Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16

Паси с идея: Да предложим на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене"
427
Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, каза по bTV президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси. Той допълни, че подобна визита е знак за благодарност за свършеното.

Още по темата
Президентът Доналд Тръмп ще приеме Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа, съобщиха от посолството на САЩ.

Тръмп очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Според Паси чрез темата за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата сътрудничество в сферата на космонавтиката, авиокосмическата област както и възможност за участие в проекти на NASA.

Друг казус, който може да се разисква е засилването на взаимоотношенията в областта на отбраната, а с оглед стартирането на 5G мрежата в Китай, страната ни трябва да търси сътрудничество със Съединените щати в посока изграждане на 5G мрежа, каза още той.

Според него при достатъчно въображение, може да се предложи на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене", което може да доведе до мащабни изследвания в областта на ядрената сфера, водеща до постижения с Нобелови награди.

"Или Тръмп да построи Тръмп Тауър в България, или да се снима във филм в киноцентъра в Бояна. Тръмп е нестандартен президент и могат да бъдат поискани нестандартни неща", каза Соломон Паси.

За широко коментираните кадри, на които премиерът Бойко Борисов прегръща посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа Соломон Паси каза: След като американската страна не е реагирала, значи няма преминаване на границата. Американците също имат президент с нетрадиционен протокол, така че те са свикнали с протоколна свобода.

"Нека да видим какво ще се случи в Америка - дали това ще бъде визита със снимка за спомен или пълнокръвна визита с добре напълнена кошница. Протоколът е нещо като котката - няма значение дали е черна или бяла, важното е да лови мишки", каза Паси.

Той подчерта, че новата посланичка на САЩ Херо Мустафа е напълно подготвена за позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
0
 
2
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Паси е продал България още когато създаде т.н. АТЛАНТИЧЕСКИ КЛУБ от предатели на Българския Народ !
327
0
 
2
 
! Отговори
Търговец преди 4 години
Редно е Търговецът ( т.е. САЩ) да благодари на Купувача, а не обратното. Но в една държава, в която всичко е объркано, това си е съвсем нормално.
326
0
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 4 години
Пасито се прави на мноого хитър! Предлага на САЩ да купят остров на Дунав. Ами нали веднага ще спретнат военна база, ще вкарат ядрени ракети и ще се превърнем в цел No 1 за ответен ядрен удар! А той ще потрива доволно ръчички някъде на скрито местенце, получено за благодарност от чичо Сам и ще се надсмива на труповете на български жени , деца и старци, които са дали фира ей така, случайно! Ех момченце, ти май си потомък на онзи евреин, предал преди векове Търнов на турците!
325
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОТы снова вынирнул из гальюна, засранец! Провокатор си ти, примитивен и тъъъп! Досега не е регистрирано нито едно нарушение на нашето въздушно пространство от руски самолети. А и да влезе някой, бъди сигурен, че никой няма да посмее да изстреля нещо по него!Это Россия, сучка паршивая!
324
2
 
2
 
! Отговори
джо преди 4 години
До ЗОЗО. Зозо Иран има бензин, но поскъпна двойно потребителската цена. Но цената на фона на българския пазар остава ниска. Все пак протестите са оправдани, ако при нас утре цените станат два пъти по - скъпи сигурно ще има недоволство.
323
1
 
6
 
! Отговори
джо преди 4 години
Бива овчедушие , но това вече е върха. Ние сме се продали целите, Пасито бърбори за някакъв остров. Белене си е централа,какви изследвания , какви Нобелови награди ,какви пет лева.
322
0
 
3
 
! Отговори
Боко преди 4 години
До каваклий:Нещо се е разсъхнал и отива да му набият обръчите !
321
0
 
3
 
! Отговори
Малчо преди 4 години
До Сата НАТО: Ами , хайде де , опитайте ! Сложихте ли си памперсите ,дето ги бяхте забравили при влизането си в Черно море и одрискахте цялото крайбрежие !Министърката на туризма още не може да ви изчисти дрисните !
320
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 4 години
Защо триете?
319
2
 
8
 
! Отговори
Гошето преди 4 години
Много се вдигнала мизата - прекарваш държавата си с няколко милиарда и благосклонно те допуската до посетиш САЩ.
318
1
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Смех бацеееееееееееее. Протоколът е нещо като котката - няма значение дали е черна или бяла, важното е да лови мишки", каза Паси Моля? Според него при достатъчно въображение, може да се предложи на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене" А кой купи Монито Паси? Направо не мога да повярвам! Значи ние им благодарим, че са ни взели парите? Протоколна свобода? Това беше свободия!
317
10
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Държавата ще си купи руски самолети, тогава, когато простолюдието започнете масово да си купувате руски коли.
316
1
 
11
 
! Отговори
xs преди 4 години
Е то тва беше пределно ясно. Едни хора ни облъчваха ежедневно, че с Ф-16 си купуваме сигурност. Всъщност сигурност си купиха 2-3 по върховете на държавата. Много им дреме на тях какво представлява тоя самолет - нито те, нито децата им ще летят на тия ламарини. Сметката я плащаме всички ние. Такива като Пасито ги активират отвреме на време да притъпяват общественото мнение когато големият брат си покаже истинското лице и публично почне да ни третира като подчинена колония.
315
0
 
3
 
! Отговори
Борис Бойков преди 4 години
Херо елА тука и да кажеш на Доналд да дойде при Мене да го нацелувам и да се снима с Мене
314
6
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Трябва да предложиме на Тръмп да купи Варна и Бургас и остравите св. Иван и св. Тома и там да се разположи система за космическа отбрана на САЩ, та да ни пазят от *** от Марс.
313
18
 
0
 
! Отговори
добро утро Зозо преди 4 години
Соломон Паси е пич, а форумните руски *** са много зле. Абе да попитам в Иран защо нямат бензин и стачкуват трети ден? С над 1200 арестувани стачници.
312
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А аз мисля, че политиката ни е правилна, приятели с всички, по точно интереси и бизнес с всички
311
0
 
14
 
! Отговори
заспал народ преди 4 години
и заблуден най-вече народецса тези дето гласуват за по няколко мандата за едни и същи кметове и партиидоказали се като некадърни, незаинтересовани, присвояващи обществените пари, скандали с обществени поръчки и уволнени техни заместници...НАИВНИЦИ не разбрахте ли че *** няма 30 годинивсички партии са един дол дренкиБудата какъв е бил по соца? ПазаЧ НА БАЙ ТОШО. А след това?Нещо като мутра да е бил през прехода....
310
0
 
15
 
! Отговори
Sss преди 4 години
Какво им влиза в работата на щатите от кой БГ купува газ?? Да не я плащат те? Ползват ни базите безплатно, забраняват ни проекти, купуваме стари самолети на тройна цена, платени предварително-а не е ясно кога и дали ща дойдат, визов режим... иначе тиквите тръбят, че сме били големи "приАтели", "стратегически партньори"... какъвто си със сащ, такъв и с русия - иначе си обисновен васал...
309
4
 
2
 
! Отговори
защо купуваме от САЩ преди 4 години
Въоражението на българската армия -Американско оръжиеОръжие от САЩ.