Без ОП минималната пенсия нямало да скочи на 250 лева

Увеличение като сегашното за образованието не е имало от времето на Живков
Обновена: 14 ное 2019 22:09 | 14 ное 2019 22:08, Камелия Цветанова
16

Няма да има политическа сила, която да не подкрепи увеличението на минималната пенсия на 250 лева, смята депутатът от ВМРО доц. Милен Михов.

Според него това е крачка в борбата с бедността.

"Господин Сидеров е общински съветник, той каза, че сега ще се фокусира в проблемите на София. "Атака" дори нямат парламентарна група в Народното събрание. Ние също оценяваоще той в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ако не бяха "Обединени патриоти", минималната пенсия днес щеше да е далеч под тази граница.

"Увеличение като сегашното в сферата на образованието е нямало от времето на Тодор Живков. В сектор "Отбрана" за трета поредна година ще бъдат вдигнати възнагражденията, заплатите в обществения сектор също се двигат с 10%. Мисля, че това са реални резултати и хората ги оценяват", коментира още Михов.

По думите му висшето образование страда от един основен проблем, който е именно начинът на управление на българските университети.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ВМРОМилен Михов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
7
 
! Отговори
синдикатите умреха преди 4 години
С такива популистки и неграмотни увеличения се стимилира сивия сектор.Кой ще иска да внася 200-300 лева за осигуровки, като неработилия никога нищо Кангал, ще вземе пенсия на половината от неговата? Такава е тъпата тенденция.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13. Крайно време е всеки да разбере, че безплатен обяд НЯМА! Мантрите, че при Живков всичко било безплатно са хем лъжа, хем пропаганда. Получавахме ниски заплати, т.е. пак ние плащахме, но по друг начин! Държавата ни взимаше парите, а после ни лъжеше, че образованието и здравеопазването са безплатни! А, и градският транспорт, но за АБПФК, което ще рече Активен борец против Фашизма и капитализма. Произвеждаха ги и през 1972 г. все още. Това беше при Живков!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
принципа на днешните управляваши е следниянарода требе да се такова за да е щастливоти е.ан нещастен нема
12
4
 
6
 
! Отговори
ДААА.. преди 4 години
САМО ЧЕ ПРИ ЖИВКОВ ВСИЧКО БЕШЕ БЕЗПЛАТНО ДА ВЗЕМЕТЕ ЧЕ ДА СЕ НАУЧИТЕ КОГА КАК Е БИЛО И ДА НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ А НА ПАТРИОТИТЕ ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ КОЛКОТО И ДА СЕ МЪЧИТЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ПРЕД БЪЛГАРИНА ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ЗА НИЩО.................
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минималната заплата през последните 20 години е около 35% от средната осигурителна сума, следователно и минималната пенсия трябва да е в същия процент към средната пенсия. При сегашната средна пенсия от 351 лева, минималната трябва да е 123 лева. При минимална пенсия от 250 лева, средната пенсия трябеа да е 714 лева, а тя ще е под 400 лева.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А стига бе ! А другите да мрем ли ?! Аман от популизъм..УВЕЛИЧЕТЕ ВСИЧКИ ПЕНСИИ НЕ САМО МИНИМАЛНАТА !!!!!!!!!!
9
1
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
.... и джунгитата със 10 годишен стаж ще вземат колкото майка ми която в с образование и 35 годишен стаж!
8
4
 
16
 
! Отговори
1 преди 4 години
Не драгими комунисти от герб,и вие от партията за спасение на бойко,какво е това 250лева минимална пенсия,съпругата ми е с 29години педагогически стаж-учителка ,и получава 227лева пенсия,пенсионерка е от 2011г.,вие сега ще я сравните,с тези които нищо не са работили,и ще получават,наравно с нея ,първо трябва,да има преизчисление на пенсиите,и след това минимална пенсия ,от 250лева.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Михов, засрами се, язък, че си ми бил преподавател !
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минимална пенсия не трябва да има. Това е кражба от пенсиите на други пенсионери. Съвсем друг е проблема с ниските пенсии - начина на осъвременяването на пенсиите води до огромно изоставане на по-старите пенсии от по-новите и в един момент всички или почти всички пенсии от определена година назад във времето, се оказват под минималната.
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4 Парите не растат по дърветата. Искаме по - високи заплати и пенсии, по - качествени пътища, по - добро качество на живот? Добре, но това струва пари. А тези пари трябва да се заработят. Държавата не може да заработва сама от себе си пари. Трябва да се изнасят продукти. Добре, ама какво изнасяме ние в момента? Почти нищо. Производството ни се ограничава главно да храна и добив на полезни изкопаеми, каквито и без това нямаме много.
4
1
 
1
 
! Отговори
До номер 1 преди 4 години
Вие приказвате все едно нещо зависи от държавите в днешно време. Пробюемите са световни и засягят всички
3
1
 
15
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Какви са тия 250??? 1000 лева от Нова година .Излаз на Бяло море!!3 космонавт и база на Луната!!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е изкуствено .
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде ще дойдат парите бе тикви? Развитие на икономиката трябва. Трябва да се създаде някаква индустрия, да се подпомага земеделието, да се повиши качеството на туризма. А не да пльокаме магистрали тук там. Магистралите няма да ни дадат пари.