Президентът Радев: Държавата да не се меси в независимата БФС!

Футболът е огледало на състоянието на държавата, смята той
Обновена: 16 окт 2019 16:13 | 16 окт 2019 11:22, Анисия Иванова
306

Президентът Румен Радев не приема държавна намеса в делата на футболната федерация.

"За мен е безпецедентно държавата да се намесва в една независима институция. Управляващите са саморазобличиха, защото нито една федерация не носи отговорност за футболно хулиганство. БФС няма охранителни или разследващи функции", коментира държавният глава пред журналисти след церемонията по случай празника на ВВС.

Още по темата

"Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят", допълни още той.

"Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото е управлението на държавата, такова е състоянието на футбола", обобщи президентът.

В същото време Румен Радев уточни, че не е адвокат на подалия оставка шеф на БФС Борислав Михайлов, както и защити достойнството на държавата, която бе уличена в расизъм. Румен Радев даде да се разбере, че няма как по този начин да бъде обиждан народ, който е спасил десетки хиляди евреи през Втората световна война.

Той е категоричен, че не трябва да допускаме генерализация на България като расистка държава.

"Крайно неприятно е България, която спаси 50 хил. евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта, в най-ужасното за Европа време, да бъде олицетворявана с расизъм. Не трябва да допускаме генерализация на този проблем. Необходимо е държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство. Докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, тези редициви ще продължават", допълни още държавният глава.

Вчера екипи на ГДБОП, националната полиция и специализираната прокуратура влязоха в Българския футболен съюз. По-рано през деня Бойко Борисов поиска оставката на на Борислав Михайлов заради позорния мач с Англия, при който България загуби с 6:0 и беше оцветен с расистки изяви по стадиона. Борисов заяви, че докато Михайлов е председател на БФС, държавата повече няма да даде нито лев за футбола. Едва следобед Борислав Михайлов подаде своята оставка, а премиерът обясни, че акцията в БФС е заради корупция и уговорени мачове.

По повод вчерашния Съвет за сигурност за ситуацията в Сирия, държавният глава коментира: "Първо представителите на службите за сигурност ни увериха ,че няма пряка заплаха за сигурността на страната. Трябва да признаем факта, че при внезапен масиран мигрантски натиск, България няма капацитета да се справи сама.

Затова и аз апелирам, че трябва да сме много активни и да използваме всички възможни лостове и механизми на ЕС. България има нужда от оперативен план за колективни действия на ЕС в случай на рязко нарастване на мигрантски натиск на нашата граница", допълни още Радев, цитиран от "Фокус". Според него трябва да е ясно коя държава, с какво участва.

Във връзка с Джок Полфриймън Радев заяви, че като президент няма да си позволи да коментира съдебно решение и призова никой да не се меси в работата на съдебния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента Румен Радев е Абсолютно точен в това отношение.Това са "независими" институций,които сами трябва да си вземат решенията(както и БНР),но в момента те са "зависими",защото ни управлява един "феодал",който се е "самозабравил" заради "Р*бското" мислене на Българина.Все пак 700 години не са малко.Добре дошли в Народна Република БОКОВИСТАН !!!Ако искате да живеете в един "абсурд" се заселете там и няма да съжалявате.Гарнтирано от пп ГЕРБ(ГРОБ)."ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ" са навсякъде!!!
212
5
 
2
 
! Отговори
Прасен Крадлев преди 4 години
Аз ще стана президент на БФС, помнете ми думата. Откога се канех да сготвя Перуката и да му седна на стола!
211
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕХ, АМА И ВИЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ- КОГАТО ХОДИТЕ ПО СВЕТА ДА ТЪРСИТЕ ИНВЕСТИТОРИ, ПРИКАЗКИТЕ ВИ ЗА "ШАЙКАТА, КОЯТО УПРАВЛЯВА БЛАТОТО БЪЛГАРИЯ" СА ПРИСТИГНАЛИ ПРЕДИ ВАС- ВИЕ РАЗКАЗВАТЕ ЛИ ИМ ОТ КОЯ ПАРТИЯ СТЕ- РАЗКАЗВАТЕ ЛИ ИМ ЗА 1.1995Г/2.1997Г КОГАТО ВАШАТА ПАРТИЯ ФАЛИРА 13 БАНКИ И ОТ ПАРИТЕ НЯМА И СЛЕДА, АМА ПОСЛЕ СЕ ПОЯВИХА ЕДНИ МНОГО ВЕРНИ ЧЕРВЕНИ СОЦИАЛИСТИ ЕДРИ МИЛИОНЕРИ КАПИТАЛИСТИ- ВИЕ ОБЯСНЯВАТЕ ЛИ ЗА ПРОИЗХОД НА ПАРИ НА ДРУГАРКАТА НИНОВА И С КАКВО Е КУПИЛА ТЕХНОИМПЕКС- ЕХ АМА И ВИЕ....
210
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се намеси и във волейбола!
209
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** що не го пратят на логопед? Толкова се измъчва горкия. Имам чувството, че ще се нaaка докато успее да изплюe поредната дума.
208
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял свят очаква държавата да вземе мерки, само наш *** бил против :)Е нема такъв *** като тоя!
207
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До pontiАми прав е президента - има закони, правила, процедури. Тук ББ потъпка всичкоми земи ги прочети ве каскет, кво се праиш на големоухия
206
8
 
6
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Президента нищо не казва като Главнокомандващ за състоянието на подопечените му.Сумати техника батърдисаха ,ама не ги свълзва с Държавата....
205
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започвам да изпитвам носталгия за едно време,както казват хората!
204
11
 
19
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Откога Радев адвокатства на Перуката?
203
14
 
11
 
! Отговори
ponti преди 4 години
Вдругиден, като изпълкома пак гласува за перуката много ми е интересно каква ще е реакцията на винету и лоената топка дето играе министър на спорта.
202
7
 
15
 
! Отговори
ponti до Стефан преди 4 години
Правила бе братче! При това международни.. Или спазваш или си .. маймун от Банки.
201
15
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Смешните президенти се подкрепят един друг :) Какъвто БФС такова и президенството ...
200
9
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
До ponti В какво е прав президента бе приятел, че уговарят мачове, че хващат съдии да свирят за дадения отбор, как може да се иска оставката на Борисов, на Цветанов, на Боби не може, значи независими, но взимат пари от Бюджета, от ТВ права, от ТОТОТО, искат съдействие от държавата и НЕ ПОДЛЕЖАТ на контрол ли, борбата с корупцията е задължение на държавата, а президента с всеки изминал ден се самозабравя, имам чувството че ако Борисов се закашля Румен Радев ще коментира че така не се кашля.
199
11
 
21
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
Сравнението на Радев за държава и футбол е неуместно и неправилно.Пример: 1994г. когато футбола ни беше във възход, дръжавата ни се разграбваше безцеремонно.
198
5
 
13
 
! Отговори
ponti преди 4 години
..а футбола е най-успешната, законна пералня за пари! Неслучайно всеки пораснал бизнесмен си купува футболен отбор въпреки, че голяма част от тях не са стъпвали на стадион или са гледали мач по ... неизбежност.
197
8
 
14
 
! Отговори
ponti преди 4 години
.. що се отнася до т.н. "ултраси", за които "ще вземат отношение", то това полицейска постановка пак по заповед на ББ, за да се замажат хорските очи. Нищо няма да им направят, защото те са на хонорар към властта и утре пак ще ги мобилизират за поредния контрапротест.
196
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кому са нужни толкова много генерали в бедна България..............
195
16
 
20
 
! Отговори
ponti преди 4 години
Ами прав е президента - има закони, правила, процедури. Тук ББ потъпка всичко - вдига телефона и разпорежда. После хората да спазвали закона. Няма как да стане!
194
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДНЕСКАДЖИИ,ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ В ЗАЩИТА НА ПРЕЗИДЕНТА,А ОСТАВЯТЕ ХРАЧКАДЖИИТЕ.ЩЕ МИНЕТЕ ПИКОВИЯ НЕДОДЯЛКО.