Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!

Грозните сцени били характерни за други географски ширини
128
Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!
Снимка: Кадър БНТ

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов остро разкритикува доскорошния си коалиционен партньор Волен Сидеров, председател на "Атака" заради поведението му в предаването "Референдум" по БНТ за местните избори.

"Грозните сцени са обида както за гостите в студиото, така и за работещите в телевизията, за цялата журналистическа гилдия и за българските зрители", написа в позиция воеводата.

Още по темата
Повод за недоволството както на Каракачанов, така и на шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и на председателя на НС Цвета Караянчева, стана скандала, който предизвика Сидеров.

Заедно с него в студиото на БНТ бяха Даниела Дариткова, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля", а темата на дебата беше предстоящи местен вот. Волен Сидеров взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на "Атака" ВМРО.

В крайна сметка микрофонът на Сидеров беше изключен и служители на телевизията и охранителна опитаха да изведат политика от студиото.

Според Каракачанов това поведение на Сидеров е недопустимо.

"Реакцията на водещата Добрина Чешмеджиева и последвалите действия от страна на БНТ са достойни и аз и ВМРО категорично подкрепяме професионализма на журналистите в абсурдната ситуация, в която ги постави един меко казано лабилен човек", допълва още Каракачанов.

Той смята, че българските журналисти трябва да знаят, че се ползват с обществената подкрепа, за да изпълняват своите задължения безпристрастно.

"Когато обаче са подложени на вербална, а в много случаи и на физическа агресия, това дава едно усещане за обществена незрялост, характерно за народи, далеч от нашите географски ширини. Недопустимите обиди, арогантност и демонстрацията, че някой е над закона и над общоприетите норми са откровена обида за българския народ. Ето защо аз съм убеден, че именно суверенът в лицето на избирателите отново ще даде урок и ще игнорира агресивните субекти от политическата сцена", посочва Каракачанов.

"Нека всички заедно да кажем не на порнографията в българската политика", призовава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
5
 
! Отговори
Джоко Росич преди 4 години
Бизнеса с паспорти за грузинци,арменци,кюрди,албанци и други "българи" е доста доходоносен и елементарен...
113
1
 
0
 
! Отговори
Агенти преди 4 години
Руснак и грък - правят всичко възможно да влошат връзките на България с Македония.
112
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Каракачанов и Сидеров трябва да изчезнат от политиката,защото са корумпирани!
111
2
 
6
 
! Отговори
Джамбазки Париж преди 4 години
По-добре да го питат, има ли мезонет в Париж над 6 милиона евро, ако има откъде с една евродепутатска заплата?Ако има - е подкрепял активно лобистите в Брюксел и е получавал комисионни за гласувания и политики, насочени срещу националните интереси на държавите членки.Тези са важните въпроси на деня, няма да бъдат зададени и разследвани от БГ медиите харчещи народна пара.
110
3
 
5
 
! Отговори
Марешки преди 4 години
Марешки ми се издигна в очите, браво, мъжко момче!А иначе му оказваха безпрецедентен натиск, когато отстояваше позиции.
109
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен е рускиня къде другаде да работи освен в порното ? Ген
108
5
 
4
 
! Отговори
истината е че преди 4 години
албанските кърлежи овладяха българия и скочиха на единствения истински патриот
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички във властта страдат от мания за власт.Малко от властимащите стават за управляващи.
106
4
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Сидеров страда от мания, но Каракачанов е агент на издръжка. Жалко е че Атака неразви икономическа платформа. С оспорването на пропорционалния данък отблъснаха активните трудови хора. Може с Марешки да се споразумеят, ако него не го купят междувременно.
105
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че той волен е рускиня Няма как без порнография в гена им е
104
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дочоолу и Гочоолу правят избори.Сидеров позволи да бъде употребен от Б.Борисов и никой не му е виновен за това.Не може едновременно да си против управлението на държавата и част от управлението.Не знам кой го съветва Б.Борисов, вероятно американското посолство, но Сидеров го прецакаха с коалиционното управление.Персоната Сидеров няма да ми липсва.
103
3
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
От години не поддържам личността Сидеров, макар че съм гласувал за Атака в началото.Изключително нагло и просташко държане, наподобяващо брътвежина пиян човек, който на другия ден не повни и съжалява за казаното.НО!!! Във виното е истината.90% от казаното е истона, която другите се боят да кажат на глас.
102
1
 
8
 
! Отговори
лоша реклама няма преди 4 години
Сидеров добре го знае,и знае какво прави!
101
3
 
15
 
! Отговори
грешиш преди 4 години
До Анонимен 101Точно Сидеров ще влезе!И точно шкембе войводата и черкезина ще увиснат!Само стой,та гледай!В интервю Сидеров каза,че тази грешка с вкарването на двамата мушмуроци в парламента повече няма да я направи!
100
0
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
"Това изборно студио беше пример за това какво се случва ако нарушиш сценария на едно шоу в което гостите са си назубрили предварително отговорите на въпросите."...Ако Слави Трифонов не беше следвал сляпо сценария , в последното предаване с ББ, не беше задавал предварително уговорени въпроси и не бе вълчал комформистки, я бе пуснал и Редколегията му да задава въпроси, днес Слави щеше зада е първа политическа сила, а не да се е покрил дълбоко и да чете само негативните коментари за себе си .
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не на порнографията в политиката, ама след като гей-общността застана зад Джамбазки се очаква порнография. Само Джамбазки да сбърка да се наведе и както са зад него...
98
1
 
5
 
! Отговори
сигурно е такъв преди 4 години
До Анонимен 98В Европарламента гласува "въздържал се" на Истанбулската конвенция!
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До алоМарешки се опита да го каже в студиото и да каже, че двамата трябва да се мерят с еднакъв аршин, другото е пристрастие, абаче Чешмеджиева го прекъсна грубо с нещо като "айде не наливайте масло в огъня" и му взе думата. Въобще нямаше търпимост към никой, който да излезе от предварителната режисура.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов много добре изигра Сидеров вкарвайки го в управлението. Последният се усети много късно, че му е за последно участието във властта.
95
6
 
18
 
! Отговори
ало преди 4 години
изгледах видеото. скандала беше провокиран от друг, не от Сидеров. просташкото и неетично поведение , да не кажа нещо по-грубо, беше причината за разваляне на атмосферата в това иначе подредено предварително, да и скандала беше предизвикан умишлено от този противен ограничен и доста примитивен човек от ВМРО.