Служител на МО в аферата в Сливен? Целта - раздор ГЕРБ - ВМРО

Шефът на пресцентъра Урумов запазва поста си
Обновена: 10 окт 2019 09:46 | 10 окт 2019 09:16, Камелия Цветанова
12
Служител на МО в аферата в Сливен? Целта - раздор ГЕРБ - ВМРО
Снимка: bTV

След като вицето Томислав Дончев съобщи, че имало данни, че и служител на пресцентъра на Министерството на отбраната е замесен в създаването на паника сред ромите в Сливен, другият вице Красимир Каракачанов заподозря, че има някаква задкулисна цел.

Още по темата
"Според мен това е чисто политическа интрига, което цели да създаде някакъв раздор вътре между ГЕРБ и ВМРО в едно правителство", заяви Каракачанов пред bTV.

Началникът на пресцентъра на министерството Александър Урумов също отрече да е замесен в разпространяването на фалшиви новини за отнемани деца от родителите им.

"Нищо свързано с мен няма принос към това, което се е случило с това внезапно извеждане на децата от училище. Мястото на децата е в училище", казва Урумов.

Той е разговарял с Красимир Каракачанов.

Началникът на пресцентъра на МО е казал на министъра, че е напълно спокоен и че съжалява единствено, че му се губи времето и трябва да се обяснява за нещо, което няма фактическо основание.

Урумов е благодарил на Каракачанов и за доверието. Той остава на поста си.

Прокуратурата образува досъдебно производство за заблуждаваща информация и масова психоза. Полицаи в Сливен са разпитвали пастори и автори на клипове в социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Кога преди 4 години
Някой отговорен фактор от държавна институция ще каже манипулация ли е брой 24/2019 г.на Държавен вестник Там е публикуван Закон за защита на детето,влизащ в сила от 01януари2020.Всеки може да го прочете( има го в нета)и сам да си направи изводите.
8
0
 
12
 
! Отговори
гневна преди 4 години
Господи ! Отърви ни от тези бездарни нещастници ! Как е възможно подобни жалки човечета да бъдат представени за избор ? Къде отидоха кадърните и можещите хора.Политиката е мръсно нещо, но това вече е тиня
7
6
 
2
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
Лъжи,саботажи,палежи ,създаване на безредици,,,революции",само и само да се громи ,,класовият враг" И да се обвинява той за това.Чия идеология е това? Има ли някой да не знае?Комунистите са усъвършенствали това до немай къде.А сега с ,,подаръка от американците"-ИНТЕРНЕТА,могат да вилнеят в социалните мрежи и да бунят народа ,колкото си искат.А лековерни и първосигнални люде винаги е имало./За платените е ясно-те си личат/
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психологически усет и организаторски умения да насочваш поведението и планираш живота на определена група от хора в угодна посока .Прилича на събитията преди 30- 35 години.
5
8
 
2
 
! Отговори
БГ преди 4 години
*** номера на руско турските партии
4
2
 
6
 
! Отговори
до Камелий преди 4 години
Александър е "шеф на пресцентъра на Николай Урумов". Може би.
3
5
 
12
 
! Отговори
Много шум преди 4 години
Защото ГЕРБ са в паника. ЕЛРКТОРАТЪТ им се разбяга точно преди изборите. А и Цвъ го няма. Остана им само един професор, но дали ще е достатъчен.
2
1
 
3
 
! Отговори
Камелий преди 4 години
Николай или Александър - изберете сами, име, на шефа на пресцентъра на МО.
1
2
 
8
 
! Отговори
инстагРОМ преди 4 години
А какви са предвидените наказания в НК за разпространение на слухове и интриги, много ми е любопитно.