Предизборна атака: ДПС уволнява роднини на кандидат общинари от ГЕРБ

Обвинението дойде от Цвета Караянчева
54
Предизборна атака: ДПС уволнява роднини на кандидат общинари от ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В районите със смесено население ДПС уволнява близки на кандидати за общински съветници в листатата на ГЕРБ. Това обвинение отправи шефката на НС Цвета Караянчева, която е депутат от Кърджали.

Още по темата

Старт: Започва предизборната кампания за местния вот

„За пореден път ГЕРБ показа изключително отговорно отношение, явяваме се с пълни листа на почти всички места в страната, но опонентите ни от БСП листите им са непълни, дори и в София подкрепата им е към някого, а противопоставянето между БСП и ГЕРБ е много сериозно в смесените региони, защото там ДПС натиска, уволнява хора които са в листите на ГЕРБ, но нашите структури са много мотивирани, ние се борим за по-добрия живот на хората не против нещо“, каза тя.

Караянчева призна, че се учудва на политиците, които казват, че битката в смесените региони е предрешена и я печели ДПС, защото според нея няма такова нещо.

„В Белица се уволняват роднини на кандидати, които са в общинската ни листа, във Велинградско също има голям натиск, но това не е редно, битката трябва да се води на политическата сцена, а не със заплахи“, каза тя.

Въпреки всичко ГЕРБ ще води позитивна кампания и компроматна война няма да има, увери вицепремиерът Томислав Дончев.

„Кандидатите ни за кметове всеки ден се опитват да убеждават хората защо те са най- добрият избор. Това са местни избори за локалните предизвикателства, но доколкото това е политически процес, той има и национални измерения“, коментира той.

По думите му ГЕРБ се интересуват от целите и предизвикателствата на хората по места, а не да правят революция и контрареволюция.

Шефката на депутатите от управляващата партия Даниела Дариткова настоя, че участието на партията в изборите не е самоцел за постигане на власт.

И тя, както и Цвета Караянчева, и Томислав Дончев упрекнаха лидера на „Атака“ Волен Сидеров за поведението му в предаването „Референдум“ на БНТ.

Според Дариткова това е позор за институцията парламент, но в същото време призна, че в коалиционното споразумение с малкия партньор на ГЕРБ не е записано поведението на политиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП ,ГЕРБ и ДПС са еднакви ,както и всички сателити около тях дето ги подкрепят и минаха през властта като ураган ! Не гласувайте за партии веднъж помислете и за себе си ! Тези се налапаха -30 г. вече лапат а вие се чудите как да вържете двата края. Има мажоритарни кандидати много по-достойни и умни хора ,четете българи и гласувайте не за тези крадци а за себе си !
40
0
 
3
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
Така е защото избиха и останалите изгониха по чужбина и това което е останало това е това е резултата от геноцида над българите . Ранът , сорос всичко бе предначертано о сега са резултатите от чудовищния геноцид
39
0
 
0
 
! Отговори
Тнвм преди 4 години
Бойко май прав ще излезе. Преди време две сестри в Америка починали.. Той, България.. Като наслетят, кой не женен и така богата... Виж протокола. И така др. Борисов, цял квартал стари ергени бг. Женски майки защо ви е гол.. Бягай те в големите и при липса на хора,. Консервативни хора сме. Виж, вие се радвате на внуци, но кои, които имат...
38
1
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Нито турците могат без българите и българите без турците. Преди време един турчин женен за помакиня в Смолян. Българите са умен народ. Горните абзаци са негови мисли. А в Родопите има много смесени бракове и трябва много финно да се пипа, но мисля, че е късно. А децата родени 1984, те бяха чисти защото не са в течение, но сорос ли, ЕС, кой, неизвестно за нас удари децата ни. Цвета много и дреме. Постигна си бленуваата мечта. Никога няма да се върне в Кърджали. Успяла, могла, късетлии.
37
1
 
0
 
! Отговори
Аа преди 4 години
Всичко бе в К-ли окей до 1984.след смяна на имената, те се промениха коренно. Караянчева да не бърка в дълбоките рани на хората, защото и те не мълчат. Пред народа едно говори, поп от пд дядо Николай вика. Разделя хората. Гледка кво му има на отчето. Ходи да иска глас от имама. Телефон имам на човека. Извикал са го да агитира за герб. Не е етично да назова името му. Тя, ако не лъже, няма да е там. Но герб е потърпевш, защото доктори, юристи, бизнесмени.. Яд ги хваща, че са много над нея.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще закриеш дпс. Мисли с горната глава. Българите се топят. Или за новите. Така може. Те раждат. Умни са. Трудолюбиви са малцинствата. Не можеш на бялото да кажеш, че е черно. На запад никой не го еня, кой, кой е. А се явява на конкурс. А тук и да спечелиш, цвета да не лъже, а не само тя, и не те приемат. То не бяха точки, дипломи, а и са завършили нашите с нейните там Калина и Атанас. Защо не каже 2009,кои назначи. Учителки, деца. Горско и съвет в гледка, а за х и там знаем....бг - рушветчия
35
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Номер 18,Трябвало е егн-то. Тук не мога да се съглася с вас. От 43 години съм тук. Добре съм запозната и преди и след 1989. Никога турци, помаци не са били пренебрегнати, ама никога. Пълнехте им гушките, а те ви назначаваха. Мога и с имена и преди, но батака настъпи по време на Костов, разделението и до ден днешен, от всички ви народни представители. И така десни ми. А бащата на караянчева е бил краен комунист, а псувал къде хора, комшии комунистите,.. от там помаци, българи са отвратен от нея
34
0
 
9
 
! Отговори
Кой е виновен преди 4 години
Ами за 10 г отдавна трябваше да закриете дпс като противоконституционна
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото и ДПС и Герб си назначавате само родата ,така е н цялата държава. ДПС заедно с Герб са на власт ! Ако си независим нямаш място в никоя институция !
32
3
 
10
 
! Отговори
Приказката беше преди 4 години
Приказката не беше ли? на калпава ракета- космоса и крив. Нали гербовисткото ви кумирче я беше казало? Досега като срахме еди си колко години беше добре, но за да продължим да акаме трябва да си подсигурим още време, нали? И как са си го подсигурим- естествено като се правим на невинни жертви, видите ли? Жалки сте, бок.луци долни!
31
0
 
15
 
! Отговори
Всичките вънка ! преди 4 години
И накрая да се каже ,че за общината, в магазин навсякъде ти говорят първо на турски ,все едно си в Турция вече.Най-лошото от всичко ,че дори и така да е ситуацията , нормалните хора не живеят добре там няма значение турци,българи и продължават да гласуват за ДПС.Вместо да се замислят дали има някаква добра промяна за 30 години. Просто народ лесно се управлява.
30
0
 
19
 
! Отговори
Всичките вънка ! преди 4 години
Специално за Кърджали и другите областни градове около него са абсолютно излишни. Там от години управляла ДПС и тая *** , която назначава хора познати на някой на някой , все на някой човек , абсолютни некадърници. Това е самата истината.По-жалкото ,че всички това го знаят и вместо тия 240 *** да определят един кандидат срещу тоя на ДПС , те се раззединяват с предизборни простотии и им дават власт с лекота.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До преминаващ 28Изброил си малки населени места, където живеят само българо- мохамедани или турци, населението 99-100% е с друг етнически произход. Откъде да се назначат българи в Джебел, примерно?Аз ти пиша за действително смесени райони, където държавните позиции се заемат само от българи и за да не се говори за дискриминация се назначава по 1 служител от друг етнос. Който е с различна етническа принадлежност, няма шанс за работа на добра позиция. Само гърч в частния сектор.
28
3
 
5
 
! Отговори
преминаващ преди 4 години
До минаващ - колега, ти къде разбра, че някой на някого казва какъв да бъде или какъв да се чувства? Казах, че всички изброени от теб са българи, а не турци. Правилния термин е българин от турски произход, пък ако някой иска да се счита за марсианец, както ти писа - негово право. Непрекъснато се намират политици, които опитват да разединят народа по тази тема, нека не го превръщаме в безсмислен спор. Истината е, че всички партии слагат техни хора, щом са на власт, това е. Лек ден.
27
3
 
12
 
! Отговори
преминаващ преди 4 години
До Анонимен 18 - Кърджали, Момчилград, Крумовград, Ардино, Джебел и т.н. Абсолютна неистина е това, което твърдите. Идете в общината в Кърджали да видите с какъв поздрав ще ви посрещнат :)
26
2
 
6
 
! Отговори
ТАЯ БЕШЕ МНОГО ЗЛЕ преди 4 години
УЖ, пък виж колко бързо и мина
25
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е партия ГЕРБ (ГРОБ) да отиде,където й е мястото в -НЕБИТИЕТО,откъдето се й появи.Според мен ще последва съдбата на НДСВ.Крайно време е вече.Толкова години манипулация на елементарно ниво,от елементарни хора като Караянчева.
24
1
 
22
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Само най-големия човешки *** в момента в Бг се "занимава" с политика! В малките градове и села кандидати за кметове и общински съветници са абсолютни к_рете_ни и некадърници....нормалните и що годе кадърни хора са или с някакъв малък бизнес, или са в големите градове избягали или в чужбина! Няма дпс, няма герб...всичко е тотал щета...имали кадри...хахахахахаааааааа...какви кадри бе...пфффффф....
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костов съсипа космическа БЪЛГАРИЯ и ни прати на гей парад .
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС го правят в Кърджали, а ГЕРБ във всички останали области.