Борисов скочи на ДБ: Не са градска десница, а деца и внуци на номенклатурата!

Ромите го обичали, защото им дал работа и върнал децата им в училище
Обновена: 7 ное 2019 13:57 | 7 ное 2019 13:06, Камелия Цветанова
456

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не разкритикува съпратийците си за резултатите от отминалия местен вот, защото винаги, когато го правил, опозицията се възползвала от ситуацията, търсила проблеми и започвала да се мисли за алтернатива на управлението.

За сметка на това обаче скочи срещу Демократична България, която застана на страната на независимата, но подкрепена и от БСП, Мая Манолова на балотажа за кметския стол в София.

Още по темата
"Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница, защото това са децата и внуците на бившата червена номенклатура", отсече Борисов.

Той призна, че е бил провокиран да свика националната среща на ГЕРБ днес именно от опозицията.

"Но сега, ако им направим едни избори, какво ще стане? Пак същото, само че ще пострада индустрията", коментира премиерът.

"Да покажем сега как изглежда пропуканият ГЕРБ, защото по техните разбирания, ако сега излезем отвън, това ще е голям протест",  каза Борисов.

Премиерът се похвали и с голям ръст на икономиката, спад на безработица, намаляване на контрабандата. За сравнение  посочи, че по времето на последното служебно правителство са се губили камиони с цигари, а сега - "бой по контрабандата - такова чудо!".

Той коментира и обвиненията на щаба на Мая Манолова, че в ромските махали в София масово се пускали бюлетини за Фандъкова, което било основание да се смята, че вотът им е купен.

"Казват, че ромите много обичали Бойко. Бойко имат право да го обичат, защото осигуряваме работни места, защото им вкарахме 50 000 деца да учат, а не да се учат да крадат. За  София да си говорим с тези високи интелигентни, ако не са ромите кой ще ни чисти, само ромите работят в чистотата, метат като пчелички, но ние сме осигурили децата им да са образовани, колкото нашите и те да си изкарват с честен труд парите", отсече лидерът на ГЕРБ.

Той обаче направи и сравнение с вота за президента, на който се оказва, че ромите са гласували много повече за претендента на БСП Румен Радев, а не за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Как са гласували на президентските избори – оказва се, че Радев го обичат повече, над 40 хиляди за него, за нашата Цецка само 19 000", посочи Борисов. 

Според него БСП, но и Демократична България са се озлобили много срещу ГЕРБ поради няколко причини.

Едната от тях е сделката за изтребителите F-16, която сключи неговото правителство.

"Въпреки цялото усилие на служебното правителство, когато почти купиха "Грипен", ние обърнахме и дадохме геостратегическото направление реално с купуването на F-16, с което ставаме не само сила, но започват да ни гледат по друг начин в НАТО", коментира Борисов.

"По-яростни станаха, когато за първи път половин милиард вложихме в газопровода с Гърция за втечнен газ и тогава ептем вече не са актуални и много ми се озлобиха и вече не си сдържаха нервите, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж един по един няколко човека, това вече си ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова", обвини още премиерът. 

"Аз, ако сгреша в нещо си отивам и ако не ме върне народът, си седя у нас, кое ви дразни толкова?", задочно попита той опонентите си.

Бойко Борисов призова лидерката на БСП Корнелия Нинова да изпрати при него червените активисти, за които тя твърди, че са били репресирани след изборите.

Той се закани, че ако се окаже, че това наистина е вярно, а не е просто поредната манипулация от страна на червената шефка, ще реагира на ситуацията, както и че лично ще се извини на потърпевшите.

"Все пак да ни видят усмихнати днес, аз ще ви се карам следващия път, не само че трябва да сте много добри, като видиш една хартийка паднала, се наведи и я вземи, докато дойде фирмата, ако има опасна шахта, ти застани до нея, за да видят хората, че милеете за град, хората искат да го видят, а ние трябва да качим качеството", обърна се накрая Борисов към новите кметове от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
до смях в залата. Ни си ли ходил на училище. Явно си бягал от час да лепиш афиши.
349
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДБ не са призовавали да се гласува за никой - ето поредна лъжа на Герб. Това че електората на ДБ припозна Бойко за диктатор и комунист, а Фандъкова - за корумпирана и между две злини избираше по-малката си е техен проблем. Манолова не е идеалният кандидат, но истинските десни мразят Фандъкова.
348
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Росен Плевневлиев освен че е комсомолец, баща му е областен секретар на Партията в Благоевград и провежда активно Възродителния процес сред помаците там, обаче сина му стана най-големият ястреб на американската политика.
347
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам за каква номенклатура говори Борисов ама 14 от 16 души в неговата партия са бивши членове на БКП, включително и самията той, а в Ръководството на БСп няма нито един член на бившата БКП.А да ми говори за "децата и внуците на БКП" е смешно в присъствието на Цачева и Лиляна Павлова.- А той какъв е? не му ли ген. Кирил Войнов братовчед? Човекът който не си хвърли партийната книжка?
346
7
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Аз много обичам Бойко Борисов
345
0
 
7
 
! Отговори
ист каза преди 4 години
"Казват, че ромите много обичали Бойко. Бойко имат право да го обичат, защото осигуряваме работни места, защото им вкарахме 50 000 деца да учат, а не да се учат да крадат. За София да си говорим с тези високи интелигентни, ако не са ромите кой ще ни чисти, само ромите работят в чистотата, метат като пчелички, но ние сме осигурили децата им да са образовани, колкото нашите и те да си изкарват с честен труд парите", отсече лидерът на ГЕРБ.
344
0
 
3
 
! Отговори
смях в залата преди 4 години
ИСТ не бил *** . . .Това кой от принципите на Ленин за скритност и прикритост на истинските намерения беше?
343
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ромите го обичат, защото им даде работа в германските заводи и върна децата им в училище и сега няма безработен ром а училищата са пълни с бъдещи гербавци.
342
0
 
1
 
! Отговори
ист преди 4 години
Един *** се прави на МЕНЕ, но нещо се е объркал.Няма да му сложа червена ръчичка. Ще чакам да порасте.
341
0
 
1
 
! Отговори
ист преди 4 години
Един *** се прави на ИСТ, но нещо се е объркал.Няма да му сложа червена ръчичка. Ще чакам да порасте.
340
0
 
10
 
! Отговори
ист преди 4 години
Росен Плевнелиев не бил комунист, бил десен, на е със силна с лява ориентация . . .Това кой от принципите на Ленин за скритност и прикритост на истинските намерения беше?
339
0
 
13
 
! Отговори
смях в залата преди 4 години
Бойко Борисов не бил комунист . . .Това кой от принципите на Ленин за скритност и прикритост на истинските намерения беше?
338
0
 
22
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Много ми е интересно, Росен Плевнелиев да не би да се е отрекъл от рода си? И той е потомък на червената номенклатура. Да е само той... Що не се видят гробарите, що комунисти и потомци има в редиците им. Тия къде живеят и какво говорят...
337
1
 
13
 
! Отговори
ист преди 4 години
ГЕРБ се правят се на десница, но са червена левица.
336
0
 
14
 
! Отговори
ист преди 4 години
Правят се на десница, но са червена левица.
335
0
 
8
 
! Отговори
Нако Берберински преди 4 години
И още нещо да кажем що бате Бойко не се е обръснал щото много мисли за народо и затова мног бръже му расне брадата
334
0
 
8
 
! Отговори
Нако Берберински преди 4 години
Ама много е убав бате Бойко и никой не мое да го отрече и затова ниа си го убичаме и че си гласуваме за него цел живот па може и после пак
333
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече от 24часа плювате и се нервирате на царя на ромите Цар Бойко!
332
0
 
16
 
! Отговори
не плюй в кладенеца преди 4 години
Баце, трай си и не плюй ей така "по принцип". Нито съм внук, нито син на комунисти, напротив - на хора пострадали от ВАШАТА "народна" власт.Поставихте ме пред невъзможен избор - две комунистки, сел янки, кандидатки за кметици.Ходих, гласувах, пуснах бюлетина"не подкрепям никого". Но май трябваше да напиша 3 букви и да си ходя. Истинските антикомунисти, хората, чиито семейства са пострадали от комунистите, те не са във властта, тях никой няма да ги допусне.Вие няма да ги допуснете, вие от БКП-то
331
1
 
10
 
! Отговори
Обединение преди 4 години
Дреме им на реститутите за обединение, те взимат от наеми само по 4-7 хиляди евро месечно, галят си шкембета$та от преяждане и не им пука за гласуване и съдбата на БГ.