За старите депутати – новичък бюфет: Основен ремонт за 221 хиляди лева

Столовата на три отделни зони – за делегации, за самообслужване
38
За старите депутати – новичък бюфет: Основен ремонт за 221 хиляди лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наред със строителството на новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом, администрацията на Народното събрание се е загрижило и обедите им да преминават в ремонтирана столова.

Така че е пусната обществена поръчка за основен ремонт на стойност 221 000 лева.

Още по темата

Столът в сградата на Народното събрание на пл. "Александър І"де не работи вече от две години.

Скоро това трябва да се промени, защото в обществената поръчка е заложено основният ремонт да бъде завършен 4 месеца след началото на строителните дейности.

Бюфетът се намира на сутерена в сградата и е с обща площ 600 кв. м, от които в 450 квадрата са разположени масите за хранене, а останалите са обслужващи помещения.

Едно от изискванията е салонът за хранене да бъде разделен с декоративни подвижни преградни стени на две зони за обслужване на служителите и гостите, като се уточнява, че за тях могат да бъдат въведени и други условия като нива на достъп за определени времеви периоди. В помещенията ще има 30 маси и 180 стола.

Като изискване е заложено да предвидят две огледални линии на самообслужване, които да включват топли и студени секции за салати, супи, готвени ястия, десерти. Напитките да бъдат изнесени отделно от линията на самообслужване.

Задължително трябва да се осигури достатъчно място за клиентите между касите и линията на самообслужване, за да не се получават опашки.

Изходът от линията за самообслужване ще бъде през самостоятелно обособен касов възел.

Отделно ще бъде обособена специална зала, в която да се хранят делегации и гости на парламента.

В изискването е записано да се запазят облицовките по стените и колоните от врачански варовик, но те ще бъдат почистени основно. Ще се запази и мозайката на пода.

Ремонтът на бившия Партиен дом, където законотворците ще заседават под стъклен купол, започна на 31 октомври 2016 г.

Бъдещата пленарна зала ще е амфитеатрално разположена.

Депутатските банки ще са в 12 реда, като денивелацията между най-долния и най-горния ред ще е 1,70 метра.

Широчината на банките ще бъде около 90 см. Президиумът ще е долу, като там ще са местата за председателстващите, а под тях - тези за премиера и министрите.

Предвидени са и официални ложи за патриарха, президента и вицепрезидента, разположени симетрично от двете страни на президиума, ложи за официални гости, чуждестранни гости и представители на дипломатически корпус и журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия само за едни физиологични части мислат корем и още нещо.
28
1
 
13
 
! Отговори
мак преди 4 години
Днес в репортажа показаха болница в Карлово. Отвън пълна скръб. И не е само тя в такова състояние, и не само отвън е ужас. Пари обаче нЕма, иначе щяха да ремонтират. Но за прищевките на нс има, за нова сграда, макар че старата им върши работа, за луксозен бюфет също. Срам нямат.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а шведска маса ще има ли ?
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пекинската патица дали оздравя?Днес не съм прочел нищо за състоянието и.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законите се гласуват от неповече от 100-110 души.Останалите къде са?Измамници и ТЪРТЕИ!
24
1
 
18
 
! Отговори
odpo преди 4 години
100% от тях заслужават да хапват в Бюфета на Централния ЗАТВОР!!!!
23
0
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
без очилата процетов "Бюфет Новичок" и много се притесних!
22
0
 
15
 
! Отговори
да преди 4 години
Партийния дом е истинското място към което принадлежат всичките. Правилно да се преместят там. Следващо е да се направи закон за гласуване с една бюлетина.пп. 240 депутати на 9 милиона. пада населението под 7 милиона, а те пак 240, а даже и в модерн0-обновена сграда, че парламента им бил тесен ли какво, а после се чудите защо общинарите в ръмъния карат дачия, а нашенците s класи.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да сме живи ,здрави и още дълги години прости да ги храним !
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До. 20.... Хитлер и Мусолини какви са били. Комунисти ли. А цар Борис чист Българин ли е. Баща му Фердинант знаеш ли кой е. Един пропаднал Германски пияница хванат от кръчмата и докаран в бг защото иначе великите сили не признавали бг за държава. Та същият този цар борис е съюзник на Хитлеристка Германия. А Фашиста Мусолини е бил съюзник на Хитлет и на цар Борис. И казваш че нее имало Монархо Фашизъм ли. А какво според теб имало Комунизъм ли. Чети бе мъжки чети дебели книги а не слушай Чалга.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хрантутниците се гласят да ги угояваме доживот!
18
7
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
Кажи, честно, със всичкия ли си ? Неграмотен ли си ? *** ли си ?Заради такива, като теб, който продължават да натрапват лъжата, че у нас е имало фашизъм сме на това дередже.А иначе, у нас имаше по-гадната форма на тоталитаризъм - комунизъм. И тогава ни управляваха патологични престъпни психопати.
17
4
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Който им завижда да стане депутатин.Така де !
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглоста и Безочието им са безгранични. 90 % от народа няма какво да сложат на децата си да ядат а тези се загрижили за тумбаците си като при монархофашизма. Тогава поне царо на обяд е раздавал пред Александър Невски в София по една паница манжа и по 3 филиики хляб на мизерстващите а сега нама кой да им подаде и една филия. Но иначе се кълнат в името на народа и че щели да се водят единствено от интересите на същият този народ. Не ви ли звучи малко нагло тази клетва в името на народа.
15
0
 
15
 
! Отговори
за какво говорим преди 4 години
Тортичка 'Гараш'- 40 стотинкиКафе - 10 стотинкиСупички- 60 стотинки
14
1
 
16
 
! Отговори
бг преди 4 години
До КюфтеПо една абсолютна случайност преди години имах честа да обядвам в "бюфета" на богоизбраните. С изненада установих, че те "горките" кюфтета не ядат, а едни филенца, дето и с език можеш да ги дъвчеш и още куп благинки, дето и по кулинарни предавания не съм виждал.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кюфтеКюфте 80 грама - 30 стотинки
12
1
 
16
 
! Отговори
Кюфте преди 4 години
По колко стотинки ще са кебапчетата?
11
1
 
26
 
! Отговори
как ги търпите преди 4 години
Тези хора са най-обикновени измамници,няма друга държава в света в която депутатите да гласуват 30 години антизакони които толерират само рестрикции към хората и нищо друго!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За народа пари може и да няма но за тези плюнки кюфтета по левче и изглед трябва да има. Така им пука за овцете, ама кога ще го разберете не знам.Спрях да се надявам още преди 10-на години ...