Захариева: България е драстично променена за 12 години

"Балкански поток" ще е готов за 600 дни
23 окт 2019 10:47,
73
Захариева: България е драстично променена за 12 години
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Разликата между България през 2007 г. и България през 2019 г. е огромна. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в коментар за Механизма за сътрудничество и проверка и последния доклад за страната ни.

Още по темата

„България за първи път получава категоричен доклад, че е изпълнила всичките критерии. Това означава, че според ЕК това трябва да бъде последният доклад и механизмът трябва да отпадне”, каза Захариева по bTV.

Захариева: ЕК констатира, че сме изпълнили ангажиментите си!

По думите ѝ от няколко месеца в ЕС се говори за създаване на единен механизъм за всички държави-членки. Все още няма разписани процедури, но основната идея е критериите за наблюдение да са еднакви за всички страни в Общността.

„България винаги е била за това, че трябва да има еднакви критерии за всички държави-членки. Позитивната новина е, че за България ЕК предлага прекратяване на този специфичен механизъм, който е само за Румъния и за нас. Разликата между България през 2007 г. и България през 2019 г. е огромна. Смятам обаче, че има още какво да се върши по реформите. Неслучайно правителството създаде специален механизъм преди около месец, който да продължи наблюдението на реформите. Този механизъм ще бъде с участието на съдебната власт и на изпълнителната власт и реформите се правят заради българите граждани. Хората трябва да имат удовлетворение от системата”, каза още външният министър.

Екатерина Захариева коментира и посещението си в Москва. По думите ѝ разговорите с руския ѝ колега Сергей Лавров са били конструктивни и честни.

Във фокуса на срещата бяха енергийните проекти и най-вече продължението на „Турски поток” през България, което Лавров нарече „Български поток”.

„Този проект е важен не само заради сигурността на доставките, но и за целия регион”, посочи Захариева.

Тя добави, че срокът за изпълнение на трасето през българска територия е около 600 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Тази кукумявка на кой точно завой на магистралата я намери Бойко? Все от там ги назначава...
62
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Да , мръсотията е ограмна.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да я слушам - а-а-а, а-а-а, а-а-а. Не може ли без това аакане, явно така си говори.
60
0
 
7
 
! Отговори
днес преди 4 години
Тази сервитьорка да се маха на бегом от външната политика,тя не е за всеки,но нали е по ГАЙДАТА на ГЕРБ подкрепят е и Пазарджик нали там е родена.Това е същата като оная Надежда турския консулат работи.КОЙ ги избира тези неграмотници и им дава пари.
59
1
 
9
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Най-кухата лейка в кабинета "Тиква-3".Ъъъъка ,аааака ,оооока и през по-голямата част от времето когато се опитва да говори ,се чуват само стонове от устата на тази жалка и невзрачна женица.Пълно недоразумение е , а и най-вероятно не знае на какво е министър.Всъщност тази перната от кокошарника на Боку е типичен представител на управляващите от бандата:освен да се хили глуповато и да хвали Вожда ,други качества няма.
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да Захариева, под вещото ръководство на Вашата партия, България за последните 12 години се промени, но определено НЕ към по-добро.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дааа - сега всички имаме мобифони със сензорен дисплей, интернет и тротинетки и сме с около 600 000 дши по-малко.Това е промяната :)Друга промяна - НЕМА!
56
6
 
1
 
! Отговори
GG преди 4 години
Ай ай злоба се изсипва от комунистите ! Много съм доволен !
55
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
пазарджишката кифла Шекерова е права:-За 12 години ,под "вещото ръководство на Психаря",България се превърна от една що-годе нормална държава,в карикатура на еднолично мутренско дерибействане.Банкянската Мутра унищожи всички принципи и основи,на които се гради съвременната държава.Разбира се ,Мутрьо не е сам в пъкленото си дело..Де що има нац. предател се набута под крилото му..Ако не сте го разбрали,а аз виждам че не сте,то...фигуранти като въпросната просто ви пеят "Лебедовата песен"..
54
1
 
4
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 4 години
Тези пак се изхвърлиха като циг-анска ци-кия. Естествено ако не се спази срока - виновни няма да има, най-малко тази очиларка.
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук съм съгласен. Много променена. Направо неузнаваемо обезлюдена.
52
0
 
18
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Абе в една и съща държава ли живеем с тая?3 милиона българи изнемогват,онези от маха,лите правят каквото си искат, родителите ни се чудят лекарства ли да си купят или храна,децата ни всеки ден заминават с еднопосочни билети,на 111 место сме по свобода на словото,работиме като роби за нищожно заплащане,съдилищата пускат убийци на свобода,кражбите за нищо ги нямат,всеки ден по пътищата умират повече хора отколкото в Сирия,а сме били цъфнали и вързали.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хвала на великия вожд-слънце Борисов , да управлява още 30 години .
50
1
 
18
 
! Отговори
СРАМ преди 4 години
Гледах това пазарджишко чудо тези дни по телевизията. Беше на някаква международна среща, а се беше облякла все едно отива на чалготека в Студентски град. Някаква ужасна блуза с ципове по ръкавите, зашити отвън... срам и резил. Толкова ли няма един нормален и възпитан човек да оглави дипломацията.
49
1
 
13
 
! Отговори
извод преди 4 години
Дамата живее в друг свят и ползва други мерни единици.
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захариева,като дадохте 250 милиона за балканско поток,ще газифицирате ли страната,в която жителите и дишат най-мръсния въздух и в която най-много хора се отопляват на твърдо гориво?Чакаме отговори.Или ще си събирате само транзитни такси,за да има за харчовете ви?
47
4
 
19
 
! Отговори
мак преди 4 години
България е променена, но не към добро. Ако захариева мисли за магистрали, някой и друг ремонтиран център на големия град, "завод до завод", евтини апартаменти за избрани, нейна работа. Но ако види по-далеч от носа си, ще види съвсем друга България.
46
3
 
15
 
! Отговори
Рус преди 4 години
Тая каква външна министърка е като не може да говори.Повтаря само: а..а. .а.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изразих личнотои си мнение за тази особа,а вие ме изтрихте?Свобода на словото ли? 111 място в света.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези някой да им обясни, че всеки може да строи с огромни бюджети, и то даже ще го направи качествено! За социалната политика няма да казвам нищо, защото се вижда ежедневно с проблемите със здравеопазване, пенсии, детски градини и.н.Ако вие работехте във фирма, която дава заплати възоснова на резултати и печалба, вие нямаше да взиате заплата, а да давате пари! За самочувствието на българите няма да говорим, че съседите ни се примисват и се чудят колко трябва да сме изпаднали, за да дърпим!