Армията помага на "Гранична полиция" при бежанска вълна

Каракачанов: Без подкрепата на обществото няма как да стане
Обновена: 16 окт 2019 19:01 | 16 окт 2019 13:45, Веселина Йорданова
30
Армията помага на "Гранична полиция" при бежанска вълна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската армия е в готовност да подпомага "Гранична полиция" при евентуална бежанска вълна заради конфликта Турция-Сирия Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, като допълни, че е необходима и подкрепата на обществото.

Без подкрепата на обществото няма как да стане, защото може да се наложи да се използват и по-твърди мерки, не казвам употреба на огнестрелно оръжие, макар че ако някой употреби оръжие срещу полиция или военнослужещи, те са в правото си да отговорят, каза Каракачанов и допълни, че не смята, че такива неща предстоят като проблем. Според него има много начини да се възпрепятства нелегално преминаване на границата.

Още по темата

По думите му истинската опасност не е бежанска вълна, а в над 150 хил. джихадисти и техните семейства, които са в лагерите, охранявани от кюрди.

Ако бъдат освободени, има две възможности – или да се омешат с бежанци и да тръгнат към Европа, което е проблем, или да възобновят бойните действия срещу сирийската държава и целият конфликт да ескалира отначало, посочи той.

По думите му българската позиция трябва да бъде балансирана по отношение на санкции срещу Турция и много твърда на самата граница.

Каракачанов не очаква ЕС да вземе много твърда позиция спрямо съседката ни заради икономически интереси и смята, че Брюксел ще продължи да е в тази "леко разкрачена позиция“.

Той отново заяви, че няма да се съгласи на компромис с българската история „в името на това да ходят скопските политици да се кипрят в Брюксел и да се правят на европейски политици“. В антрето и това е, отсече Каракачанов по темата за членството на Северна Македония в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
побеснял язовевец преди 4 години
коя армия тая дето замина за афганистан ли ще ни пази
20
0
 
7
 
! Отговори
Майор преди 4 години
Абе мишок,коя АРМИЯ ще пази границата?????България имаше армия преди 10.11.89,истинска армия,имаше и мъже,сега НЯМА нито едното нито другото,защото ВИЕ политиците съсипахте всичко хубаво от времето на бай Тошо!!!!Как някой ще преминава през "зелената граница"и няма да се употребява сила,ами извикай си днешната армия и ги чакайте с кафе и бяло сладко,още 100год.няма да се оправи тая държава за съжаление!!!!
19
0
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Вие с 20-30 хулигана 5 дена не се справяте, с 200 000 орда как ще се справите? Това да не ти е маса, че да я ометеш набързо? Още от сега се подготвяйте, че тръгнат ли ония подкарани от щиковете на турската армия, докато си надигнете тлъстовищата те вече ще са ни прегазили! Ти за превантивни мерки да си чувал? За какво ти плащаме заплата на теб и на целия ти екип бе?
18
0
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
А какво чакате бе вместо още сега да минирате границата? Тя ордата като тръгне и като ви знаем как реагирате тя ордата ще ни е прегазила докато Шкембе войвода се сети да прати заповед армията от генерали да се надигне от бюрата! Още сега трябва да се минира цялата граница в дълбочина 2 км., да се сложат табели на български, английски и арабски за минни полета и да се оставят само граничните пунктове без мини! На КППТ-тата да се разположат картечарски гнезда които да са готови да спират ордата!
17
0
 
7
 
! Отговори
негоден за военна сл преди 4 години
До КАРАТУМБАКОВНГВС
16
0
 
10
 
! Отговори
Добри Джуров преди 4 години
24 000 старшинки и дженерали
15
0
 
11
 
! Отговори
Добри Джуров преди 4 години
Коя армия ?! 24 000 *** и генерали ?! От тях полза няма...
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армия от кавалери ще отваря оградата на жените с шалвари.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популист та дрънка(пръцка)
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка!
11
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Шкембе каже:-"Без подкрепата на обществото нема кък да стане"..Демек:-"Подкрепете местния военен министър!"..Е,харесал му е девиза "Подкрепете местния шериф" и той,като велик патриотин,просто мултиплицирал краварския повик към нашата .."действителност"..
10
0
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Нека в някое по голямо медиино предаване да поканят Министрите на МВР и на Военното Министерство и да им зададът пряк въпрос- КОЛКО ЖИВА СИЛА ИМАМЕ КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ИСКАРА НА ТЕРЕН??? И ЩЕ ВИДИТЕ КОМЕДИЯТА - НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 15 000 ДУШИ!!
9
0
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
абе Шкембе,дайте я тая "бежанска вълна" първо да я видим,и след това да са възхитим на действията ви!..какви ги дрънка тоя лунатик?!
8
0
 
18
 
! Отговори
venix преди 4 години
Дьомбелино Каракачанов, помогнете на обществото първо, за да може и то да ви помогне, а не само да се псуваме!
7
11
 
2
 
! Отговори
SILA преди 4 години
Не се заблуждавайте - силовите ведомства на България имат необходимия ресурс .Армията заедно с МВР и ДАНС и НСО наброява около 250 000 човека .Няма друга Държава с толкова много човечета действащи Офицери и Войници с право на носене на Оръжие .
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя армия? Тая дето е няма ли? Питам за един приятел
5
0
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
По думите му истинската опасност не е бежанска вълна, а--ХАХАХАХ какъв НАИВНИК! КОЙ ЛЪЖЕШ БРЕ ЕЙ? АКО ВЛЯЗАТ В БГ 500 000 БЕЖАНЦИ - ДОРИ ДА СА ДЕЦА И МАЙКИ -КОЙ ЩЕ ГИ ХРАНИ БЕ ЕЙ? КОЙ ЩЕ ИМ ДАВА САНИТАРНИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ ЛЕКАРСТВА ПОДСЛОН ?? ЗНАЕШ ЛИ ЗА КАКВИ ПАРИ ГОВОРИМ? БЪЛГАРИЯ НА БЕЗДОМНИЦИТЕ БЪЛГАРИ НИЩО НЕ ИМ ДАВА - А КАК ЩЕ ХРАНИМ 1 МИЛИОН БЕЖАНЦИ? АМИ АКО СА 2 МИЛ? КОЙ ЩЕ ГИ ПАЗИ- АРМИЯТА ОТ 2000 ЧОВЕКА ЛИ -ИЛИ ПОЛИЦИЯТА ОТ 5000 ЖАНДАРМЕРИСТИ? ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ПРОБЛЕМИ С ИНДИАНЦИТЕ ТУК
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията ще помага ли на родилки при ражданията?
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамбазки , Каракачанов и Веселин веднага на границата , тримата от запаса !
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А казали, защо нашата позиция е силно разкрачена и наведена?