ВМРО поиска 250 лева минимална пенсия

Ще се договорят ли за увеличението с ГЕРБ?
13 ное 2019 22:35, Красимир Ангелов
22

Предвижда се увеличение на пенсиите от 1 юли догодина, но според ВМРО това не е достатъчно. От партията искат договаряне с ГЕРБ минималната пенсия да е 250 лева, а депутатът Александър Сабанов коментира това искане в предаването "Денят ON AIR".

"В началото, когато се съставяше правителството "Борисов 3", в нашата програма заедно с ГЕРБ е описано точно и ясно, че пенсиите трябва да се доближават до прага на бедност", припомни депутатът.

Той допълни, че пенсиите се формират и изплащат въз основа на платената от работещите осигуровка.

"Когато повишаваме доходите на работещите, те внасят повече осигуровки в бюджета и се получават по-големи пенсии. Сегашните пенсии се изплащат от сегашните работещи, а не старите", каза Сабанов.

Депутатът коментира и шансовете за рецесия в Европа и как би могла да реагира нашата страна.

"Балансираният бюджет дава възможност за поставяне на буфери. Всяка година има преизпълняване на бюджета. Този буфер няма да е малък тази година, надяваме се и догодина. Има достатъчно буфери, които могат да поемат известна част, ако ни удари рецесията", каза Александър Сабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Депутатът спомена и гласувания днес законопроект за държавен бюджет, като напомни за участието на партията  и ролята на "Обединени патриоти" при второто гласуване.

"Колегите от ГЕРБ да си правят сметка. Ние не заплашваме никой, искаме разговор, затова правим тази среща", заяви Сабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Минималната пенсия трябва да е не повече от 40% от средната пенсия. Ако минималната е 250 лева, трябва средната да е поне 625 лева, а не 350 лева, както е сега.
21
0
 
1
 
! Отговори
Шок преди 4 години
А тези от ВМРО могат ли да живеят с 250 лева на месец???Като са патриоти, защо не пренасочат пари от етносите към хората, които са работили по 40 години???А дават общински жилища и социални помощи на хора без трудов стаж и 1 работен ден?Как хора без трудов стаж вадят пари за имоти??Бягайте докато можете.И ГЕРБ се хвалят с магистралите и какво са направили за ромите, а българите да плащат сметки и данъци?? Защо???
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индивидуалните партиди за пенсия отдавна са възможност в България като допълнително пенсионно осигуряване, но колко хора са си ги направили? По досегашно развитие на пенсионните фондове, излиза, че родените след 1959 година ще получават по-малки пенсии, заради отрицателната доходност на тези фондове и голямите им такси. По-малки са и пенсиите на сегашните пенсионери, заради парите пренасочени към тези фондове за родените след 1959 година.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индивидуалните партиди за пенсия са нож с две остриета. Те можеха да бъдат реализирани ако чрез приходите от приватизацията бяха създадени тези партиди за всички работещи и пенсионери в България. Казано накратко при завареното положение с немската осигурителна система, индивидуалните партиди не могат да се въведат изведнъж, а постепенното им въвеждане намалява пенсиите на пенсионерите, защото така част от осигуровките не отиват за пенсии, а в тези партиди.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***. - разбирай баница с тиква.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо- искане има даване няма!Второ- ако случайно има даване, какво правим с останалите участници, които са с по- висок принос в системата или пак правим *** от голяма шопска тиква?
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато всички пенсии не станат на индивидуални партиди, винаги ще има някой популист да се упражнява за тяхна сметка. Повече от половината стойност на пенсиите се изплаща от постъпленията на държавния бюджет. Нищо не ни пречи и 2000лв минимална пенсия да си гласуваме. Но после всички работещи в частния сектор ще изреват на умряло кто им вдигнат драстично данъците...щото в икономиката безплатен обяд няма.А индивидуалната партида - колкото си си внасял, толкова ще вземеш. Чиста работа.
15
3
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
"Искахте демокрация,на ви демокрация" Така казваха комунистите,след като окрадоха банките,спестяванията на хората,икономиката.Сегашните работещи попълвали пенсионният фонд?А влоговетв на пенсионерите къде са? След като са окрадени от мафията,върнете ни заработените средства за старини другари пребоядисани комунисти т.н. демократи.В момента на обикновените пенсионери се дават само лихвите от вложението им за пенсия."Правова държава"!?????
14
0
 
7
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Нека депутатите да изкарат с 250лв на месец?
13
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 4 години
До Анонимен++++++Evala!!!
12
0
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 9От ВМРО действат като при недвижим имот. Ако не се продаде имотът, цената спада. И с пенсиите същата работа. Не дадоха по 300 лв, и сега искат 250. Другата година ще смъкнат на 200. След още един мандат в Правителството ще започнат да вземат от пенсионерите.
11
0
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Предлагат 250 минимална пенсия,защото не им пука за пенсионерите.Шкембо Каракачански с 250 ли живее на месец?
10
0
 
7
 
! Отговори
Каракачанов преди 4 години
Един обяд горе долу....
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, защо 250, нали обещаваха на пенсионерите 300
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представете си пенсинер,който е на квартира.Само наема като плати и нищо няма да му остане за храна.Дори и да намери парче хляб,с какво ще си купи лекарствата?Това е капитализмът в България.
7
0
 
16
 
! Отговори
вемереоти преди 4 години
Тия не влязоха ли в парламента с обещанието за 300 лева мин пенсия!?Сега от кого ги поиска, от управляващите или от опозицията.А тия сега от кои са?Жалки са.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно мие защо пенсията не стане като минималната що за безобразие 40 години трудов стаж един луд лежи и зима същите пари колкото един инструктор да не би лудия да е плащал осигуровки или данъци вас питам чее срамно човек доде може да работи а ние другите да сме зависими от тях
5
1
 
11
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
250ЛВ е геноцид за възрастните който са работели цял живот.Горанов дайте му да опита живота с тези пари,Веднага Борисов да го уволнява,не може да купуваш самолети Ф16 за милиони и да правиш София по скъпа от Париж а на народа ти на умира от мизериа
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да е поне 500.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да бяха искали, преди да гласуват с "да" за бюджета, патерички....