Борисов скочи на ДБ: Не са градска десница, а деца и внуци на номенклатурата!

Ромите го обичали, защото им дал работа и върнал децата им в училище
Обновена: 7 ное 2019 13:57 | 7 ное 2019 13:06, Камелия Цветанова
456

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не разкритикува съпратийците си за резултатите от отминалия местен вот, защото винаги, когато го правил, опозицията се възползвала от ситуацията, търсила проблеми и започвала да се мисли за алтернатива на управлението.

За сметка на това обаче скочи срещу Демократична България, която застана на страната на независимата, но подкрепена и от БСП, Мая Манолова на балотажа за кметския стол в София.

Още по темата
"Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница, защото това са децата и внуците на бившата червена номенклатура", отсече Борисов.

Той призна, че е бил провокиран да свика националната среща на ГЕРБ днес именно от опозицията.

"Но сега, ако им направим едни избори, какво ще стане? Пак същото, само че ще пострада индустрията", коментира премиерът.

"Да покажем сега как изглежда пропуканият ГЕРБ, защото по техните разбирания, ако сега излезем отвън, това ще е голям протест",  каза Борисов.

Премиерът се похвали и с голям ръст на икономиката, спад на безработица, намаляване на контрабандата. За сравнение  посочи, че по времето на последното служебно правителство са се губили камиони с цигари, а сега - "бой по контрабандата - такова чудо!".

Той коментира и обвиненията на щаба на Мая Манолова, че в ромските махали в София масово се пускали бюлетини за Фандъкова, което било основание да се смята, че вотът им е купен.

"Казват, че ромите много обичали Бойко. Бойко имат право да го обичат, защото осигуряваме работни места, защото им вкарахме 50 000 деца да учат, а не да се учат да крадат. За  София да си говорим с тези високи интелигентни, ако не са ромите кой ще ни чисти, само ромите работят в чистотата, метат като пчелички, но ние сме осигурили децата им да са образовани, колкото нашите и те да си изкарват с честен труд парите", отсече лидерът на ГЕРБ.

Той обаче направи и сравнение с вота за президента, на който се оказва, че ромите са гласували много повече за претендента на БСП Румен Радев, а не за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Как са гласували на президентските избори – оказва се, че Радев го обичат повече, над 40 хиляди за него, за нашата Цецка само 19 000", посочи Борисов. 

Според него БСП, но и Демократична България са се озлобили много срещу ГЕРБ поради няколко причини.

Едната от тях е сделката за изтребителите F-16, която сключи неговото правителство.

"Въпреки цялото усилие на служебното правителство, когато почти купиха "Грипен", ние обърнахме и дадохме геостратегическото направление реално с купуването на F-16, с което ставаме не само сила, но започват да ни гледат по друг начин в НАТО", коментира Борисов.

"По-яростни станаха, когато за първи път половин милиард вложихме в газопровода с Гърция за втечнен газ и тогава ептем вече не са актуални и много ми се озлобиха и вече не си сдържаха нервите, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж един по един няколко човека, това вече си ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова", обвини още премиерът. 

"Аз, ако сгреша в нещо си отивам и ако не ме върне народът, си седя у нас, кое ви дразни толкова?", задочно попита той опонентите си.

Бойко Борисов призова лидерката на БСП Корнелия Нинова да изпрати при него червените активисти, за които тя твърди, че са били репресирани след изборите.

Той се закани, че ако се окаже, че това наистина е вярно, а не е просто поредната манипулация от страна на червената шефка, ще реагира на ситуацията, както и че лично ще се извини на потърпевшите.

"Все пак да ни видят усмихнати днес, аз ще ви се карам следващия път, не само че трябва да сте много добри, като видиш една хартийка паднала, се наведи и я вземи, докато дойде фирмата, ако има опасна шахта, ти застани до нея, за да видят хората, че милеете за град, хората искат да го видят, а ние трябва да качим качеството", обърна се накрая Борисов към новите кметове от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** сикаджийска мутро проклета, начукаха ли ти го на 4 ката?Имай впредвид, че Партньорските служби ще направят анализ на записите и ще лъсне цялата истина за просташката ти, примитивна, цинична личност!Скоро иде!
369
0
 
116
 
! Отговори
Маджо, Пашата, СИК.. преди 4 години
До ДБНищо странно няма, четете БИОГРАФИИТЕ на гербаджийската върхушка!
368
1
 
114
 
! Отговори
ДБ преди 4 години
Странно,че уж ГЕРБ са срещу ДПС,БСП е от една седмица само срещу ДБ реват. Защо,бе джанъм? Нали врагът бе БСП и ДПС и Пеевски? Или защото ви е страх от истината? Единствено ДБ е против Боко Тиквата,против статуквото,против агентите на ДС..които впрочем в редиците на ГЕРБ преобладават,защо?
367
1
 
1
 
! Отговори
To6 преди 4 години
СПРЯЛ СЪМ ДА ГО КОМЕНТИРАМ, НО ЩЕ КАЖА САМО, ЧЕ ТОЙ - НЕ Е !!!
366
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ф 16 блок 70 си е бая силен самолет превъзхождаш всичко руско освен Су 57 дето още е прототипен А су 35 има още много дялане по двигателите въоръжението радара и електрониката Миг 35 е в два още по недодялани прототипа и реве за индиски пари Оценката е дадена от руснаците дето разбират нещо а батакистите и ватата Да си заврът миг 29 произведен 1987 чарк по по чарк в четири буквието
365
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маската на червените снахи паднаха ДБ да си вари в чарвения куконделник бсп ...и да си се оправят като русофили или русофоби Се са си червени одпадаци
364
4
 
2
 
! Отговори
Калина преди 4 години
Такива са ДБ долни, сега се обръщат срещу Борисов, на следващите избори ще го молят за обединение. Само дано дотогава Борисов не забрави какво се случи на сегашните избори.
363
5
 
3
 
! Отговори
S.O.S. преди 4 години
Добрата новина е, е БСП умира и все по-малко кандидати търсят явната й подкрепа, но лошата е, че се навъждат такива гадини като Христо Иванов и ген. Атанасов, които първоначално заблуждават, че имат различни убеждения и цели, а са си червени чада отвсякъде
362
1
 
4
 
! Отговори
provider преди 4 години
До поживьом увидим Ще се появи шоуменчето Слави, приятел в нужда сепознава, ще подаде ръка, на патерица ще стане.Ще се уредят нещата ;)
361
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай онзи ... коментира избори.Къде си наш Алеко Константинов, да напишеш още едно безсмъртно произведение, за най-популярния си литературен герой, този път в днешно време?
360
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато почти купиха "Грипен", ние обърнахме и дадохме геостратегическото направление реално с купуването на F-16, с което ставаме не само сила, но започват да ни гледат по друг начин в НАТО.Ние?!? Групата на чуждите лакеи и корумпета от ГРОБ, които за парите с които може да се купи цяла ескадрила, купиха няколко стари самолета? Тези самолети са като стар москвич, с един супер компютър вътре е цветомузика...И ги гелдали особено, ами да - гледат абдали и натегачи за пари, лакеи и се чудят.
359
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вожда защо е награбил оная девойка там... не ги ли е срам така, на показ да се гушкат?
358
1
 
6
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
До Нищо ново от пост 395Думите които ги цитираш са: Аз съм *** и вие сте прости значи шъ съ разберем.Има го на запис в,, тубата,,За него граматиката е нищо но най му върви във футбола. Ти да видиш : как се рита в работно време. На стадиона публиката и гавазите са 1;1.Майтап бе .Уйли би казал някой!
357
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов страда от деменция .Време му е да си ходи за да получи нужното лечение! Повтаря се сценарият Живков . Казвам го сериозно,това не е майтап.
356
1
 
8
 
! Отговори
поживьом увидим преди 4 години
Ако на следващите парламентарни избори, на ББ му дотрябва десница за КОАЛИЦА, хич няма да му е весело.ПатАроти не останаха, Болен ще си завира златният пръст в СОС, МаГарешки - зел-дал. ДПС-то са над всичко и всички, тях ще трябва да ги позлатява. Остава му само БСП-то и с лела корнела ще плеснат с ръце и ще се прегърнат.
355
2
 
4
 
! Отговори
начало и края на БКП преди 4 години
Краят е известен! Денят не е известен! Но часът наближава и той е много наблизо!СССР
354
1
 
16
 
! Отговори
няма съмнение преди 4 години
Че Герб са чиста проба комунисти.
353
1
 
3
 
! Отговори
де се чуло-видело? преди 4 години
До Нищо новоЖени да ни управляват? Те само може да изпълняват но не и да управляват!
352
1
 
6
 
! Отговори
номенклатурата преди 4 години
До Нищо новоТехните деца и внуци днес ни управляват! Комунизма се завръща!! Хора, бдете!
351
1
 
19
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Като бивш член на БКП на Бойко не му отива да се оплаква от номенклатурата.Но ръси г'лупости както винаги, пък електората на ГЕРБ му се радва. "Аз съм п'рост и вие сте п'рости, затова ще се разберем".А ДБ взе почти половината районни кметства в София. Има за какво да се притеснява Бойко.