Сидеров обиден на довиждане: Не успял да каже защо си тръгва

Дариткова му се извини: Получи се недоразумение
97
Сидеров обиден на довиждане: Не успял да каже защо си тръгва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последния си работен ден като депутат лидерът на "Атака" Волен Сидеров не получи възможност да обясни защо си тръгва и явно се почувства обиден от факта.

Повод за това стана липсата на дебат за подадената от него оставка като законотворец. Той поиска думата да се изкаже, но председателстващият заседанието Емил Христов от ГЕРБ му обясни, че вече тече процедура по гласуване и няма как да му даде думата.

Още по темата
Заради това и шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова се извини на Сидеров. Според нея обаче той е реагирал твърде късно.

"Поднасям извиненията си към г-н Сидеров, но най-вероятно се получи недоразумение. Не беше разбрано, че той иска думата своевременно. Искрено съжалявам за случката", каза Дариткова.

А самият Сидеров отсече, че напуска парламента с чест и достойнство. Според него е безпрецедентно председателстващ заседанието да не му даде думата за да обясни мотивите за решението си да подаде оставка.

"Аз напускам по причина чест и достойнство. Дадох дума. Исках това да прозвучи от трибуната на българския парламент", отсече лидерът на "Атака". Той припомни, че е дал дума да напусне парламента, тъй като се кандидатира за кмет.

"Поканих моя опонент Ангел Джамбазки от ВМРО да направи същото, тъй като това е мъжката постъпка. Той не направи това, с което доказа, че нито има чувство за чест, нито постъпва мъжки. Всъщност измами избирателите, явявайки се за кмет и водач на листа, след което се върна на топлото място в Европарламента за 15 хил. евро месечна заплата. Това е Джамбазки", скочи Сидеров.

Освен това според него Народното събрание започва да придобива все повече антибългарски характер. По думите му това е станало ясно, когато са гласувани парите за самолетите F-16.

"Такъв случай в света няма. Няма друга държава, която извадила пълната сума за нещо, което купува, вкарала е в касата на чуждата компания и чака да получи след 4 години това, което е платила. Такъв случай в света няма. То доказва колко васално е поведението на България спрямо новия голям брат", обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
3
 
! Отговори
Волен е преди 4 години
Велик! Излиза с чест като победител!
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До nikiкогато и джамбазки си направи преглед на .........................../сещаш се на кое/
83
3
 
9
 
! Отговори
niki преди 4 години
Перхидрол, кога ще си направиш нарко тест?
82
1
 
6
 
! Отговори
я па тоя преди 4 години
До Анонимен 88Какво "насилствено християнизиране" бе,***!?Още Кубрат е бил християнин,местните траки цели 500 години са били християни!Чисто и просто България приема християнството за ОФИЦИАЛНА религия!Цяла Европа християнска,ние-с конските опашки!Не става!В България винаги е имало верска търпимост,че и до сега!
81
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е краят на политическата кариера на един психично неуравновесен "лидер"!!!
80
2
 
8
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
До Деян СтоиловИзвини се бе,извини се бе,извини се бе,извини се бе,извини се бе,извини се бе.
79
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров бягай да прочетеш за насилственото Християнизране на Българския Народ от Византия през 866 г. да си седнеш на дупето бе човек , стига си Дезинформирал всички в таа бедна Държава
78
0
 
16
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
За парите, платени накуп на американците за F - 16 е прав. На никой не стана ясно защо плащаме цялата сума за самолети, които ще получим след няколко години. Обикновенно се плаща малка част при подписването на договора и останалата част - при получаването на самолетите. Ама ние сме много богати и нямаме проблем с парите! А иначе " Златния пръст " е голям хитрец - осигури си още 4 г. топло местенце в ОС София. А а бда ли те нека да гласуват за него!
77
3
 
5
 
! Отговори
Няма да ми липсва преди 4 години
хич
76
2
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Хубаво е, че са му се извинили, щото иначе не ми се мисли...
75
2
 
26
 
! Отговори
Възрастен преди 4 години
Помните ли съвременници мои ,колко пъти се пребоядиса Сидеров? Помните ли как громеше СССР и Русия като седесар- главен редактор на ,,Демокрация".след това стана пресаташе в Топенерджи /Мултигруп/,след това кандидат в листата на НДСВ,отпадна и стана антицарист.Мина през земеделците на Яне Янев,по късно основа Атака а през 2009 стана съюзник на Герб.А отношението към Русия се промени на 180 градуса.А всичките му номера и скандали през цялото това време ги знаем .Няма да липсва на никой.
74
3
 
15
 
! Отговори
Наш Георги преди 4 години
Абе,Сидеров,не е толков а важно за нас защо напускаш - по- важни е че напускаш,а това трябваше да направиш отдавна,защото не ти е там мястото ! Мноооого се надценяваш - е,дано си разбрал,че и без твоята гневна и винаги оспорваща личност може да се движат нещата...Хайде,сбогом !
73
4
 
9
 
! Отговори
До 79 преди 4 години
Тая твойта я чуваме непрекъснато от 10 години.Все си заминават и все ви бият за 14ти път. То по същият начин трябваше през 1980та,парите да изчезнат и комунизма да е построен.Все това ни повтаряха от детската градина до края на учението.А то какво стана - ,,главния"-констатира-,,Социализъма се оказа едно недоносче"! Явно си малък ,надявай се чедо,но ние няма да позволим да,, настъпим за четвърти път мотиката".Рано или късно Герб ще си идат,но строежа на ,,зрял социализъм"няма да се върне
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а на онез от депесето, които ги избраха за европарламента не им държи сметка белокосия нали?!
71
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ си заминават и Сидеров се е усетил навреме
70
5
 
16
 
! Отговори
Деян Стоилов преди 4 години
Болшевизацията благодарение на тоталитарната партия ГРОБ е факт. Наследниците на БКП кланящи се преди на Тато, а днес на Бато умират от страх Сидеров да не извади на яве кирливите им ризи и затова не му позволиха да говори.
69
3
 
18
 
! Отговори
вежливие люди преди 4 години
Сидеров винаги когато напуска парламента и после правителството пада...той е начетен човек и ги следи тези неща..кабинета Борисов 3 са пътници до март 2020-та.. и това идва отвън..btw Пеевски е останал само с нулите зад запетаята в банковата си сметка.. РУСКОТО РЕСТО чисти наред от месеци бавно и тихо...справка Банев,Стайков,Арабаджиев и тн..
68
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не го интересува. Един лудд по-малко.
67
5
 
17
 
! Отговори
дано преди 4 години
Да не му свършва достойнството никога ,така че повече тази руска матрьошка да не влиза в парламента.
66
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9999Джамбазки като евродепутат идва в БГ и се кандитатира за кмет и общински съветник Би било редно да се знае предварително ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ - общински съветник ли ще остане, или ще се върне евродепутат Това, че той не го направи, считам за непочтенно /поне към тия които са гласували за него/ Затова Сидеров е прав