Първан Симеонов: БСП е партия с "таван", ГЕРБ - с износване

Борис Бонев не беше изненада на изборите, смята политологът
Обновена: 1 ное 2019 20:51 | 1 ное 2019 11:27, Петя Славова
42

Броени часове до деня, който трябва да изберем този, който ще управлява населеното ни място в следващите четири години.Какви са нагласите на втория тур от изборите?

"Борис Бонев не беше изненада на изборите, от много време има търсене на нови и свежи лица. Навсякъде, където партии издигат по-свежи кандидатури, се получава пробив.  Хората в България искат през определен период от време да се сменят хората", каза политологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин", коментирайки резултатите от първия тур на местните избори.

Още по темата

Според него БСП е партия, която има своя таван, а "износването" на ГЕРБ се вижда най-ясно в София. "От няколко години насам г-жа Фандъкова не е това, което беше. Това е нормална ерозия на управлението. Много стана критиката срещу нея, а и този път има силен опонент. За първи път ГЕРБ направи много масирана кампания в София. На такива кампании печели този, който прави по-малко грешки", заяви Първан Симеонов.

По думите му БСП не са много мобилизирани зад кандидатурата на Манолова, може би грешката при тях била взаимна.

"ГЕРБ в тази кампания за първи път се впуснаха в директния бой. Трудно е да се каже кого ще подкрепят хората, гласували за по-малките кандидати на изборите. Подозирам, че ще се поразпилее този вот. Бонев си усети цената, когато си видя резултатите, затова се дистанцира от лагерите на Манолова и Фандъкова", каза още политологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Изпълнителният директор на социологическата агенция "Галъп интернешънъл" подкрепи тезата, че паралелното броене вечерта хваща всички грешки и е точно до милиметър.

"В София са гласували около 450 000 души, много невалидни бюлетини имаше. Градската мълва е, че това е била повелята - да се правят невалидни бюлетини. Политическите нрави у нас водят точно до квадратчето "Не подрепям никого". Много често пипаме изборните правила и оттам идват много грешки после", обясни Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
дарко преди 4 години
Най-после някой да каже нещо хем в прав текст, хем ентелегентно!
29
0
 
6
 
! Отговори
Незнам защо? преди 4 години
Абе, защо всички водещи личности в БСП са гнъсни и мазни.Покажете ми един симпатичен и ще си взема думите назад !
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка година електората на бсп измира. Младите не са глупави и не гласуват за тези некадърници
27
7
 
6
 
! Отговори
САМО ФАКТИ преди 4 години
Бсп секта със затихващи функций 16% вот в национален мащаб реално 9 % ако извадим не гласувалите с 65% електорат над 60 години
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31. Глу.пак, става дума за всички в страната, а не само за София. Ти къде видя да пише за столицата?
25
10
 
11
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
Този брадат козел от "Галошш Интернешънъл" няма ли да престане с тъ.пите си изявления. Износване, износване, пък отново скъсаха прашките на БСП.
24
10
 
17
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
ГЕРБ имаха досега 30 общински съветници, сега заедно със СДС имат 27.По коя аритметика 27 е по - голямо от30.Само за завършилите ФакултетО.
23
12
 
14
 
! Отговори
какви комунисти бре преди 4 години
Антикомунизма и русофобията са последният пристан на престъпника .
22
23
 
13
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
М да определнео Ако Мая Манолов стане кмет 1. Ще върнат гражданството2.Ще отворят Белене3. Кумунистите ще убият и трятият дядо на Борисов дето го държи в резерв4.Ще затворят границитеАко човек 30г след поадането на комунизма и окупирането и от запада още бълнува за комунизъм или не добре или е просто престъпник
21
0
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
17,ВИЕ МАЙ НАИСТИНА СРЕ ЗА ЛУДНИЦАТА....
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А П.С. е запъртъкк, ако милион грамотни и можещи българи си бяха в България тоя щеше да къса билетчета в киното. Ето какво означава политическата нестабилност+мафия, което води до миграция, което води до П.С. да стане експерт.
19
11
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
Точно обратното. Ако Мая стане кмет, няма да има кой знае какви успехи, понеже ще е подкрепена от малцинство в общинския съвет и ще е спъната на всяка крачка. Хората ще се разочароват и на следващите парламентарни избори БСП ще имат още по-малко гласове, отколкото биха имали, ако пак Фандъкова е кмет. Изборът за Мая сега е прекалено стратегически и е няколко хода напред, но за съжаление трудно се вижда от масовия човек, дори и от десния избирател не е лесно да се проумее на първо четене.
18
23
 
17
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Не си прави илюзии... Ако стане някое чудо(пу пу пу не дай си Боже) и Галева стане кмет.. В София ще стане страшно... Комунисти от села и паланки ще докарат с автобуси а жадната за власт Корнелка ще е най отпред яхнала метлата...
17
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са навсякъде, във всичко. И кмет ако си изберат пак, просто няма празно. Стане ли Мая кмет, това няма особено да промени модела, все пак общинският съвет пак щее герберски, но поне ще покажем знак, че ни е дошло до гуша. От Мая нищо няма да зависи. От Фандъкова като зависи всичко в града, хем подкрепена от общинския съвет, какво постигна за мръсния въздух да речем - за цялото си управление два дни общо досега е въвела зелен билет... Невероятен успех. Кашляме и боледуваме постоянно.
16
5
 
17
 
! Отговори
Манипулатор преди 4 години
Този не беше ли шеф на една агентура дето копира името на една известна международна агентура и така създава впечатление за достоверност на иначе поръчаните и предварително подготвени проучвания в полза на БСП ?
15
10
 
24
 
! Отговори
стига лъжи преди 4 години
Първанов , направи проучване какво доверие имаш и се самозакрий , заедно с Кънчо , Кольо , Райчев и останалите БСП манипулатори .
14
25
 
27
 
! Отговори
Мая е за промяна ?!? преди 4 години
Иска да спре строежа на метрото, да спре европейските фондове, да намали заплатите и пенсиите и да увеличи безработицата !?? Само това е промяна спрямо ГЕРБ ! Всичко друго е повтаряне на тяхната успешна политика !
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде са му париците на този сляп "мъдрец", нали уж БКП нямали пари и дори събират подаяния за великото си недоносче БСТВ?БКП е на повече от стотина година ужким, пък някой друг бил на износване; доказателство, че простотията е безсмъртна.
12
8
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
По твойта логика туй къде се случва последните 30 години не е трбвало да се случи,щото и досега има хора,които венциславят тошовия режим.Между другото за ГЕРБ гласуват точно тия хора....
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Уж "Демократичната" България е метастаза на реформаторите костовистки "агнешки главички" - грантаджиите на Цв. Василев, Ивчо Червенобузков и Малофеев-Решетников.Гласувайте си за олигарсите, които ще ви банкрутират още някоя и друга банка, а по съвет на Лозьо Паньов си изберете хубав прокурор, който да НЕ настанява ПОВЕЧЕ крадльовците в голям мащаб на топло!