Бойко Борисов и Борис Джонсън осъдиха расизма

Той е "първият британски министър-председател с българско име"
18 окт 2019 10:45, Елка Василева
77
Бойко Борисов и Борис Джонсън осъдиха расизма
Бойко Борисов и Борис Джонсън. Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов и британският му колега Борис Джонсън категорично осъдиха расистките прояви.

Двамата са се видели и са разговаряли в кулоарите на Европейския съвет, който заседава вчера и днес в Брюксел.

„Отношенията ни с Великобритания са приятелски и са на много високо ниво. Двамата с британския премиер категорично осъдихме расистките прояви“, написа Бойко Борисов във Facebook.

Още по темата

„Boris Johnson има най-добри чувства към нашата страна, и както самият той каза, е първият британски министър-председател с българско име“, допълни министър-председателят.

Само преди дни британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на футболния мач между България и Англия в София.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън.

"Английските футболисти и треньори показаха страхотно достойнство и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 22Да бе, американец бил другия път!Нали му чувам британския акцент.Какво значение има къде е роден?Сергей Станишев като е роден в Херсон да не би да е украинец?Не, българин си е. Ама някой ще каже, руснак?Неее, щом е роден в Украйна, трябва да е украинец, по идиoтскaта логика на някои.А знае ли украински език? Бас ловя че не!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов как ги е зяпнал с тъ пара си физиономия, все едно че разбира нещо от това, което му говори.
25
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До човек 23 - и какво общо има между Каганата и турците (които междувременно днес са с повече арабски примес) да попитам?
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борис Джонсън е македонец от района на Охрид. Пра-пра-баба му срещнала пра-пра-дядо му, плувайки по гръб в езерото. Дядото първо помислил, че го гони акула, оти бабата имала нос, като перка.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През викторианската епоха Англия владее половината свят и цивилизова *** дето не са знаели що е дреха. В Англия се строят мостове, тунели, железници, параходи дори с помощта на детски труд. Деца бачкат във фабриките на станове по 16 часа. По това време да си работническа класа в Лондон въобще не е било завидно нещо.
22
3
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 17 (Гробокопач)Нали? Знаех си аз, че прабългарите са били тюркоезично племе, ама някои реват "Нееее, как ще са тюрки, персийци са!"
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници Джонсън не е англичанин, а американец.Ползвате Интернет - отворете и прочетете.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак съм аз, номер 20Сетих се, или пък другият вариант може Борис Джонсън да има корени от наше село?
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На село като малък ходех лятната ваканция на гости при баба и дядо.И там магазинерът в местния магазин откъдето си купувах лимонада, алтай марципанчета и тунквани вафли се казваше Борис.Едва ли е имал някаква английска жилка, но името му се произнасяше по английски, с ударението на първата сричка, като сегашния премиер.Така беше на местния диалект всъщност.
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха смешници.Били разговаряли насаме.И на какъв език точно.Не вярвам Джонсън да е научил български.А Тиквун грухти само на бснкянско-мутренски.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който твърди, че сме расисти да го докаже. Захарчето да си даде оставката или да поиска обяснение от англичаните за тези клевети ! Според законите на БГ и междунардното право всеки е невинен до доказване на противното г-да Калинки.
16
1
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Щемпел ББ - Бойко-Биби Нетаняха;))); ББ - Бойко- Борис Джонсън. Абе името е на алпа Барыс, великият Кубар Бабай Барыс, но именно под това име Барыс (Барс) се извършиха най-големите предателства срещу Тенгриянството и се стигна до кряшизацията (еладизация) и лабътизация (поюдейчване) на българите под Дунав. Вършат се и сега с "европското развитие", което е опит да с еотнеме и малко останала Българщина! Но, Тангра не дава!;)))
15
1
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 11Нещо си се объркал с датите. И не само с тях, ами и с епохите и вековете май?Времената, когато англичаните са разкарвали африканците като панаирджийски мечки е било по време на Викторианската епоха.Всъщност, конкретно става въпрос за представители на австралийско племе, които са били затворени в лондонския зоопарк.По онова време ние сме ходели с цъpвyли, пoтyри и фecoве.Децата са учели в килийни училища а по-заможните - в османски школи в Цариград.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз подкрепям расизма!
13
0
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
Евала бе, Бойко!Така като им чете имената човек, и ги гледа прегърнати, би си помислил, че Борис Джонсън му е баща на Бойко Борисов (щото Борисов може и да е второ име, не Методиев), а не обратното както би му се искало на Бойко.
12
1
 
20
 
! Отговори
гатанка преди 4 години
Открива цехчета, затваря заводи. Изнася злато, внася ***. Изнася българи, внася бежанци. Изнася пари, внася дългове! Що е то?
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По сближените очи и големия нос веднага се познава османския произход. Има и нещо британско във физиономията му, но не повече от 50%.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко африканци има в нашия национален отбор принудени от безпаричие да играят футбол за нас, ние не сме расисти. Нашите лъвове не разкарват африканците като панаирджийски мечки да ни отсрамват. Английският тuм да бъде изгонен от БГ моментално Може да ни е смешен футбола ама не сме расисти като авгличаните.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този знае ли какво е расизъм. Расизъм е, когато англичанин поробва африканските колонии и кара африканците да играят футбол за чуждестранни отбори. Откога сме расисти дрогарю Борисоф англичаните ли тъй казаха. Англичаните да кажат от кой си *** раните Хонг Конг, Индия и Африка.
8
1
 
19
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 4 години
Защо ЕС мълчи за случващото се в Каталуния?