Кабинетът приключва с БФС, иска оставката на Михайлов

Новината съобщи министър Кралев в Министерския съвет
Обновена: 15 окт 2019 10:26 | 15 окт 2019 10:15, Красимир Ангелов
222
Кабинетът приключва с БФС, иска оставката на Михайлов
Снимка: Булфото

Правителството преустановява отношенията си с Българския футболен съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов, обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.

Още по темата
"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол", заяви Кралев, цитиран от „Фокус“.

Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

"След вчерашните инциденти премиерът разпореди от днес нататък преустановяваме всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов като председател на БФС", допълни още Кралев.

Снощи България загуби от Англия с 0:6 европейската си квалификация, като загубата е рекордна за България в домакински мач.

Искането не нарушава правилата на УЕФА за пряка намеса в работа на БФС, каза в отговор на въпрос министър Красен Кралев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
4
 
5
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
Четох, четох нищо ново! На 13.06.1970 г вестник "Работническо дело" излезе с уводна статия "Докога ще се търпят недъзите в българския футбол".....49 години от тогава тъпчем на едно място...с добавка расистки и неофашистки изстъпления
199
2
 
7
 
! Отговори
тя преди 4 години
Този спорт трябва да остане в миналото !
198
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е истински позор. Но по- страшното е,че такова безхаберно,чалгаджийска поколение бе грижливо отглеждана от Държавата в продължение на 20 и повече години. Иска Борисов оставката на Михайлов.Ама това е състоянието на спорта в момента.Една Ивет се напъва на 32 години.Някой друг има ли?! НеС чалга,татуировки и фасони спорт не се прави.Това бе национален позор, но е огледало на истинското състояние на държавата.
197
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красен Кралев е Пич.Наистина отдавна е време за някаква промяна в БФС.Борислав Михайлов се прояви не като личност в БФС,а като фигура заемаща кавадратчето на шах-матната дъска в сруктурите на спорта в държавата.Та това е човек заемащ обществен пост.би било редно да дава пресконференции,да прави коментари и изказвания,а той сякаш не съществува в спортните среди.От години никой нищо не прави за футболът ни.И стига с тези герой от ,,Лето 94' и Кърниградска.Дайте младите и нови хора,в тях е бъдещето
196
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадославПодкрепям те! Ако беше възможно, един милион плюса щях да сложа на твоя коментар.Българинът по традиция е толерантен към останалите етноси и е свикнал да живее редом с тях.Но това, което се върши през последните 50-60 години би унищожило толерантността дори у народ, по-търпелив и от българите.Докога ще ни ограбват, за да хрантутят лентяи? Докога ще бъдем застрашавани и унижавани в собствената ни родина от безполезници и явни престъпници, вегетиращи на гърба ни?
195
0
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
през 70те и 80те години имаше футбол на световно ниво - както национален отбор така и отбори в шампионската лига. Сега имаме супер зле спортисти и *** публика които освен да обиждат друго не могат и не знаят. Играят ни тъмнокожи бразилци и горе долу вързват двата края да вкарат някои отбор в лига европа.трагедията е пълна на всички нива !!!
194
0
 
7
 
! Отговори
АнтиКаруцар преди 4 години
Нацистки поздрави показваха 20-30 лепилари от София-Запад, които между другото бяха дошли специално заради това на стадиона - влязоха след старта на мача, показаха си глупостите и си тръгнаха преди края на първото полувреме.
193
1
 
11
 
! Отговори
Bluesky1 преди 4 години
"Бай *** расист" ....това е най- краткия виц за деня!
192
4
 
6
 
! Отговори
До Радослав преди 4 години
Така де, но дали т.н. ултраси са с нещо по-ценни от ромите! Вероятно те са работещи хора, не са пияници, не употребяват наркотици, не са агресивни и опасни, не унищожават по хулигански начин държавно, общинско и частно имущество, не пребиват случайни минувачи и не взривяват бомбички в лицата на полицаите. И оправдаваш описаното поведение с малцинствени проблеми. Много удобно извинение, но не е вярно. Освен това английските футболисти не са роми и нямат нущо общо с описаната от теб картинка.
191
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
eхххе най после уоуоуоуоооо
190
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна не гледам "Изявите" на българския футбол!Просто нямам излишни Нерви!!!Ръководството на това Чалга-Мутринско поколение трябва да си ходи... по кръчмите!Това, че загубихме не е от толкова голямо значение, въпраса е Как загубихме!Има загуби които се ценят по-силно от посредствена победа!А, това в което си превърна българския футбол е - Резил и Посмешище!!!
189
1
 
30
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 188Расизъм в България ще има докато държавата не си даде сметка, че данъкоплатците са по важни от мързелите! Когато детски започнат да се дават само на работещи родители които са се осигурявали, когато всички социални плащания станат само и единствено за данъкоплатци, когато закона започне да се прилага и вече няма "братя" с по 200 условни присъди, когато ежедневните престъпления на един етнос се прекратят и когато НАП влязат в гетата и изловят всички с палати и "нулев доход"!
188
0
 
18
 
! Отговори
ист преди 4 години
ФутБОЛЕН съюз.
187
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре изигран ход от ББ.Но..пак няма да го спаси от загуби на изборите.
186
0
 
29
 
! Отговори
оставка ? преди 4 години
На Боби-перуката му увисна джуката
185
7
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 181 Така е. Корнелия е по подходяща за тази работа.
184
3
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 189 Михайлов е научил ултрасите на нацистки поздрав. За това вън. След него няма да има такива изцепки.
183
7
 
15
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Манолски 170 Оставката на Михайлов няма да доведе футбола ни да стане по добър.Футболистите ни толкова си могат. Топката бягаше от тях.
182
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 176Колкото и да изреждаш разни имена, фактът си е факт. Снощи вашите ултраси са показвали хитлеристкия поздрав и са обиждали английски футболисти заради цвета на кожата им. Нищо не оправдава езика на омразата.Не чухме да са взети мерки срещу тези прояви.Само Боби Михайлов щял да бъде отстранен.Това нищо не решава.
181
1
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Хе-хе,хубва снимка сте подбрали,dnes.bg.Тоя от онуй време се знае - талант,като Стоичков,ама празно в главата,като Стоичков!!!