Поправките за съкратено следствие – прибързани!

Янаки Стоилов: След време пак ще трябва поправка
28 сеп 2019 22:15,
2

Поправките за съкратеното съдебно следствие се правят прибързано и след време пак ще се наложи поправка, смята юристът проф. Янаки Стоилов.

Негативна  тенденция у нас е, че за различни видове престъпления се търси достигането на максимум на наказанието „Лишаване от свобода“, което, по думите му, доказва, че не работят други механизми от административен, социален и икономически характер, посочи той пред "Опорни хора".

Още по темата

"Никъде при излагането на различните позиции, колко е процентът на съкратените съдебни следствия, къде той наистина е спомогнал за доказване на престъпленията или в други случай е била възможност за обвиняемите – да се облекчи тяхното положение", заяви проф. Стоилов пред Bulgaria ON AIR.

Другият конфликтен казус, който възникна в последните дни, е предсрочното освобождаване на извършителя на умишленото убийство.

"Тук е интересно да се направи един анализ, в колко случаи съдилищата впоследствие, отчитайки въздействието на наложеното наказание, са намалявали неговия размер", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 4 години
Много си прав. С риск да не им хареса ще кажа, че ако не си виновен и си държиш на своето, ще печелят адвокатите, ще трупат актив прокурорите, ще увеличиш броя на делата и накрая ще те сготвят. Ако минеш по съкратено ще отчетат набързо дейност.
1
2
 
6
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
Я бе...това съкратено производство си е направено за бандюгите...ако явни доказателства за престъплението ти признаваш се за за виновен и хоп присъдта е намалена наполовина.