НФСБ искат по-сериозна здравна профилактика

Ранната диагностика на заболяванията е ключова
Обновена: 20 ное 2019 22:16 | 20 ное 2019 22:04,
4

"В здравеопазването в България проблем е липсата на профилактика и ранна диагностика на заболяванията. Ние от НФСБ отдавна се борим тези неща да бъдат променени. Проучване, което проведохме сочи, че недоволството на по-голямата част от обществото бива породено от факта, че един пациент, изписан от дадено лечебно заведение, не получава последващо долекуване след тежко заболяване". Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от НФСБ Георги Колев.
Още по темата

По думите му общинските болници биха могли да бъдат чудесно място за такова долекуване. Но първо вътрешният ресурс за болничните заведения трябвало да се насочи в тази посока.

"Това би довело и до доста по-бързото възстановяване на пациентите. А по този начин и няма да бъдат в тежест на близките им. Излиза и доста евтино за държавата", допълни още Колев.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от НФСБ коментира още и липсата на контрол в системата на здравеопазването у нас.

Припомняме, че четирима души получиха присъди за взети подкупи, за да завишат проценти на нетрудоспособност. Специализираният наказателен съд наложи наказания от по 3 години "Лишаване от свобода" с 5-годишен изпитателен срок на председателя, на двама членове и секретаря на ТЕЛК – трети състав, в МБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" АД в Стара Загора.

На тримата лекари в комисията съдът наложи и глоби от 4 000 до 5 000 лева, както и лишаване от право да заемат държавна длъжност в органите на медицинската експертиза и на Регионалните картотеки за медицинска експертиза за срок от 5 години. На секретаря на комисията е наложена глоба от 3 000 лева.

"Необходими са ясни правила, които да бъдат спазвани от всички. Като за начало обаче трябва да разберем какво не е наред в системата, за да бъде поправено, а реформите да доведат до положителни резултати", отбеляза още гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Ген. Луков преди 4 години
Какъв е тоя умник, дето ръси подобни банални тези, повтарящи се до втръсване, но никой не ги решава? Защо ли ги коментира, а не ги внася за гласуване? Парашутист ли е или лаладжия?
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали ще доживея това електронно здравеопазване. Явно умишлено не се въвежда- не може да се краде.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да ги попитам защо се подиграват с хората съвест имат ли
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги попитам а ако са като ония де симулираха обичта на Господя преди няколко дена се чудим братята къде се евакуираха Германия или англия