Борисов и Нинова мерят служебните пътувания с пенсии и заплати

Колко струвало пътуването на Радев до Китай и това на Борисов до Загреб?
Обновена: 22 ное 2019 12:21 | 22 ное 2019 12:21, Камелия Цветанова
178

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Колко заплати и пенсии струва полетът с правителствения Airbus A319 до Загреб и колко пътуването на президента Румен Радев до Китай? Това беше само един от въпросите, които скараха премиера Бойко Борисов и червената шефка Корнелия Нинова.
Още по темата

Министър-председателят дойде в НС, за да участва в парламентарния контрол и да отговори на въпрос на соцлидерката за членството ни в Шенген. Само че покрай това двамата си размениха и други реплики.

Парламентът дава почти 2 милиона за самолетни билети

Първа започна Нинова, която отсече, че управлението на ГЕРБ е некомпетентно и правителството начело с Борисов трябвало да подаде оставка.

Премиерът пък поздрави червените с резултатите от последния избори, на които БСП остана втора и отсече, че резултатите от вота показват кой трябва да управлява и кой не.

Нинова обвини Борисов и в разточителство, защото бил отишъл на конгрес на ЕНП в Загреб с правителствен самолет, а Себастиан Курц, бъдещият австрийски канцлер, летял с редовен полет на Austrian Airlines при това в икономична класа.

„Колко струва полетът ви до Загреб, за колко надбавки за пенсионери ще стигне“, скочи тя.

Борисов й отговори, че Курц в момента не е никакъв, но пък канцлерът на Германия също е пътувала с правителствения самолет.

„За съжаление ние щяхме да се пребием с „Фалкона“ и заради това се наложи да ползваме Еърбъса, но да Ви задам въпроса: Колко струва президентът Радев да отиде до Китай, колко заплати и пенсии са това“, отвърна на удара той.

Иначе премиерът призна, че Нинова има право да му иска оставката, но й напомни, че тя е подвела симпатизантите на левицата, че ще подаде нейната като лидер на БСП и не го е направила.

„Аз за разлика от вас два пъти съм си я подавал, има една хубава приказка, че в къщата на обесения въжето не трябва много да се размята, сещайте се за това, когато говорите за оставки“, обърна се към червената шефка премиерът.

А по въпроса за Шенген той отново заяви, че властите са направили всичко, което е било необходимо за членството ни в зоната.

„Всички институции в ЕС са казали, че България трябва да бъде в Шенген, и ЕК, и ЕП са се произнесли по тази тема, бях специален гост в Бундестага, задаваха ни въпроси как пазим границата като добър пример и накрая казаха- ние много ви подкрепяме за Шенген, което много ме ядоса, защото ние сме изпълнили всички критерии, ние пазим границата на Шенгенското пространство“, каза той.

Според него България е единствената държава, която се справя добре с миграционния поток и заради това е модел.

Корупцията е емблема на това управление, ГЕРБ е некомпетентна да управлява, а премиерът Бойко Борисов прехвърля вината на слънцето, дъжда и лошата опозиция. Уволнявал, за да заглуши скандали, но рибата се вмирисвала от главата и отговорността на първия се носи с оставка. Това отсече в декларация от името на БСП червената шефка Корнелия Нинова.
 
„Господин премиер, Вие министър-председател ли сте или управител на лагер за почивки на калинки в администрацията?“, скочи още тя.

Според нея в последните седмици страната е залята от скандали - с водния режим в няколко града, проблемите в здравната система, напрежението около решението за болничните, проблемът с къщите за гости, които масово се оказаха неизрядни, вторият пенсионен стълб.

В същото време управлението на държавата било на принципа една криза да се потулва с друга, а не да се решава.

„Здравната система е в колапс, показаха го смъртните случаи в последните дни, докато не се промени системата резултатът ще е този, некомпетентността и нежеланието да промените системата са причината за това“, обвини Нинова.

„Оказва се, че хората които са се осигурявали за втора пенсия, ще поучат по -малко и от една, всички тези пари изтекоха в нечий джобове. Сутрин е едно вечер е друго, така не се управлява държава, уволнявате светкавично, докато не стихне проблемът, но новата калинка е същата като старата, така от 10 години има разпад в държавата“, продължи с критиките тя.
 
Според нея Борисов е наложил принципа на самодържието и се е самозабравил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
25
 
13
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
ВСИЧКИ ГЕРБАЖИИ СЕ ИЗРЕДИХА ДА ПИШАТ ПРОТИВ НИНОВА А В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ РЪКОПЛЯСКАХА НА ГЛУПОСТИТЕ НА ПРЕМИЕРА-ЩЕ МУ КАЖА САМО ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НЕ БЕШЕ НА ПАРТИЙНА СРЕЩА В КИТАЙ А ВИЕ ОБИКОЛИХТЕ СВЕТА БЕЗ ПРИЧИНА ЧЕ КЪДЕ ЛИ НЕ ХОДИ В АРАБСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ЗА КАКВО ЛИ????? ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРЕМИЕРА СЕ СТРАХУВА ОТ НИНОВА ЗАЩОТО ТЯ Е ЗАПОЗНАТА С МНОГО НЕЩА И ВИНАГИ ЩЕ МУ Е ТРУДНО ДА ОТГОВАРЯ НА НЕЙНИТЕ ВЪПРОСИ МНОГО Е УМНА НЯМАМЕ ДРУГ ТАКЪВ ПОЛИТИК А КАРАЯНЧЕВА СИ ПИЕ ПРЕЗ ШИШЕТО КАТО НА ПИКНИК ХАХА
108
15
 
27
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Когато комунистите *** , значи държавата се развива добре ! Истерията на Нинова е показателно за отмирането на комунистическата буржоазия. Само като видите изкуствената усмивка на тлъстото лице на Нинова и чакате поредната порция лъжа , злоба и омраза . Нинова еолицетворение на злия дух ,който винаги е побеждаван от добрите хора. А сееш ли зло , съдбата ти го връща по-силно върху теб !
107
14
 
27
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Едно нещо изяснихме за толкова години - никога не трябва да допускаме до властта селянки от рода на Нинова ,Манолова , Милиончева..... Такава порода властитутки имат място само в оборите , в свинарника , в кокошарника.... ! Народът разбра това за последните 30 г. Хубаво е това , че го разбра ! Селянинът да си стои на село !
106
8
 
21
 
! Отговори
Диди преди 4 години
Като бях малка, пред къщи стояха едни съседки. По цял ден нищо не работеха и оправяха хорските работи. В къщи ни учеха на уважение към по-възрастните и ние се отнасяхме с уважение и към тях. Те експлоатираха това и ни пращаха да им пазаруваме. Даваха ни напътствия в живота.Веднъж, си спомням съседката пита майка ми: "Абе не се наработи, все бързаш . . . " Казах си "Тези които не допринасят с нищо за обществото имат най-много време да държат сметка на другите.От тогава избягвам комунистите.
105
17
 
14
 
! Отговори
До85 преди 4 години
Нинова поднасяла цветя на паметника на Живков.А Борисов му беше охранител и МУ разтриваше уличките.Унизително!А сега е Премиер.
104
14
 
23
 
! Отговори
много противна преди 4 години
Нинова е един лош пример как не трябва да се държи човек в обществото.После разгледах снимки от Крушовица и си казах че това село щеше да е по-оправено ако в него живееха по-свестни хора. Разбрах от къде черпят кадри комунистите.Много е тъжно, но може би така трябва за да виждат хората какъв е образа на комуниста.
103
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова ами твоята оставка два пъти по ред ядеш бой А на парламентарните и трети ... Ко чакаш да биеш рекорда на Сергей или шутове по тлъстия ти крушевски дирник...
102
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разкарайте нахалния Валери от поста! Тоя гешефтар Валери няма никакво съчувствие и чувство за отговорност към гражданите и държавата,а камо ли някакво самосъзнание!
101
17
 
23
 
! Отговори
Илия преди 4 години
Пак манталитета на еврео-комунистическият скапан морал! Това показно държание на другарката, милионерка Нинова си е чиста фарисейщина! Брех ти и женището - не си види посрания заднник, но както е зейнала и у Светия Бог грях ще намери!
100
11
 
24
 
! Отговори
Комунистите преди 4 години
Плюят и лаят, а ако вземат власт - крадат и нищо добро за народа не правят.
99
13
 
21
 
! Отговори
Отвратителна жена преди 4 години
Като някаква свинска *** е Нинова - само ***!
98
13
 
23
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
БСП е диабета на България,цяр няма,освен лустрация!
97
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко бил ходел на частни парийни посещения с държавен самолет. Ами заслужава го човека. 10 години ни оправя бакиите един полет от нас барем все е заслужил,а?
96
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам и позор си ти Мухобоико !!!
95
19
 
22
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 4 години
Както се вижда с К.Нинова начело БСП са вечно втори. Очевидно *** е спасението на Герб...
94
27
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Днес Нинова разби сикаджията Боко!
93
16
 
23
 
! Отговори
Браво на Нинова преди 4 години
Докато е на власт БСП няма шанс да вземе властта. Демокрацията е жива. Само като видят Корни гражданите си казват по-дибре всеки друг , но не и бесепето с Корни на чело.
92
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иванчо и Марийка си правят невинни закачки.
91
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не Нинова, а в Загреб са се учудили по какъв начин пристигат Себастиан Курц и Борисов.
90
16
 
14
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
Очевадно е че има жени на ръководни постове които цикъла ги държи не само един ден в месеца, а целия месец.