Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!

Грозните сцени били характерни за други географски ширини
128
Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!
Снимка: Кадър БНТ

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов остро разкритикува доскорошния си коалиционен партньор Волен Сидеров, председател на "Атака" заради поведението му в предаването "Референдум" по БНТ за местните избори.

"Грозните сцени са обида както за гостите в студиото, така и за работещите в телевизията, за цялата журналистическа гилдия и за българските зрители", написа в позиция воеводата.

Още по темата
Повод за недоволството както на Каракачанов, така и на шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и на председателя на НС Цвета Караянчева, стана скандала, който предизвика Сидеров.

Заедно с него в студиото на БНТ бяха Даниела Дариткова, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля", а темата на дебата беше предстоящи местен вот. Волен Сидеров взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на "Атака" ВМРО.

В крайна сметка микрофонът на Сидеров беше изключен и служители на телевизията и охранителна опитаха да изведат политика от студиото.

Според Каракачанов това поведение на Сидеров е недопустимо.

"Реакцията на водещата Добрина Чешмеджиева и последвалите действия от страна на БНТ са достойни и аз и ВМРО категорично подкрепяме професионализма на журналистите в абсурдната ситуация, в която ги постави един меко казано лабилен човек", допълва още Каракачанов.

Той смята, че българските журналисти трябва да знаят, че се ползват с обществената подкрепа, за да изпълняват своите задължения безпристрастно.

"Когато обаче са подложени на вербална, а в много случаи и на физическа агресия, това дава едно усещане за обществена незрялост, характерно за народи, далеч от нашите географски ширини. Недопустимите обиди, арогантност и демонстрацията, че някой е над закона и над общоприетите норми са откровена обида за българския народ. Ето защо аз съм убеден, че именно суверенът в лицето на избирателите отново ще даде урок и ще игнорира агресивните субекти от политическата сцена", посочва Каракачанов.

"Нека всички заедно да кажем не на порнографията в българската политика", призовава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и Сидеров да не е идеален но,когато каже някои истини веднага бива заклеймяван, оплюван обявяван за пиян ,луд и т.н ,а защо никой не попита защо Джамбазки е гласувал ,,въздържал се'' за истамбуската конвенция ,защо подкрепиха глупавия договор с Македония ,защо подкрепиха неизгодната сделка за покупката на прочутите самолети ?Защо не питат Костов за приватизацията,Негово,, Величество'' за ЕРП и сделките с дълга и всички останали грабители които имат реален принос за сегашното ни положение
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
22.9.2019 - отиде си проф. Юлиян Вучков - на 83 г. възраст във Военна болница си отиде проф. Юлиан Вучков.
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров ага не е получавал никога пари от Русия, а от Турция!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
31 - глупости на търкалета, ще има и други дебати, така че нищо не се решава в този дебат, но Волен видя че много му пада рейтинга, секнаха парите от Русия, и реши да си нопомпа рейтинга. Енидственият начин - да създаде скандал. Да се сбие с някого, да си накърви лицето и да се обяви за жертви. Левски, ли, не той е Македонски. Хитрецът, бабаитът, комарджията, човекът който ще си накърви лицето и ще вика че го убиват стига да не плаща. това е Сидеров. Фалшив герой.
30
1
 
1
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Е оти е умрял преди изборите баш професора?
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам как и от БНТ са много възмутени, но нима те в момента не са назначени от ГЕРБ. Кого обслужват с разчистването на знакови имена и предавания. А с кого управляват - нали точно със Сидеров и колегите му от ВМРО. Преди избори винаги се цепят, но после пак всички слушкат и крепят кворума. Разчита се, че избирателят е късопаметен и лоша реклама няма. Поведението вчера беше безобразно, ама вие си ги избирате, вие сега си им се радвайте. Гласовете за Демократична България ще преброят нормалността
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
27 - нищо съмнително няма. Викат представители на основните партии. Всяка изпраща представител, най-често - началник щаба или кандидата. Сидеров е избрал сам да представлява своята партия. Никой няма гаранция че ще се държи мало---но всички участници подписват договор с БНТ, че ще спазват определени Правила. Сидеров е единственият който не ги спази. Бяха длъжни да го повикат, но с действията си той сам се излючи от формата на предаванията.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дикатора Борисов пак активира придворния шут, да отвлича внимание и да няма реален дебат ,че държава е пред фалит на всички нива и население изчезва! Това беше очевадна постановка с диригент Кошлуков!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Мая що не и казаха че к...а.Щото в Бг не е обида .И при нея скандала е огромен ,в листата - Криско .Човека с порнофилм в нета.Ама медиите мълчат .
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамбазки е в основата на скандала, но защо не излезе сега като "мъж"
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако за "Гледам и не вярвам на очите си" Става дума, той почина.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой Вучков бе? Та той умря преди няколко дни!
22
1
 
18
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Има нещо съмнително тук. Защо събират хора в студиото, които не не се понасят? Скандалът беше очакван. И защо имаше жандармерия? Някой е поръчал всичко това. :)
21
8
 
1
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Ако проф. Вучков се кандидатира ще гласувам за него. Много истини казва.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
23 - Джамбазки още след изборите каза че ще съди Сидеров, за злобната му кампания срещу него, но делата у нас както винаги се точат с годиииииини.
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факта, че над сто и двадесет хиляди души на евроизборите гласуваха за ВМРо и почти 80 процента от тях дадоха ПРЕФЕРНЦИАЛНО гласа си за Джамбазки говори мнного. Още повече че тези хора, които гласуваха преференциално не бяха длъжни да го правят Джамбазки си беше водач. колко събра Сидеров? Партийно - 20 000 или някъде там.Относно Слабаков - щом хората са му се доверили сигурно е имало защо. над 60 000 души го посочиха. Колко са посочили конкретно Сидеров?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Джамбазки се чувства оклеветен, защо досега не е осъдил Сидеров за твърденията му, които са от доста отдавна ..... много пасивен ми се струва ....
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гледахте ли кандидата на ДСБ за столицата .О Боже ,няма такъв *** и плешив на всичкото отгоре .Мяза на Радан .
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Радан влезе с фалшив вот .Долу Радан !
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16 - обидите са характерни за представителите на Атака. Джамбазки е в основата на това в АЛбания да бъде признато българско малцинство. Зае твърда позиция по въпросиет за миграцията, докато някои хора тук обясняваха как няма проблем и как е от полза за демографията ни да помагаме на сирийците. Сигнализира за проблема с плана Макрон за превоза, за който сега всички виждат че е бил прав и не се крил в миша дупка. 6-ти па активност в целия Европаррламент. Обидно е да се сравнява със Сидеров.