Каракачанов: Опитвам се да подражавам на Тодор Александров

Министърът представи новата си книга
Обновена: 1 окт 2019 21:26 | 1 окт 2019 21:24, Анисия Иванова
39
Каракачанов: Опитвам се да подражавам на Тодор Александров
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Легендарният водач на ВМРО Тодор Александров е любимият герой от българската история на Красимир Каракачанов, разказа военният министър тази вечер по време на представянето на новата си книга, посветена на живота на революционера. Каракачанов каза още, че винаги е имал стремеж да му подражава и по негов пример да поставя българския национален интерес на първо място.

Книгата "Тодор Александров" беше представена в Централния военен клуб от Каракачанов, нейния рецензент Георги Марков, както и от историка и етнограф Стоян Райчевски и е част от поредицата "Дълг и чест" на издателство "Захарий Стоянов".

В изданието авторът разглежда периода след Балканските войни и възстановяването на ВМРО от младия по това време Тодор Александров. В творбата си Каракачанов търси различен поглед към вътрешнополитическия живот в България през призмата на борбата за Македония.

Според министъра на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който е доктор по международно право и международни отношения, всеки български политик трябва да прочете най-новата му книга.
Георги Марков сподели, че творбата, посветена на живота и делото на Тодор Александров, е биография, която лежи върху една документална, аналитична и оценъчна основа, а темата за македонския въпрос ще продължава да занимава и бъдещите поколения.

Историкът и етнограф Стоян Райчевски поздрави Каракачанов за неговата гражданска позиция и доблест смело да изказва мнението си по тези деликатни въпроси.

Красимир Каракачанов е автор на статии в исторически издания и множество публикации в българския периодичен печат, свързани с националноосвободителните борби на българите в Македония и съвременните взаимоотношения между България и Република Северна Македония, пише БТА.

Специализирал е Нова българска история, Политическа история на балканските държави, Националноосвободителното движение в Македония и Тракия, Политически движения в България. Негова е книгата "ВМРО: история на една борба" - за националноосвободителните борби на българите в Македония, която излиза през 1994 г. и досега има три издания

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 4 години
Какво морално право има агент Иван - К.К. от Държавна сигурност да пише за великия Тодор Александров? Предците на агент Иван убиха Тодор Александров.
27
0
 
1
 
! Отговори
До Стефан преди 4 години
Комуницнически ***, изписал си само болшевишки лъжи и измишльотини. Тодор Александров няма никаква вина за ВСВ, никаква българска администрация не е гонил, а точно обратното - винаги е декларирал, че е българин. Данъци също не е повишавал. Убивани са само комунистически терористи и убийци - врагове на България, които ти така силто обичаш. Тодор Александров не е подписъл Майския манифект, лъжецо. И за това е убит от любимите ти комунисти.
26
1
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Трябва да се види по подробно личността на Т.Александров която е доста спорна ,тои е един от виновниците за погрома в ПСВ след войната във днешната Благоевградска област прави държава в държавата като като гони от там българската администрация облага населението с данъци и по негова заповед са извършени множество убииства в Петричко,Кюстендилско,Горно Джумаиско както и в София ,накрая влиза в съюз с болшевиките и подписва така наречения Майски манифест изцяло антибългарски документ
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На революционера Тодор Александров или на Тодор Александров от федерацията по сумо се опитва да подражава, че не разбрах...
24
0
 
4
 
! Отговори
родолюбец преди 4 години
На патреотето задачата е да окарикатурят националната идея.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тодор Александров щеше да те провеси с краката на долу от някой мост!
22
2
 
10
 
! Отговори
Пирин преди 4 години
Псевдовойводата знае че в близките десетилетия вече няма да помирише власт. За това бълнува бабини девитини. Едно нищожество което е тръгнало да се сравнява с колоси. Един Тодор Александров никога не би допуснал стартирането на стратегията за детето от 01.01.2020 г. Шкембе войвода обаче мисли само за комисионните от бг паспорти за шиптари.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да му подражаваш бай Краси,трябва първо да идеш на фронта в окопите 2-3 години. После да поскиташ из планините под вражи обстрел 5-6 години,да подпишеш Майския манифест и каро видиш че въшлевиките са те измамили,да се откажеш от своя подпи и да се подложиш на приятелски огън.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембака сигурно вижда книгата си за първи път пък какво остава да я е писал той....
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на Наполеон... и на Наполеон.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тодор Александров нямаше да продаде страната си за комисионната от покупката на 40-годишни скапани самолети.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да смъкне шкембето и може да заприлича физически. По друго няма как да му прилича.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подражава на Т. Александров, а прилича на мистър Бийн, особено като беше нахлупил каската. Резултата понякога не отговаря на желанията.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимките поне не съм виждал Тодор Александров да е с такъв огромен търбух ...
14
0
 
10
 
! Отговори
Ц......ИН преди 4 години
Пази боже сляпо са прогледне
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ппитваш се, но все се получава Живков....
12
3
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Сидеров - българския Жириновски.
11
0
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Т.Александров дали би продавал български паспорти???
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като прочетох заглавито пет минути неможах да спра да се смея. То бива Умнотия ама тоя счупи ***. Ало Русенскио Македонец знаеш ли че си Умен като налъм. Знаеш ли кой е този за който се мислиш, ти кой си. Ти си една плюнка върху плочник който мине все те размазва. Само едно ще ти кажа. Дай му на сеяндур власт и му гледай сеира.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а Сидеров беше ли трезвен?нека се видят всички политици какви *** са.