Русия намекна за ответни мерки срещу BG дипломати

Елена Поптодорова: Решението на България има логично обяснение
Обновена: 31 окт 2019 19:31 | 31 окт 2019 19:31, Красимир Ангелов
61

Говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова намекна, че страната й готви мерки срещу български дипломати в отговор на решението на България да изгони руски дипломат и да откаже да допусне друг на територията на страната.

Още по темата
"Напомням, че в дипломацията съществува т.нар принцип на реципрочност и този принцип не е отменен", посочи Захарова. Тя отказа да коментира повече случая пред руските медии.

Както е известно напрежението между България и Русия набира скорост, след като първият секретар на руското посолство в София бе обявен за персона нон грата заради шпионаж, а след това България отказа виза на руския военен аташе.

Така той не може да заеме поста си в София. Все още не е ясно и името на вербувания за класифицирана информация воненен ръководител у нас.

Отказът на България да не допусне руския военен аташе да заеме поста си в София има логично обяснение, смята бившия ни дипломат Елена Поптодорова.

"Той е в списъка на забранените да влизат на територията на ЕС", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Според нея България е последната от държавите членки на ЕС и НАТО, които предприемат такива действия, за да запазят своя суверенитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Само преди няколко дни Радев се здрависваше с Абе и казваше, че сме големи приятели, а ти - по-далеч от азиатските алкохолици!
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОКакашечка вонючая, още ли не знаеш, че Горна Волта от поне 30 години се казва Буркина Фасо? Така е като си тъъъп и робуваш на щампите...
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клептоманката Хелън, любимка на Младеновото МВнР, но след червената река бързо се топна в златната, не се оказа умна жена - на се скри, да я забравим, а се показва и дудне глупоsти!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те нали имат един лаф :" Курица не птица, Болгария не заграница!" Явно още ни смятат за република, дето се цепи от колектива и такава политика ще водят докато Путин е началник на всичко . Както може да пречат, хибридни новини, шпиони и най-важно-да източват печалби чрез корпорации с монополно положение-за това не се говори. Такива "братя" е по-добре да нямаш.
35
5
 
3
 
! Отговори
Паная му преди 4 години
До ЩирлицБългария ли е забравила от къде е тръгнала? По-скоро е Русия, драги. Цялата им култура - азбука, книжнина, език, религия и т.н. е построена върху българската, защото, както всички са наясно, през Средновековието Русия и останалите източноевропейски държави са сателити на България. Така че да са доволни, че България им е дала култура, че иначе още щяха да живеят в колиби край Волга или да са ометени от монголците. Но за типичният негативен комунист истината е лъжа, а лъжата - истина.
34
3
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Мерки ще взимат,ответни.Тя е една.Две ракети.Една към Банкя а другата към парламента.С малък обсег на действие.
33
1
 
2
 
! Отговори
11 преди 4 години
До Веднага си ГО местяТо убаво, ама на тая коза, освен да й местиш мъдуритe, няма кво друго да местиш.
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българска народна приказка - По-добре Голям враг зад океана,отколкото Голям брат зад гърба!
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия братушки не мога да ги разбера.Преди се отцепиха и изоставиха да гнием.И сега като сме си хванали пътя, ревът като дественици и ни тъпчат със шпиони. И маса руснаци живеят тук доволно като братски народ.Обаче тия хора честно не са добре.Някакви наркотици явно им дават
30
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
"Горна Волта с ракети" ни заплашва... "Нигерия със сняг"...
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прецедентът Радев нещо мълчи по въпроса.
28
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по-далеч от азиатските алкохолици толкова по-добре.
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям смях.В тая държава камък върху камък не остана, всичко окрадено и оголено, а някой ще ни шпионира.Сигурно са се стреснали от хартиените самолети или от шкембе войвода.Или ще шпионират как Бойко чете Винету.Голям смях.
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винету си отива.Не може дупарата да я въртиш на всички страни, накрая ще те оправят отвсякъде докато се по.дри.с.каш.За политика и международни отношения трябва , ценз, знания и да си чиракувал при можещи и знаещи. Става с четене на книжки , а не само Винету до половината.Борисов се гордее че е *** и обича да краде и рекетира , но защо ли мисли че хората не го знаят .
25
13
 
9
 
! Отговори
Всичките рублопитеци преди 4 години
Са за гонене Като се започне с тези по черно мореНяма значение кой ти краде земята- руснак, турчин или мигрант
24
10
 
6
 
! Отговори
Веднага си ГО местя преди 4 години
Три пъти в чест на рассияИ един път в чест на ***
23
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време СССР не ни шпионираше, понеже те си беха тука и се бъркаха във всичко. И нямаше нужда от шпиони.И руски бази затова нямаше, понеже всичко си беше тяхно.И сега шпионират но не се пазят по стар навик. Мислят, че са у дома си.Ми крайно време е да свикнат, че сме чужбина.
22
10
 
10
 
! Отговори
Туск преди 4 години
Ейй тука форума смърди на русофили. Май верно ще се окаже теорията, че по руска линия се плаща на *** да защитават сатрапията. Русия е икономическо джудже. Там даже квалифицирани кадри като лекари и фармацевти получават между 1000 - 1200 лева. Тука поне са повече а и като те стегне чепика за 2ч отиваш където си искаш. А от там няма мърдане. Като крепостен селянин си.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива новини ме кефят . Всичко вредно за управляващите е полезно за народа
20
5
 
6
 
! Отговори
До 29 Туск преди 4 години
Ааъъъъххх! Ама си объркал нешто никъси. Сигурно си Транс ам си го драснал Туск