Николай Нанков: За кризата в Перник са виновни кметовете

Въвеждането на воден режим е закъсняло
Обновена: 21 ное 2019 12:36 | 21 ное 2019 11:15, Камелия Цветанова
32
Николай Нанков: За кризата в Перник са виновни кметовете
Снимка: БТА

Въвеждането на водния режим в Перник е закъснял и за това вина носят и настоящият, и бившият кмет - първият не издал заповедта навреме, вторият въобще не обърнал внимание на искането на ВиК преди месеци, смята зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Още по темата


Освен това лошата новина за перничани е, че водата от язовир „Долна Диканя“ не е годна за пиене. Поне това показват първите проби, чакат и втори от „Софийска вода“.

Нанков призна, че водопреносната мрежа на язовир „Студена“, единственият който захранва Перник, е с най-амортизираната мрежа в цялата страна. Загубите по мрежата са около 75%, а в някои селища достигат и до 90%.

Авариите са се увеличи за 10 месеца двойно в Перник, от 1800 преди години, за първите десет месеца на тази вече са над 3700, обясни Нанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Лъчезар Митков преди 4 години
Твърденията на този човек са абсурдни. След като застана на кметското място г-н Владимиров веднага се зае с проблема и добре, че беше той. Бишия кмет днес даде интервю и каза, че може гордо да гледа хората в очите.
20
0
 
4
 
! Отговори
ДО ТУРЧИН преди 4 години
Не си прав, Путин е виновен
19
0
 
4
 
! Отговори
турчин преди 4 години
Виновен е Тодор Живков
18
0
 
31
 
! Отговори
BGN преди 4 години
Да обвиниш някой, който е на власт от 1 седмица. Тва граничи с малоумщина направо. Че той бюрото си не е подредил още..... Ама то Орешарски е воновен !
17
1
 
14
 
! Отговори
gogo преди 4 години
Никакви загуби !Чиста кражба на вода.Това не е само в Перник.Някой да погледне каква консумация имат автомивките заводите а да не пропуснем вилите.Никой не иска да види проблема такъв какъвто е .Най лесно загуби по мрежата и виновни няма, ама и вода няма!
16
0
 
16
 
! Отговори
До Нискостебления преди 4 години
Нанков, спрете да говорите глупости !
15
5
 
5
 
! Отговори
Възрастен преди 4 години
Ами като нИКОГА НЕ Е ПОДМЕНЯНА и ремонтирана водопреносната мрежа. от 35 годиниВъв София има водопроводи от 30те години на миналият век.И сега са виновни днешните управници.Воден режим винаги е имало в един или друг град, от десетки годинино никой не е протестирал.Сега протеста стана професия. Ами замисляте ли се ,като почнат да се рушат панелките /на снадките/ кой ще е виновен тогава-тогавашните управници ли?Два милиона българи живеят в панелки.Да му мисли който тогава е на власт.
14
0
 
27
 
! Отговори
Свободен българин преди 4 години
Нанков, не говори неверни неща! Не се е ба вай с перничани, че не се знае до къде ще издържат. Оценките ти за отговорността за водния режим са нагла партийна пропаганда. Окончателно ме загуби като толерантен съгражданин. Чакай ескалация.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи какво става? Парите за общините са във вас и вие решавате, но когато има проблеми, си измивате А дали загубите на вода не са 100% ? Или 200% Некадърност и безотговорност, схема за източване и липса на контрол ! Която и да е причината, в една нормална държава ресорният министър трябва ведната да си замине, а Витанов да бъде даден на прокурора, за да се разбере истината. Идва зима. Какво ще обясните утре на хората, когато тръбите почнат да гърмят от студ???
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напишете от коя партия са кметовете в Ловеч,Тетевен, Омуртауг, Добрич,Котел, за Перник и Плевен знаем,че не са от герб.
11
1
 
22
 
! Отговори
ПЛЕВЕНЧАНИН преди 4 години
И НАШИЯТ КМЕТ НЕ Е ОТ ГЕРБ И НИЕ СМЕ С ВОДЕН РЕЖИМ ПРЕЗ НОЩТА.СЛУЧАЙНО СЪВПАДЕНИЕ....БОРИСОВ ОТМЪЩАВА!
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИМА СИ ХАС ГЕРБ З НЕЩО ДА Е ВИНОВЕН!ВИЕ НИКОГА НЕ СТЕ ВИНОВНИ! И СТЕ ПРАВИ!ТЯ ПРИРОДАТА Е ВИНОВНА...
9
0
 
33
 
! Отговори
zeus преди 4 години
От бърза справка в Търговския регистър се вижда, че мажоритарен собственик на ВиК Перник е МРРБ, така че Нанков и шефката му Аврамова са не по-малко виновни от останалите.
8
30
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Каза ли ви го Нанков, хак да ви е червени ***. Новия кмет е най- виновен. Да си носят перничани сега последствията, след като са гласували за грабителската комунистическа шайка. Скоро може и на режим на тока да минат. Обръщайте се с искания към Курнелка, тя ще ви реши грижите.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
90% загуби по мрежата!? Глупости на търкалета. Заводът източва питейната вода на града.
6
1
 
37
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Ама разбира се ГЕРБ за нищо не са виновни. Крадливата партия за пореден път показаха, че вървят след събитията по пожарникарски. Но нали бивш пожарникар е техен главатар.
5
0
 
35
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Като министър на транспорта Нанков погреба 20 невинни в Своге.Като министър на регионалното развитие ще умори перничани с някоя епидемия.Какво още трябва да се случи ,че глуповатото момче с явна умствена изостаналост ,да си подаде оставката?И да стане дипломат някъде си...Представяте ли си как изглежда си един министерски съвет от Николай Нанков ,Данаил Кирилов ,Влади Горанов и Катя Захариева?В Герб няма нито един читав човек.Нито един.А за образован или експерт ,да не говорим.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това капацитетче, след, като оправи пътищата и си подаде оставката след случая Своге!Са го назначили и да оправи езерата...
3
3
 
26
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Загубите по мрежата са 90%. И за това е виновно ВИК, а не кметовете. Отпуснало ли е правителството пари за ремонт на водопроводната инсталация?. Не, нали. А кметовете с толкова пари в бюджета си не разползгат.
2
1
 
26
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
За кризата в Перник са виновни кражбите на ГЕП от ремонта на стената.Както винаги ,алчността и арогантността на управляващите герберунгели са безкрайни.А този мушморок Нанков се прочу ,че на каквото и да стане министър ,следва чутовен провал ,скандал и престъпление ,а същия *** се хили глуповато и ръси безсмислици.