Борисов: На финала на преговорите за VW сме, следят се внимателно!

Премиерът посочи, че 31 български фирми произвеждат части за Hyundai
26 сеп 2019 07:00,
150
Борисов: На финала на преговорите за VW сме, следят се внимателно!
Снимка: Правителствена пресслужба

Преговорите ни за Volkswagen са на финала - останахме в района България и Турция, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в изявление след срещата си с южнокорейския премиер Ли Нак-йон.

Министър-председателят посочи, че в България има 31 фирми, които произвеждат части за корейския автомобилен концерн Hyundai.

Още по темата

Бойко Борисов отново се спря на преговорите за строеж на завод на "Фолксваген" в България.

"Преговорите ни, на финала, на които в района останахме България и Турция, много внимателно се следят и в Южна Корея", заяви той, цитиран от "Фокус".

Бойко Борисов изрази надежда срещите с президента и премиера на Южна Корея да допринесат за сближаване на позициите между двете държави.

"Искаме частният бизнес в Корея да се толерира и да инвестира в България", посочи премиерът.

Борисов е благодарил за поздравленията на южнокорейския премиер за избора на Кристалина Георгиева за управляващ директор на МВФ.

Във връзка с обсъжданата през първия ден от посещението му тема за южнокорейски инвестиции в батерии за електромобили и акумулатори, Борисов заяви, че позициите на Южна Корея и България са се сближили.

"Надявам се и на цялата политическа подкрепа на колегите от правителството на Корея и в автомобилната промишленост", допълни премиерът.

От изявлението му стана ясно, че България и Южна Корея водят преговори и относно военно-промишлените комплекси, но реализацията им все още е далеч във времето.

Борисов отбеляза, че общи приоритети и за двете държави са образованието и културата.

"Именно заради това бих извел на преден план взаимоотношенията между нашите университети и академии", добави още той.

Премиерът Борисов припомни и вчерашната тема, свързана с желанието на България да засили отношенията си с Република Корея и в областта на туризма: "Искаме да прикачим директната връзка с Хърватия – Южна Корея и към нас, за да засилим и туризма между двете страни", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
4
 
! Отговори
Агенция Синхуа преди 4 години
След проведената среща с българския министър-председател Бойко Борисов от управата на южнокорейския автомобилен производител "Хюндай" съобщиха, че новия завод на компанията за Източна Европа ще бъде в Турция.
119
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мачкай ББ комунистите!
118
0
 
16
 
! Отговори
Хвалипръцко преди 4 години
Има опасност премиера да страда от тежък Алцхаймер...И тоя човек има власт.... Ужасссс
117
1
 
23
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Айде спри се бе Пинокио! Носа ти до коленете стигна то не бяха заводи,аутобани,инвеститори дето си стрОшиха краката и колите по твоите пътеки.....пардон,магистрали
116
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя перко какъв финал го гони!!
115
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ха-ха,сигурно летвата,която счупи,го е ударила,по главата,че още се надява на Фолксвагена,да дойде в България,той няма да дойде,но Лаура Кьовеши,първо,щяла да посети България,като Гл. Прокурор на ЕС.
114
2
 
26
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
А пък от Фолксваген казаха,че са на финала с Турция. Вие с Плевнелиев продължавайте да си прогнозирате.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
докато не се отървем от анархо - комунизма в който ни вкараха, е все тая кой управлява.
112
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато на власт е олигархията ДПС/ГЕРБ/БСП, в България няма да стъпи крупен инвеститор.
111
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре да инвестира в България Хюндай,от колкото Фолксваген.Немеца е стиснат нацист.Зплатите в Кауфланд са 700лв масово ..който не вярва - нека провери
110
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ХАХАХХАХА,ти с този мутирал ганьофски мозък,само за бизнесмен ставаш.
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ трябва да използва момента, в който Германия си следва собствените интереси напук на ЕС и да изкара малко смислен български интерес на мегдана.
108
5
 
13
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
Във Франция турците работят общи работници, миячи в автомивки, дюнерджии, качествен персонал. Готови са на всякакви унижения да останат там, явно в Турция не им се връща на никаква цена. А българите работят в бизнесрайоните. Така е братя турци, дедите ви като са налундзили ч а лмата са ви обрекли на бедност и простотия-ГЕРБ И ДПС ТОВА СА ВИ ПАРТИИТЕ ХАХАХАХА МОЖЕ И ЗА ЕВРОРОМА ДА СЕ ЦАНИТЕ
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕй турчин, като ти е толкова мила Турция, айде Къпут хаха куле и изчезвай. Да поживееш в мохамеданския рай Пуйката. ПП Вземи си и Боко за валия на Ердоган
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми то - комунистите, докато бяха на валаст, се занимаваха да крадат държавата и народа.
105
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиците по света обикалят и правят всичко възможно за да привлекат инвестиции, а нашият главоч-пехливан отишъл чак в корея и вместо да свъши нещо смислено, той взел да рита дъски пред смеещите му се дипломати и индустриалци! Гледам,всички го плюят, а КОЙ вече десет години гласува за този хитрец-мутраген?Сигурен съм, че на следващите избори ще е същото, народът е много ***!!!!!
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв VW, да идва Hunday, явно немците предпочитат да работят с турци.
103
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 100 "В Турция няма качествен персонал"В Турция има няколко десетки милиона младежи под 30 години, готови да бачкат здраво.Освен това турският работник е много по-дисциплиниран и там всеки си знае място.В България останаха няколко хиляди мамини синчета които искат " Работа от 08.00 до 17.00 часа. Без нощно смени, без събота и неделя, без тежък физически труд,без никакви специални умения. За предпочитане на стол в офис. За под 2 000 лв, няма да ви работя. мама и тате ми дават за кафе."
102
1
 
7
 
! Отговори
до 87 преди 4 години
Ами той Бойко иска да се разкара навсякъде по света безплатно и да го потупат по главата. Дори не говори сносен английски,че хората му се смеят на Запад като каже нещо без преводач.Бойко, Бойко що не си остана в МВР? За премиер не е достатъно само да говориш сладки приказки, да даваш напразни обещания и да режиш лентички, докато народът ти да тъне в бедност( добре де изключвам калинките ти в парламента).
101
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу завистниците,мързеливците и злобарите!