Ангелкова отчете: Трудна, но добра година за туризма

Министърът обсъди бъдещето след фалита на "Томас Кук"
19 ное 2019 21:12, Красимир Ангелов
21
Ангелкова отчете: Трудна, но добра година за туризма
Снимка: БТА

"2019 г. е трудна и изпълнена с много предизвикателства пред туризма, но постигнатите до момента резултати са много добри, дори спрямо миналогодишните исторически рекорди", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на Националния съвет по туризъм.

Още по темата
В заседанието са участвали представители на институциите, бизнеса, местната власт и наблюдатели. То е свикано, за да бъдат обсъдени важни за сектора теми след фалита на британския туроператор "Томас Кук" през септември, съобщават от Министерството на туризма.

Според изнесените на съвета данни, от януари до септември чуждестранните визити у нас са над 7,8 млн., като спадът спрямо същия период на 2018 г. е 0,8 процента. По данни на БНБ за периода януари-август 2019 г. приходите от международен туризъм възлизат на над 2,8 млрд. евро, като спадът е 0,3%.

Добри са данните и за лятото - в местата за настаняване с поне 10 легла в страната през периода от юни до септември 2019 г. приходите от нощувки са с ръст от 4,5 на сто в сравнение със същия интервал на 2018 година.

На заседанието министърът постави акцент върху продължаващите срещи с големи туроператори и представители на чуждестранни институции, за да може да се подготви добър летен сезон през 2020 г. и 2021 г., като бъдат пренасочени към други компании заявките за настаняване и седалките в полетите към България след фалита на "Томас Кук".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Лелеееееееееее, колко дълго време не бяхте съобщавали нищо за туризма!
18
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
до 16 .За такива определения като "***" и имаки предвид пенсионерите , би трябвало да те затворят за по-дълго време.Унижавате родителите си и предците си.Тогава вън от България .И всички такива изчадия с такива помисли да ви изгонят.
17
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не е вярно.От няколко години туризмът е много лошо състояние.Ако беше добре, щях да получа повече девиденти.А има и година без разпределение на такива.
16
0
 
1
 
! Отговори
3.5% ръст на брутния преди 4 години
Обаче не в моя джоб и на всеки беден!
15
1
 
1
 
! Отговори
гладен рай преди 4 години
До ЗАГАДКАЧерно море през соца беше нещо като прозорец към хората от външния свят!!!!!Туристите и курортистите идваха тогава при нас да ни видят а днес ние ги посещаваме.Тук остана *** на България - ***,мутри,пенсионери,*** и цига ни.....Дори и ромите първи забягнаха на запад да емигрират като евтина работна ръка!
14
0
 
1
 
! Отговори
ЗАГАДКА преди 4 години
До skitnik13Къде забягнаха кадрите от ВУЗ-авете и ПУЦ-овете по туризъм? Ами спасителите?Къде заминаха опитните келнери и бармани! - Всичко е навън! Само ***,мутри!
13
0
 
1
 
! Отговори
МИЖИ ДА ТЕ ЛЪЖЕ! преди 4 години
А колко са западните туристи?
12
0
 
7
 
! Отговори
Баро преди 4 години
До Анонимен 11 : Казва се Демагог Ангелкова -наследила първото си име от ДЕМАГОГ БОРИСОВ ! Цяло лято гледахме опустялите плажове ,затриването на големи фирми в бранша и рева на Правителството ,но Демагога от снимката ни казва ,че всичко е окей ! Сигурно се имат предвид милиардите от излишъците ,дето никой не знае къде отиват !
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се казва министътърът?
10
1
 
4
 
! Отговори
СТРАННО... преди 4 години
Министърът Ангекова...От какъв пол е?Министър ако е,явно е мъж,но името е като на жена?!?Или е мъж-министърът,или е жена,нещо се обърках и аз...
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко хубаво каза, ама не каза колко кинта гушна за годинката!Нeкaдъpницa!
8
0
 
9
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Добре ,че беше фалита на Т. Кук да разберем колко щяха да спечелят туроператорите .Иначе щяха да са на загуба и едвам да платят на работниците си .....
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко пъти ще публикувате едно и също?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
министърката на вятъра и моретата рече-всичко е ОК!
5
0
 
13
 
! Отговори
681 преди 4 години
Тая има ли си представа от туризъм въобще и как се прави в света?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крейзи който няма пари не ходи който има ходи където си иска,но не и в България 14 лева се винен кебап в мижаво заведение.
3
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Чудна направо!
2
0
 
17
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Аха,дамата е със страхотно чувство за хумор ,гледа да ни развесели след новината,че умираме най млади от целия ЕС.
1
0
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Шегува се, нали ?