ГЕРБ: Да изолираме Скопие е най-лошият вариант

Христо Гаджев коментира стремежите на съседката
Обновена: 10 окт 2019 21:47 | 10 окт 2019 20:50,
27

"България няма да спира началото на преговорите на Северна Македония с ЕС, но ние имаме своите позиции и условия. Искаме да се сведе до минимум езикът на омразата в Македония спрямо България. Едни призовават за извиване на ръце - да получим всичко веднага. България винаги е обръщала внимание на отношенията със Северна Македония, но те са били сложни". Това каза депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му някои от хората в Македония наистина вярват на нещата, написани в учебниците. Според него няма условията да се изпълнят веднага.

"Ако не се забележи напредък обаче, ние ще имаме своите съображения да повлияем на членството на Северна Македония в ЕС. Този месец най-вероятно ще започнат преговорите на Скопие с ЕС. За да започнат те, трябва една междуправителствена конференция. Наше изискване е да има реален напредък, за да позволим тази среща да се случи. Процесът на присъединяване също отнема години", коментира още той.

Гаджев обясни, че нe трябва да спираме напредъка на Скопие и че най-лошият вариант е да изолираме Северна Македония.

"За Албания също искаме да бъде дадена дата за начало на преговорите. В страната се прие и закон за българското малцинство. Искаме да се подновят усилията за интеграция на изучаването на български език в училищата", сподели депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

"Очаквам, че софиянци отново ще гласуват доверие на г-жа Фандъкова. Който работи, греши. В момента се откриват нови и нови детски градини. Трябва да се прави разлика между това, което е било, и което е сега. В София и районните кметове показаха своите резултати през годините", коментира Гаджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Жладоа преди 4 години
До АнонименГърция била получила всичко... Гърция получи само прилагателното "Северна" към името Македония. Езикът си остава македонски, гражданството е в двоен вариант - или "македонско" или "на Северна Македония". И двете страни запазват правото си да ползват прилагателното "македонски" и съществителното "македонец", двете страни отчитат, че думите Македония, македонско и македонец имат различно значение и контекст в двете страни. Такива ли бяха исканията на Гърция?
20
0
 
2
 
! Отговори
Каква е преди 4 години
Каква е разликата между едновремешните коминтерновци и сегашните гербестаци? А каква е приликата?
19
1
 
2
 
! Отговори
fact преди 4 години
Играта се изясни!Франция вика: стига с това американско влияние в ЕС!Албаниа, македониа, косово и сърбиа, че и черна гора в ЕС кат френско-руски-сръбски ПРОТЕКТОРАТ!Обаче, на това бондстиил може да контраатакува чрез шиптърите и мусулманите. ише е яко.замириса на барут. Ура другари!
18
2
 
6
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Те не се чувстват българи макетата, не знам защо ги толерират толкова....Приемем ли ги все едно си вкарваме троянски кон, въобще не се заблуждавайте че изведнъж ще станат българи и ще ни заобичат.Бил съм в Македония и са ми правили мили очички, явно защото съм здрав физически, обаче обърна ли гръб, знаете за какво говоря.....
17
1
 
7
 
! Отговори
369 преди 4 години
Абе, *** коментирай изказването на еврокомисаря Хан България да си гледа работата и, че и без нейния глас СМ може да бъде приета в ЕС.Коментирай и изказването на тяхното лайнярче-соросче Димитров, че им засягаме "идентитето", което е лъжа. С една дума македонци от "векове за векове".Що ги няма тези изказвания в нито един БГ сайт ??? Малко цензура ?А и Франция ще даде вето !!!. Пак няма инфо.Предатели и ***.Не на агресивния антибългарски македонизъм !Денонсиране на договора!
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няколкостотин хиляде българи за дали живота си за националното ни обединпение, а сега тези ТЛЪСТАЦИ продават интересите на България
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е мнението на оня с голямото шкембе, дето се стреми да подражава на Тодор Александров?
14
2
 
15
 
! Отговори
Боко Смелото преди 4 години
Макетата се гаврят с историята ни, но Тиквата ги подкрепя, защото няма смелост да бъде БЪЛГАРСКИ премиер. Важното е макетата да влязат в НАТО и ЕС, за да не ги лапне Рашата. Поръчение на Партията. Българският интерес не е от значение за такива като бай Тиква.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата с Гърция - гърците не казват "да" преди да се изпълнят условията им. България първо казва "да". *** и продажници са политиците ни.
12
0
 
17
 
! Отговори
хахах преди 4 години
Ако се опъне на Македония, Бочко ще бъде привикан където трябва и ще му набият канчето. Страх го е. "Началниците" не позволяват да се защитава националния интерес. Боко е назначен, за да брани само интересите на "началниците"!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позицията е, че България не спира Македония да започне преговори за присъединяване към ЕС. Това е решението, всичко друго за някакви условия са празни приказки без стойност. Условията имат някакво значение, когато изпълнението им е необходимо за изпълнение на някакво решение. Когато решението е взето безусловно, какъв смисъл имат всички други приказки за това, какво сме искали - исканията ни могат просто да бъдат оставени от Македония без внимание, без от това да произтича нищо.
10
1
 
15
 
! Отговори
Ай сиктир! преди 4 години
*** не, бе!!! Щели да гласуват "ЗА", ама имали условия!!!***, след като гласувате ЗА започване на преговорите, има да си чакате да ви се съобрази някой с условията!!!Наведохте се за пореден път!!!Колко зле била Гърция! Ама гърците им наложиха да сменят името на измислената си държава, нали? Не като нашите мекотели!!!
9
2
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Предатели и българоубийци !
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Парламента днес гласува ,да подкрепим мъкедоните за започване на преговори за членство в ЕС.Това е национално предателство!Скопените редовно се гаврят с Нас ,а нашите политици се натискат да им бъдат приятели!Гърците успяха ,да извоюват своето,защото контрираха до като С.М. не прие техните условия.Ред беше на Нас ,да изхвърлим С.М. от преговорите за Е.С.! Страшно много щеше ,да ги заболи!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАКЕДОНИЯ ЗАБИ ЕДИН ШАМАР НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ.
6
2
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Гръмки фрази от едни марионетки !Кои сте вие, че да изолирате Македония ?!Македония е нужна на Европейския съюз. Поробването и е наложително, за да се намали влиянието на Русия на Балканите.Герберите са едни кукли на конци. Ще направят това, което им се издиктува от Брюксел, Вашингтон и Тел Авив.Голям го вадят, ама мек !
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адски подвеждащо заглавие. Първо това не е мнението на Герб,а на частно лицевторо никъде в темата не става дума да изолираме Северна Македония, а че поставяме условия - нещо което е номално. Трето никъде не се казва, че има редица държави като Фралнция, които са несъгласни С-Македония да влезе в ЕС
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За вас, националните предатели е така!
3
0
 
22
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
гърците им смениха името на държавата а ние им търпим простотиите
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, прости и глупави сте като шефа си. Гърция натисна когато трябваше и си получи всичко, което поиска в договора. А вие илитератчета нито можете да поискате, нито да ударите по масата /като гърците/, нито да получите нещо за България. Само загуби и мрънкьорене по телевизиите, та всички да ви гледат сеира.