Как се хващат фалшиви болнични? Властта разчита на съвестта на хората

Истински болните нямало да бъдат ощетени от новите мерки
76
Как се хващат фалшиви болнични? Властта разчита на съвестта на хората
Снимка: Pixabay

Работна група към парламента до няколко дни ще реши за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен, съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, цитирана от БТА.

Тя допълни, че ще бъде изработен пакет от мерки, който да гарантира, че хората няма да бъдат ощетени, но и с цел да се ограничат злоупотребите.

Още по темата

Целта е предложенията за промени да бъдат внесени между първо и второ четене на бюджета.

До този момент е сигурно, че ще се плаща първият ден за гледане на дете, както и този на работници, които са в трайна нетрудоспособност след трудова злополука.

По думите на Русинова не е редно да се говори, че вече има спиране на изплащането на първия ден болничен, търсят се варианти за ограничаване и спиране на злоупотребите. "Нека да намерим доброто и вярното решение за засилване на контрола", допълни тя.

Заместник -министърът отбеляза, че няма да се позволи истински болните хора да бъдат ощетени.

Попитана как ще се установи кои са недобросъвестните, Русинова посочи, че трябва да се разчита на съвестта на хората, на всеки един служител, защото, по думите й , контролът само върху здравната система и личните лекари, не е достатъчно ефективен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Dost преди 4 години
Работодателите сами принуждават работниците да вземат болнични й едновременно с това да ходят и на работа ! Така спестяват от надниците за сметка на НОЙ !
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познат в Белгия разказва така - там нямаш проблем да си вземеш фалшив болничен, но във всеки момент работодателят ти има право да наеме друг лекар, който да ти дойде на място у вас и да те прегледа. И ако те хванат, гориш и ти, и лекарят, който ти го е изписал.Ама за нашите дупетати тая схема май е неработеща и трябва да се наказват всички.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ се опитват да ограничат щетите от навеждането им пред работодателите на принципа Разделяй и владей. На едни ще платят, други ще прецакат.
68
1
 
0
 
! Отговори
До михаал преди 4 години
Сал ***'я не"взема"он трупа яко,веки десет лет!
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kak se hvastat korumpirani sadii, korumpirani armeiski generali?!
66
0
 
3
 
! Отговори
михаал преди 4 години
Катаджията взима, доктора взима, адвоката взима, общинските взимат, бюджетните взимат рушвети за дадени далавери. А аз като работник с 36 г. стаж,с едва ли 36 дни болнични и със заплата винаги по голяма от СРЕДНАТА как да не бъда агресивен за това мое ограбване.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам всеки който е болен да отиде при Русинова и да се изкашля два - три пъти и да видиме тогава тя колко дни болничен ще си вземе. Ако тази простотия се приеме..... значи е време за революция. Хайде стига толкова гаври с нас. Да не сме мишки за ексеприменти!
64
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До Анонимен 55Ти работил ли си по комунистическо време? Май не си! Хайде тогава да си спестиш изказванията.
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tozi zakon e validen specialno i samo za bulgarite na darjavni rabotni aristokratichni bg mesta....?!... :-)....to samo tam ima arogantni krajbi na rabotno vreme i zloupotrebi s rabotnoto darjavno vreme, slujebnoto polojenie, lipsa na conttrol, poneje i nikoi ne im zasicha s sekundomer i ne im plasta s sekundomer trudovo vaznagrajdenie... :-) na praktika tova e zakon samo za darjavnite bg slugi... ochevidno e....bg darjavnite slujbi izmervat samo vekovete v minaloto, umrelite, artefaktite. :-)
62
0
 
3
 
! Отговори
Софиянеца преди 4 години
И всички заживели щастливо! И спряли да паркират по тротоарите, и в зелените площи, и съвестта им наистина свършила цялата работа! И един бобър завиваше шоколада в станиол.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 63..Не си прави труда да я питаш.При частника няма и да си помисли за "болничен"! Та се чудя тия "законотворци" В днешно време къде живеят? Кой частник ще ти позволи "болничен в днешно време"?
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kak, koi, koga i kade otchita polzvaneto na bolnichnite dni s realni arabski chisla po geografski naseleni mesta kmetstva s post kod, post adres...na realnite chisla broi hotelski nostuvki i broi restorantsko menu i po kakav zvezden standart v bg bolnici po post adres...?!
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59А къде работите? На държавна заплатка сте, нали?
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 61 Няма такова понятие "добър адвокат"! Професията адвокат е нечистоплътна и лицемерна!-:) В саксия ли си расъл бе човек! Ама що се чудя.То такива като теб само гласуват за Борисов!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам да обидя добрите адвокати,но от 2000 ,някои техни колеги станаха много безскрупулни адвокати някои и бивши полицаи на престъпници и селски тарикати и съмнения нямам ,че всичко беше прецизно планирано от 2000г.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще кашлям и ще кихам докато заразя всички около мен. Иде грипа.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2000-2008-имах един здрав колега който вземаше максимума от 6м болнични на година,2008-2015 имах колега който редовно в месеца вземаше 5 дни месеца и му викаше това ми е ''аванса''. сега един друг мой колега редовно си взема три днии вика: "така работните ми часове за месеца излизат и не съм на минус"...т.е ВИНАГИ ЩЕ ИМА ВРАТИЧКИ ЗА ТАРИКАТИТЕ!!!!
54
0
 
2
 
! Отговори
26337 преди 4 години
Въпросната Русинова спешно да освободи поста, който заема, щом като разчита на СЪВЕСТТА и не намира лостове за ограничаване и пресичане на фалшживите болнични. От заплатата й да ги изплащат, а не от нашите внески в касата. Тя не схваща, че самата система е направена в интерес на симуланти и корумпирани лекари. Всички като нея да освобождават креслата, а заплатите им да отиват при болните.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано,но от 12 години е нетърпима наглостта на много индивиди.
52
0
 
1
 
! Отговори
до американ преди 4 години
щв стане к**а ми , за територията вече няма надежда .4