Партиите не плащат и стотинка за централите си заради субсидията от левче

Забраняват кафенетата в сградите им, ще плащат текущи ремонти
26
Партиите не плащат и стотинка за централите си заради субсидията от левче
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партийните централи и офиси, както и синдикалните организации, които са под наем в държавни имоти, не плащат и стотинка за тях след като субсидията им падна на 1 лев, но ще имат изричната забрана да преотдават помещения под наем и да се развива там търговска дейност като кафенета, например.

Още по темата

Това предвижда Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост, който е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Портала за обществени консултации. Там изрично е записано, че партиите, както синдикатите, няма да плащат наем за държавни имоти, но и няма да имат право на икономическа дейност в тях, пише "Труд".

От партийното ръководство ще трябва да декларират, че разполагат с необходимия финансов ресурс за стопанисването на имота. Партиите ще заплащат данък недвижими имоти и такса битови отпадъци за имота, всички експлоатационни разходи, както и тези за текущи поправки и ремонти.

Политическите централи ще трябва да представят документ, удостоверяващ, че имат парламентарна група или достатъчен брой народни представители да образуват такава. А извънпарламентарните партии ще трябва да доказват, че на последните избори за народни представители са получили не по-малко от едно на сто от действителните гласове. Договорът ще се прекратява при намаляване на гласоподавателите на следващи избори или при неплащане на разходите повече от три месеца.

С промените в Правилника се разписва подробно и редът за ползване на имоти – частна държавна собственост от синдикатите. При ползването на такива имоти синдикалните организации не могат да осъществяват в тях икономическа дейност, нито да ги отдават под наем или да ги преотстъпват за ползване.

Синдикатът, на който e предоставен за безвъзмездно ползване имот – частна държавна собственост, също е длъжен да плаща данък недвижими имоти и такса битови отпадъци за него, както и всички експлоатационни разходи и тези за текущи ремонти.

В Бургас ГЕРБ и ДПС имат офиси в държавни сгради, съобщиха от областна управа. В Руен офис, собственост на държавата се ползва срещу наем от ГЕРБ.

Нито една от парламентарно представените партии и тези, които са получили над 1% от гласоподавателите, не са подали все още заявление за безвъзмездни офиси за партийна дейност във Варна.

“Трябва да се подпишат нови договори, за да не плащат наеми според новия регламент”, каза за “Труд” областният управител Стоян Пасев. Още преди два месеца на партийните централи им е изпратено писмо, но не са се отзовали. Преподписването на договорите ще стане, ако са изчистили стари задължения, а и декларират, че няма да ги преотдават или да ги ползват за търговска дейност, уточни Пасев. Той посочи, че БСП -Варна и “Атака” имат неизплатени наеми, но не уточни сумите. Воля, ДПС, ГЕРБ са се разплатили, но не са подали още заявления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: партияцентрала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
До БезпартиенЛайте платени драскачи, лайте!Ама Бате Бойко където ви хване там ви бие!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече й викат Юрданка Ромска.И кючек на нейно име са посветили.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази на снимката не плаща,щото е много бедна.Изхарчила е парите за ромския вот и сега трябва да наваксва,къде от наеми,къде от парното,къде от "спонсори",къде от данъци.Така,де.
20
1
 
5
 
! Отговори
Безпартиен преди 4 години
Бойко мутра е голямапри него правда нямаглавата му е кухаи всички се хилотят с него за разтухааз съм герберче нас ранорано ставам рано писками още много парички искам
19
0
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Да се премахне субсидията изцяло, да се забранят даренията за партийте! Да се издържат само от членски внос! Които си ги избира той да си ги хрантути! И да плащат наеми като всички останали в тая държава! Тъкмо ще се видите колко са ви реалните будали и колко ви е купен вота! Да не се окаже, че масово партийте сте с по 1000 заблудени фена? Издържайте се както трябва, стига ние дето не гласуваме за вас да ви хрантутим глупостите!!!
18
0
 
16
 
! Отговори
Край преди 4 години
Партии? В България такова нещо няма. Тук има шайки от службогонци дето искат да се доберат до бюджета и еврофондовете.Портите имат идеология те са с ИДЕАЛНИ цели.Края на прехода преминава през забрана на "партиите" и организиране на чисто мажоритарни избори без "социологически проучвания" и телевизионни внушения за това кои са "основните кандидати".
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 5Имаше една известна комунистическа фамилия Едреви. Даже в София имаше улица на името на един такъв предДеветоСептемврийски комунист. От тях ли е?Доколкото знам, завират се навсякъде.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо забраняват кафенетата?Това е начин партиите да вземат по някой лев и да си плащат наемите и ремонтите.Допреди известно време общините правеха този жест - дава им общински имот за районен партиен клуб и съответната паритя преотдава едното помещение или част от голямо помещение за кафене.
15
0
 
12
 
! Отговори
БЕЗПЛАТЕН ОБЕД ИМА преди 4 години
БЕЗПЛАТЕН ОБЕД ИМА ЗА ПАРТИИТЕ ВСЕ ПАК
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече има официално подаден сигнал за гласуване с фалшивите химикалки на ГЕРБ с изчезващо мастило.Случаят е от Копривлен.
13
2
 
4
 
! Отговори
Драма тург преди 4 години
До ПоетКАКЪВТО ВИ Е МАНТАЛИТЕТАТОЛКОВА ВИ Е КАПАЦИТЕТА
12
12
 
7
 
! Отговори
Поет преди 4 години
Бесепарче от зарана жално виеНа крак отново е руското звеноА Бате Бойко като тъпани ги биеБате Бойко е пак номер едно
11
4
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Данче, нещо става в София Данче, метро направихте, околовръстни направихте,дъги,тангенти,синуси и косинуси, трамвайни линии и тротоари,детски градини и пак останахте неразбрани, струва ми се че ГЕРБ не спечелиха безапалационно в София по думите на вожда, а БЕЗаЛАПАционно с балотаж и купуване на ромски гласове!!!Нещо останахте неразбрани от селяните прости, а да казвам ли Костов и Царя как се чувстваха неразбрани и единия искаше да сменя чипа, а кой ще ви смени манията за величие???Колимор!ЦРУ!
10
7
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Данче, защо купувате ромски гласове!!!Нещо зацикли ГЕРБ в безвремието на некадърността!!!Агент Дейвид Джеймс Палиджар!ЦРУ!!!
9
1
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Казва се Малин Едрев.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметка-Мсрионетка.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е жалка Мръндъкова.Не може да каже две думи на кръст.Само мрън-мрън и все някой друг й е виновен.Също като шефът й.
6
4
 
7
 
! Отговори
същоту преди 4 години
Мунчовица пак ще каканиже и ще помага да се трупат пачки.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джендърът у десно кой е?
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така няма да плащат. Народа как плаща за всичко и никой не му прави закон да не плаща. Депутатите да се научат, че живеят в България и всеки вади от джоба си когато иска да ползва нещо.