Сметки след изборите: БСП сменя 4 депутати, ВМРО - един

Причината – те станаха кметове на местния вот
3
Сметки след изборите: БСП сменя 4 депутати, ВМРО - един
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще има четирима нови депутати, които ще сменят досегашните Пенчо Милков, Станислав Владимиров, Денчо Бояджиев и Йордан Младенов, които бяха избрани за кметове.

На мястото на Милков от Русе влиза ексдепутатът Добрин Данев. Той бе втори в червената листа на парламентарния вот, но бе изместен с преференции и остана четвърти. Сега обаче ще започне четвъртия си мандат в НС, съобщава "24 часа".

Още една бивша депутатка, изместена назад в листата заради преференции, сега влиза в парламента. Евдокия Асенова заема мястото на новия кмет на Перник Станислав Владимиров.

Същата е съдбата и на Гурко Митев, който е трети в червената листа за Пазарджик, но е изместен от двама настоящи депутати. Редът му за парламента  идва едва сега, когато Йордан Младенов става кмет на Пещера. Митев обаче в момента също е кмет - ще кара шести мандат в с. Добровница и не е ясно кой пост ще избере.

Мартин Обрешков пък влиза в групата на БСП на мястото на новия кмет на Разград Денчо Бояджиев. Той е ново лице за социалистите и е архитект по професия.

Нов депутат ще има и във ВМРО, след като Атанас Стоянов стана кмет на Сандански. На мястото му влиза Стоян Божинов - председател на партийната организация в Петрич. Той бе четвърти в листата на “Обединени патриоти” за Благоевградска област, но с получени над 2500 преференции се изкачи на второ място.

48-годишният нов депутат е юрист по образование, работил е за кратко в полицията, бил е адвокат, а сега се занимава с малък семеен бизнес в сферата на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.