Все повече възрастни хора у нас, ще издържи ли системата?

Социалните помощи се нуждаят от пари, засега ги има
202
Все повече възрастни хора у нас, ще издържи ли системата?
Снимка: Булфото архив

Демографската структура се променя, а системата за социално подпомагане ще бъде все по-натоварена, защото непрекъснато се увеличава броят на нуждаещи се възрастни хора.Така ще е нужен голям ресурс за социални помощи, призна вицепремиерът Марияна Николова по време на парламентарния контрол.

Още по темата

Според нея обаче системата е обезпечена с нужната гъвкавост да реагира, стига да разполага с нужните средства. Ако има достатъчно средства ще изпълни своя ангажимент към тази рискова група.

"Възрастните хора имат облекчен достъп до различни видове помощи, като хората над 75 години, живеещи сами, са приоритетни. На възрастните дължим достойна грижа и подкрепа“, коментира Николова.

Тя допълни, че все повече хора продължават да работят дори и на пенсионна възраст.

Броят на тези от третата възраст, които остават на пазара на труда нараства с 15%, като през 2018 г. достига до 60 на сто сред групата от 55 до 65 години.

Държавата обръщала специално внимание и на безработните над 55-годишна възраст като акцентът е върху тези с ниска или без квалификация.                                                                          

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно е за "системата", понеже парите, които данъкоплатците внасят като осигуровки за пенисия през целия си трудов стаж, управляващите ги крадат!Парите за здраве също се крадат!Що за тепегьоз и наглец трябва да си, за да се изпатаниш пред данъкоплатците, на които цял живот са им удържани пари за пенсия и да им кажеш "МИ НЯМА ПАРИ!"Ми за да няма пари, значи държавата ги краде!
111
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Млади, здрави индивиди източват държавата, без да работят цял живот и така вече 3 поколения, а пенсионерите с по 40 г. трудов стаж, внасяли осигуровки тежат на държавата! Отделно същите тези *** индивиди им окрадоха спестяванията с ало-схемите! Висш цинизъм!
110
11
 
6
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен 122 - за разлика от плъшондера СтаниШеф или Ниновица - и от двамата "блика" дух и IQ, а червен ***? Както и от теб, между впрочем. След като можеш да направиш IQ тест по снимка?! Постни и твоята - да видим "интелигентен" екземпляр?
109
2
 
15
 
! Отговори
До 123 преди 4 години
А нещо друго да ти (по)дам не искаш ли герберунга?
108
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НОИ е една чиста проба "схема на Понци"пирамидата почва да рухва когато новите донори започнат да намаляват,а при нас те намаляха с над два милиона!
107
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната проcта калинка от управляващата шайка.
106
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая на снимката има вид на лице с доста под средното IQ, някъде около 75-80. Щом това нещо може да е вицепремиер, значи 30 години сме вървяли назад, а не напред.
105
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИЗДЪРЖА САМО ДИКТАТУРАТА !
104
5
 
35
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ха на бас, че до 1 година ще ни вкарат още по един здравен и пенсионен стълб за да цоцат осигуровки.А 2021 когато стане време да се изплащат първите пенсии от частните фондове масово ще почнат да падат като круши преди да са платили и 1 пенсия и ще се окаже,че пари няма за тия които са внасяли!Които смята,че така ще стане да сложи +, които смята,че втория (3-ти,4-ти и колкото там навъдят) стълбове ще изплащат нещо да сложи - ! Благодаря ви за тази проверка в доверието на работещите към системата
103
6
 
29
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Хем системата ще се справи, хем ще се справи само ако има пари? Тоест от това изказване става ясно, че ни готвят ново вдигане на данъците под претекст да има за пенсионерите, а реално се прави за да има още повече за развъждането на коалициония партьор на ГРОБ от маалите. Млади, здрави, мързеливи индивиди които с нула дни трудов стаж взимат милиони, а хора с по 40г трудов стаж и платени стотици хиляди левове данъци стоят с мизерни 200-300 лева! Ама толкова от комунопитеците от ГРОБ!!!
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая е с ИТ-карт, отврат!
101
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата няма да издържи, нищо не става в тая държава.
100
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разграбването на България,съчетано с демагогията че евтината работна ръка ще ни направи конкурентно способни,всичко това при отворен пазар на труда в ЕС доведе до Демографската катастрофа,а оттам и до бъдещето сриване на всички социални системи!
99
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
спрете патока на путин и ето ви пари!
98
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая дъвка стана вечна тема. явно имате разписание за новините - примерно в пн- за Боко, вт - за ердоган, ср- за Путин, четв- за демографската криза, пт- за нема кадри и още- 3-4 теми въртите. От пусто в празно!
97
0
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Защо не пишете за здравите, безработни роми, "самотни майки" от същия етнос, които източват държавата всеки месец, без да са внесли лев в хазната! Във всеки град се създадоха огромни администрации на Социални грижи, за да обслужват това население, а когато там отиде бял българин в нужда, не му обръщат внимание! Пенсионерити са работили, внасяли са осигуровки, а сега тежат на тази държава! Много били?! Егати държавата!
96
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб ще вземе още едно кредитче за 26 милиарда този път и проблм няма.
95
0
 
29
 
! Отговори
Герб са гадове преди 4 години
Намалете администрацията на голямата и раздута в ЕС да обаче това са сигурни гласове за изборите. Намалете броя на полицаите тук съотношение население имаме най многобройната полиция в света. Да обаче нали управляващите трябва да бъдат пазени от "любовта" на народа и са гласоподаватели. Ограничете помощите на паразитиращите роми, забравих и те са гласоподаватели. Ами пенсионерите са виновни, цял живот са работили и плащали усигоровки сега пенсия искат. Първо първите изброени и после за тях.
94
2
 
10
 
! Отговори
Веско преди 4 години
До До 43Това, че "от социалните фондове всеки месец се отчисляват пари за издръжка на стотици хиляди здрави роми, на които не им се работи" кой ви го подшушна? Сериозно се интересувам.
93
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доведете си украинци ако искат.