Бойко Борисов и Борис Джонсън осъдиха расизма

Той е "първият британски министър-председател с българско име"
18 окт 2019 10:45, Елка Василева
77
Бойко Борисов и Борис Джонсън осъдиха расизма
Бойко Борисов и Борис Джонсън. Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов и британският му колега Борис Джонсън категорично осъдиха расистките прояви.

Двамата са се видели и са разговаряли в кулоарите на Европейския съвет, който заседава вчера и днес в Брюксел.

„Отношенията ни с Великобритания са приятелски и са на много високо ниво. Двамата с британския премиер категорично осъдихме расистките прояви“, написа Бойко Борисов във Facebook.

Още по темата

„Boris Johnson има най-добри чувства към нашата страна, и както самият той каза, е първият британски министър-председател с българско име“, допълни министър-председателят.

Само преди дни британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на футболния мач между България и Англия в София.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън.

"Английските футболисти и треньори показаха страхотно достойнство и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е що на български има раминаване с информацията в гугъл предимно Википедия , явно България и българския език не го имат за 5 ст. За тва чета на други езици щото на български или Фейк нюз или само 2-3 реда , пълен Т А Ш А К
46
7
 
1
 
! Отговори
човек преди 4 години
Интересен но малко известен факт:Борис Джонсън всъщност е роден с името Alexander Boris de Pfeffel JohnsonТака че първото му име всъщност е Александър. Но явно личното име е двойно име, като Ана Мария. И явно повече му харесва Борис.Така или иначе, дали е имал руснак или турчин сред прадедите си не е толкова важно.Важното е, че Борис е тюркоезично име (най-голямата вероятност), и е разпространено сред много тюркоезични народи, българския цар Борис I също е бил прабългарин.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажат нещо и за Чърчил и голодомoра в Бенгал мзъсните английски расисти, осъждат расизма ама строят паметници на Чърчил. Лицемери та дрънкатр като съборят паметниците на расиста Чърчил да заповядат да поднесат извиненията си.
44
0
 
12
 
! Отговори
бай х преди 4 години
Двамата са се видели и са разговаряли ... ти да видиш не разбрах само , на какъв език са обсъдили .....
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пра бабата има руски корени и то от днешна Литва , проблема е че на български няма много малко информация в Укипедия , аллллоооооооо Борисов вземи се в ръце хората ще останат за цял живот неграмотни , не могат да се информират
42
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ех ама колко любовно-слагачески Тиквата гледа Джонсъна!!....То защо ли се учудвам?..-Какво може да очаква човек от Вечния Слуга?!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди Джонсън бше казал,че е с руско име,сега е научил най-накрая,че произхода на името му е българско.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен че има турски корени ами пра дядото е бил вътрешен Министър на Омсанска империя , няма страшно погледнете в гугъл няма да ви ухапе Аз само се чудя колко от коментарите за вътрешни на сайта и колко външни щото тука все едно на 10 човека са им казали да пишат тука каквото и да е
39
5
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 26 (Krom)Всъщност, коментарът ми беше отправен до "Гробокопач", но не е важно.Понеже той беше подчертал тенгризма, а именно бог Тангра като върховен бог на прабългарските племена.А тенгризма си е чисто тюркска религия.Дори в съвременна Турция думата Аллах се използва само в Корана, защото е арабска.На турски Бог е Танръ. Да не говорим за популярния символ IYI, който се радва на същата популярност и в Турция и представлява тамга на тюркското племе Кайъ!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самия Джонсън на пресконференция в Москва заяви, че името му е Борис, защото има руски предци някъде назад във времето.Има някъде в интернет по старите новини, ако някой търси достатъчно ще намери как той лично обяснява това.
37
0
 
4
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
По всичко личи, че има корени в турция, от където му поливат водата, но торовете идват от американското посолство, за да расте и хубавей. Те имат едни фестивали в Америка, показват си кой каква тиква е отгледал. Има тикви като къщи големи и нашия явно е от тях. Докато го отглеждат както си знаят, ще расте.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пра дядо му е турчин ама кой да погледне в гугъл , тука друга цел има сайта ви
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1400 години не бяхме расисти, вече и расисти станахме. Щом Островитяните тъй казват, значи е тъй, кои сме ние недостойните раби божии и крепостни селяни да оспорваме тез теории и фантасмагории на пияните островитяни и ритнитопковци.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Diado na Johnson e ot turski proizhod
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руско-турски американец от британски произход.
32
0
 
4
 
! Отговори
ДВАМАТА СМЕШНИЦИ преди 4 години
много си приличат. Само не съм сигурен кой от тях е по-умния
31
1
 
0
 
! Отговори
до Авторката преди 4 години
Тва е резултата когато копирате Текстове от други сайтове , пълното му име е Александер Борис де Пфеффел Джонсън Да не забравиш да блокираш коментарите , така никой няма да разбере тука
30
0
 
6
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 4 години
ТИКВА българска дума ли е или има английски корени
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Смешници Джонсън не е англичанин, а американец.Ползвате Интернет - отворете и прочетете."______________Toва, че е е роден в Ню Йорк, не го прави американец.Родителите му са британци.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата с неподправения си селски стил - Джонсън бил първия с "българско" име, твърди мега мозъкът на България.Джонсън преди седем - осем години на пресконференция обсъжда името си и каза, че има родители, които са от руски произход и затова се казва Борис.Нормално е и ние имаме такива имена, защото руснаците са ни братски народ, но не е лошо министър председателя да знае кой кой е и какъв е от шефовете на останалите страни.Ама тиквата да те натегне, както винаги.