Докога с двойни стандарти в ЕС и България ще е извън Шенген?

Така се потъпквала вярата на хората в обединена Европа
Обновена: 14 окт 2019 14:30 | 14 окт 2019 14:24, Камелия Цветанова
47
Докога с двойни стандарти в ЕС и България ще е извън Шенген?
Снимка: Прессекретариат на президентството

Двойните стандарти са един от основните проблеми в ЕС, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред  новия френски посланик Флоранс Робин.

Още по темата
Като пример за това тя посочи неприемането на България в Шенген по политически, а не технически съображения.

"Проявата на тези двойни стандарти потъпква вярата на нашите граждани в обединена Европа, в общи европейски ценности", каза вицепрезидентът, като подчерта, че България е доказал се лоялен партньор и гарант за сигурността на Балканския регион, а и на целия Европейски съюз като негова външна граница.

На срещата двете обсъдиха двустранните контакти между България и Франция и предизвикателствата пред Европейския съюз, съобщиха още от пресекретариата на държавния глава.

"При изпращането ми във Вашата страна президентът Макрон изтъкна отличните ни двустранни отношения", посочи посланик Робин.

Акцент в разговора бе развитието на сътрудничеството между България и Франция в областта на образованието и науката.

Общо беше мнението, че качеството на образованието е определящо за цялостното развитие на личността, на обществото и на държавата.

Обсъден бе проблемът с обхващането в образователната система на деца от уязвими групи, както и нарушеният баланс между образованието и професионалните умения и изискванията на пазара на труда.

Категорична бе общата позиция, че образованието трябва да работи заедно с бизнеса.

Френският посланик изрази готовност за редица съвместни проекти с българската държава.
Вицепрезидентът Йотова и посланик Робин бяха единодушни, че са необходими повече инвестиции в науката и трябва да се развие интересът на младите към нея.

На срещата бе обсъдена и бъдещата Европейска комисия. Илияна Йотова подчерта, че тя трябва да бъде съставена от силни, смели и отговорни хора, които да предлагат работещи решения на кризите в Европа.

"За съжаление, предишната ЕК не можа да свърши почти нищо по мигрантския въпрос, а той днес тежи с нова сила", посочи вицепрезидентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЛЕД ТОЗИ МАЧ С АНГЛИЯ СМЕ ЗА ПУСТИНЯТА САХАРА
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радост за душата че няма да влезем в Шенген...трябна са сме щастлеви от този факт ако не ще бъдем един двор в който всеки ще влиза и излиза без контрол.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е политика от българи -корумпирани политици за унищожението на България
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Б-я като влезе в Шенген ще ни се изравнят ли заплатите с тези там -друг път само ще сме си отчели че сме в Шенген и някой ще ми се дере по ТВ как успял .Българската държава е крайно време да гледа собствените си интереси а не да се съобразява с разни ЕС правила за санкции ако търгува с някой който не се харесва на ЕС /визирам Русия -там бяха нашите пазари и все още са ако си ги отстоим
38
1
 
5
 
! Отговори
Ало Ваню преди 4 години
Руски "Троянски кон", няма да бъде допуснат до трапезата. Факт. ЧАО.....мутри
37
1
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Ако имаше единен стандарт в ЕС, *** трябваше да изхвърчи от него веднага. Но политическата напаст у кочинЯта друго не може да измисли, освен да комплексира и още повече озлобява кратунистанската ***. А изхвърча, за година това опростачено и крадливо племе ще заживее по-зле от Хаити. Кратунистан трябва да изчезне от лицето на земята!
36
0
 
3
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 години
СТРАХОТНА РАБОТА В ПЛЗА НА БЪЛГАРИЯ Е СВЪРШИЛАТАЯ ОВЦА.КАКВА НИ Е ПОЛЗАТА ОТ Е.С. ТАКАВА ЩЕ Е И ОТ ШАНГЕН,НО ПЪРВО ТРЯБВА ДА СМЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ В НЯКАКВА ЧАКАЛНЯ.КАКВО Е ПРАВИМ В ЧАКАЛНЯТА?С ПЪЛНИ МАНИПОЛАЦИИ И СИМУЛИРАНЕ НА РАБОТА.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато комунистите от ГЕРБ/БСП/ДПС/ОП са на власт.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либералната демокрация и евро-атлантическото "партньртство" нанесоха по-големи поражения на бългрския народ, отколкото Баязид, Сюлейман, Ногай, кръстоносците и Василий ***, взети заедно....
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ревете за двойни стандарти бе овце ? В коя държава в ЕС са разрешени за производство ИМИТИРАЩИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ? Какъв стандарт да има в България тогава, а кой сключва договори за внос на евтини и ниско качествени продукти, да не би самите производители сами със себе си да сключват договори за внос в България на бок'лука ? Ядете български сирена от палми, а искате да ви внасят качествени продукти, избирате политици измамници и крадци, а ревете след това срещу тях ?
32
3
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Нашите нищо не става от тях,само мислят за лично облагоденстване-а сега могат да натиснат и за Шенген и за ЕВРОЗОНАТА(НЕ ЧИ НИ ТРЯБВА),но са слабаци и слел това пак ромите са виновни.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Метрополията няма желания да ни сменя статута на колония.... ...трябва й индианец, щото вождовете станаха много !
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие сте от буферната зона, а не от еврозоната. Стройте още къщи за гости, защото ще ви дойдат много гости на гости.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Защо се заяжда?За да си изкара надницата и мандата...............
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждате ли, че нямате гражданско общество? Що за европейци биха търпели да ги управлява някакъв мафиот цели десетилетия подред? Вие не сте европейци и нямате работа в Шенген. Европа е за цивилизовани хора с гражданско съзнание.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една добра новина. Браво.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политически причини друг път. Няма скоро да ни приемат в Шенген, защото сме псевдодържава, управлявана от физкултурници и прогнила от корупция по всички етажи на властта - от най-долния нафталинен чиновник до "цвета" на управлението.Пред народа празните приказки и безсрамно шикалкавене все още работят, пред брюкселските зелки - не толкова.
25
3
 
9
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 4 години
И за какво ни е влизане в Шенген.Това е една полицейска структура която се провали при последната бежанска вълна.Струва ми се,че политиците си търсят само тема за да демонстрират активност и да напомнят за себе си,както и да плюят настоящата власт.Шенген е една голяма глупост..И да влезем нищо няма да промени живота ни към по добро.Но е добра тема за да се правим,че правим нещо...
24
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България ще счупи *** ако натиснем да ни приемат в Шенген в момент в който съседната ни държава е във война и има риск от нов бежански поток. За какво ни е Шенген точно? Основният път за Европа минава през Сърбия където и с и без Шенген ще има граничен контрол. От Гърция биха идвали бежанци. А с Румъния ни разделя Дунав. Целият този цирк само за да не показваме лична карта на летището или като ходим в Гърция на почивка? Трябва да сме щастливи, че не влязохме в Шенген навремето.
23
0
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
"Простата истина", имаш предвид, "истината" за простите?