Борисов и Нинова мерят служебните пътувания с пенсии и заплати

Колко струвало пътуването на Радев до Китай и това на Борисов до Загреб?
Обновена: 22 ное 2019 12:21 | 22 ное 2019 12:21, Камелия Цветанова
178

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Колко заплати и пенсии струва полетът с правителствения Airbus A319 до Загреб и колко пътуването на президента Румен Радев до Китай? Това беше само един от въпросите, които скараха премиера Бойко Борисов и червената шефка Корнелия Нинова.
Още по темата

Министър-председателят дойде в НС, за да участва в парламентарния контрол и да отговори на въпрос на соцлидерката за членството ни в Шенген. Само че покрай това двамата си размениха и други реплики.

Парламентът дава почти 2 милиона за самолетни билети

Първа започна Нинова, която отсече, че управлението на ГЕРБ е некомпетентно и правителството начело с Борисов трябвало да подаде оставка.

Премиерът пък поздрави червените с резултатите от последния избори, на които БСП остана втора и отсече, че резултатите от вота показват кой трябва да управлява и кой не.

Нинова обвини Борисов и в разточителство, защото бил отишъл на конгрес на ЕНП в Загреб с правителствен самолет, а Себастиан Курц, бъдещият австрийски канцлер, летял с редовен полет на Austrian Airlines при това в икономична класа.

„Колко струва полетът ви до Загреб, за колко надбавки за пенсионери ще стигне“, скочи тя.

Борисов й отговори, че Курц в момента не е никакъв, но пък канцлерът на Германия също е пътувала с правителствения самолет.

„За съжаление ние щяхме да се пребием с „Фалкона“ и заради това се наложи да ползваме Еърбъса, но да Ви задам въпроса: Колко струва президентът Радев да отиде до Китай, колко заплати и пенсии са това“, отвърна на удара той.

Иначе премиерът призна, че Нинова има право да му иска оставката, но й напомни, че тя е подвела симпатизантите на левицата, че ще подаде нейната като лидер на БСП и не го е направила.

„Аз за разлика от вас два пъти съм си я подавал, има една хубава приказка, че в къщата на обесения въжето не трябва много да се размята, сещайте се за това, когато говорите за оставки“, обърна се към червената шефка премиерът.

А по въпроса за Шенген той отново заяви, че властите са направили всичко, което е било необходимо за членството ни в зоната.

„Всички институции в ЕС са казали, че България трябва да бъде в Шенген, и ЕК, и ЕП са се произнесли по тази тема, бях специален гост в Бундестага, задаваха ни въпроси как пазим границата като добър пример и накрая казаха- ние много ви подкрепяме за Шенген, което много ме ядоса, защото ние сме изпълнили всички критерии, ние пазим границата на Шенгенското пространство“, каза той.

Според него България е единствената държава, която се справя добре с миграционния поток и заради това е модел.

Корупцията е емблема на това управление, ГЕРБ е некомпетентна да управлява, а премиерът Бойко Борисов прехвърля вината на слънцето, дъжда и лошата опозиция. Уволнявал, за да заглуши скандали, но рибата се вмирисвала от главата и отговорността на първия се носи с оставка. Това отсече в декларация от името на БСП червената шефка Корнелия Нинова.
 
„Господин премиер, Вие министър-председател ли сте или управител на лагер за почивки на калинки в администрацията?“, скочи още тя.

Според нея в последните седмици страната е залята от скандали - с водния режим в няколко града, проблемите в здравната система, напрежението около решението за болничните, проблемът с къщите за гости, които масово се оказаха неизрядни, вторият пенсионен стълб.

В същото време управлението на държавата било на принципа една криза да се потулва с друга, а не да се решава.

„Здравната система е в колапс, показаха го смъртните случаи в последните дни, докато не се промени системата резултатът ще е този, некомпетентността и нежеланието да промените системата са причината за това“, обвини Нинова.

„Оказва се, че хората които са се осигурявали за втора пенсия, ще поучат по -малко и от една, всички тези пари изтекоха в нечий джобове. Сутрин е едно вечер е друго, така не се управлява държава, уволнявате светкавично, докато не стихне проблемът, но новата калинка е същата като старата, така от 10 години има разпад в държавата“, продължи с критиките тя.
 
Според нея Борисов е наложил принципа на самодържието и се е самозабравил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
18
 
21
 
! Отговори
АМАН ОТ СЕЛТАЦИ преди 4 години
КРУШОВСКАТА ТЕТКА СЕ ДЪРЖИ , КАТО ПАРТИЙНАТА СЕКРЕТАРКА НА ТКЗС-то....ХА,ХА,ХААААА....ЕГАТИ ПРОСТАТА , СТРИНКА!!!
88
15
 
27
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 4 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева , проф.Иво Христов *** и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
87
18
 
17
 
! Отговори
14-та загуба на БСП преди 4 години
Това е 14-тата поредна победа на ГЕРБ(Борисов) над БСП.14 пъти БСП яде як бой от ГЕРБ. *** вместо да се крие в миша дупка, да излезе като мъж, какъвто тя твърди, че е и да си подаде незабавно оставката. *** не е БСП...
86
18
 
11
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Глу.пости. ГЕРБ спечели 13 избора, при това няколко пъти, когато не беше на власт. А какво на теб, като червен ***, ти се струва да е уйдурма, може само да го разправяш на позитанци и на бабичките по селата.
85
12
 
25
 
! Отговори
- преди 4 години
ГЕРБ спечели избори САМО веднъж!!! Всичко след това е УЙДУРМА!!!Безкрайна наглост в този страхлив, нарцистичен и *** пожарогасител!Безкрайна завист за авторитета, интелекта и класата на Радев!Жалък търбух начело на държавата за да изпълнява с покорна глупост външни разпореждания!
84
11
 
24
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Гебр продължават да наглеят въпреки безспорните факти!
83
14
 
10
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 4 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...Всички, които помагат на *** да се задържи на власт в БСП всъщност косвено подкрепят Бойко. Това е очевидно и се вижда отлично на всички избори...Падне ли *** от власт в БСП може и да има някакви шансове.
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво има за сравнение,няма такава държава да получаваш пенсия-1200лв/таван/и в същото време заплата-2000-2500лв при служителите на МВР И МО..............
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия водят егати махленския спор, а се види че трябва да управляват държава. Пълни смешници.
80
11
 
23
 
! Отговори
seira преди 4 години
ГЕРБ НЕ СА "ПОБЕДИТЕЛИ" В ИЗБОРИТЕ!ПРЕТЕНЦИИ ЗА ПОБЕДИТЕЛИ МОЖЕ ДА ИМАТ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО ИМАТ ПОДКРЕПАТА НА 50+1 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС БЪЛГАРИ (НЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!).КОЛКО РЕАЛНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ (БЪЛГАРИ) ПОДКРЕПЯТ ПАРТИЯ ГЕРБ?!ТОВА, КОЕТО СЪЩЕСТВУВА У НАС НЕ Е ИСТИНСКА (НАРОДНА) ДЕМОКРАЦИЯ!ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ "...от народа, на народа и за народа..." (Джон Ф. Кенеди)!ДЪРЖАВАТА Е СОБСТВЕНОСТ НА НАРОДА (СУВЕРЕНА), А НЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, МУТРИТЕ И ЧУЖДЕНЦИТЕ!НАРОДЕ!!!!!
79
3
 
21
 
! Отговори
seira преди 4 години
"...и на изборите, хората преценяват кой да ги управлява и кой не..." (Бойко Борисов)"ДРУГАРЮ" БОРИСОВ,ВИЕ КАКТО И ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ САМОПРОВЪЗГЛАСИЛАТА СЕ "ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА", ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ОТРИЧАТЕ ДУХА И СМИСЪЛА НА КОНСТИТУЦИЯТА НА Р БЪЛГАРИЯ И ИСТИНСКАТА (НАРОДНАТА) ДЕМОКРАЦИЯ!ГЛАСУВАЙКИ НА ИЗБОРИ, НАРОДЪТ (СУВЕРЕНА) ИЗБИРА, КОЙ ДА ГО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРИ УПРАЖНЯВАНЕТО НА СОБСТВЕНАТА МУ ВЛАСТ!ВИЕ СТЕ НАЕМНИК НА СУВЕРЕНА!НАРОДЪТ, НЕ "РАЗДАВА", А УПРАЖНЯВА ВЛАСТТА СИ!НАРОДЕ!!
78
8
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
не разбирам как на партиина сбирка ще отиваш с държ превоз и охрана герб да сиплати масрафа от субсидиите ген радев е бил на държ посещение в китаи и сравнението е доста неуместно
77
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Канцлерът на Германия може да пътува с правителствен самолет, защото в Германия няма пенсионери с 270 лева пенсия.
76
6
 
10
 
! Отговори
7 преди 4 години
До АнонименАбе , те Кадафито , Чаушеску и пр. също управляваха дълго !?
75
0
 
1
 
! Отговори
днес бг, преди 4 години
и на кого му излезе по - голям))):
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕХ ЧУВАЛДА СИ МЕРЯТ ЧЛЕНОВЕТЕ, А ВИЖ, ТОВА Е НОВО - ДА СИ МЕРЯТ УТКИТЕ)));
73
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, Нинова, не разбра ли, че и на мах. да включиш уайномета това не накърнява имиджа на Бойко. Всичко изречено от човек който поднася цветя на паметника на Т.Живков не струва пукната пара. Нали още гордо си броите конгресите и пленумите като поредни след Димитровските и Живковските. Разберете, Народа не ви иска и се държи за Бойко като единствено спасение от вас.Единствения, който гарантирано ви пребива ...на 14 избора.Докато вие съществувате- Бойко ще управлява!Закривай престъпната Партия
72
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕНП не е партия на народа, а на част от партийната върхушка.това Нинова ли ти го каза?
71
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простакът е кремък- корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае предели стига простакът до своята цел,Защото простаци край него вървяти дават му знаци и правят му пътНадкласов, безкласов, без род и съюз,но винаги касов, но винаги в плюсБез ден да протакаш, дори да кървивойна на простака до смърт обявиЗа срам на Европа, на всичките нас,когато докопа в ръцете си властПо страшен от спина, по-жилав от рака,сега за сега се оказа простака.
70
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво държавно мероприятие използва Бойко правителствения самолет. Ако е за частно партийно мероприятие, трябва да плати разноските. ЕНП не е партия на народа, а на част от партийната върхушка.