Борисов и Нинова мерят служебните пътувания с пенсии и заплати

Колко струвало пътуването на Радев до Китай и това на Борисов до Загреб?
Обновена: 22 ное 2019 12:21 | 22 ное 2019 12:21, Камелия Цветанова
178

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Колко заплати и пенсии струва полетът с правителствения Airbus A319 до Загреб и колко пътуването на президента Румен Радев до Китай? Това беше само един от въпросите, които скараха премиера Бойко Борисов и червената шефка Корнелия Нинова.
Още по темата

Министър-председателят дойде в НС, за да участва в парламентарния контрол и да отговори на въпрос на соцлидерката за членството ни в Шенген. Само че покрай това двамата си размениха и други реплики.

Парламентът дава почти 2 милиона за самолетни билети

Първа започна Нинова, която отсече, че управлението на ГЕРБ е некомпетентно и правителството начело с Борисов трябвало да подаде оставка.

Премиерът пък поздрави червените с резултатите от последния избори, на които БСП остана втора и отсече, че резултатите от вота показват кой трябва да управлява и кой не.

Нинова обвини Борисов и в разточителство, защото бил отишъл на конгрес на ЕНП в Загреб с правителствен самолет, а Себастиан Курц, бъдещият австрийски канцлер, летял с редовен полет на Austrian Airlines при това в икономична класа.

„Колко струва полетът ви до Загреб, за колко надбавки за пенсионери ще стигне“, скочи тя.

Борисов й отговори, че Курц в момента не е никакъв, но пък канцлерът на Германия също е пътувала с правителствения самолет.

„За съжаление ние щяхме да се пребием с „Фалкона“ и заради това се наложи да ползваме Еърбъса, но да Ви задам въпроса: Колко струва президентът Радев да отиде до Китай, колко заплати и пенсии са това“, отвърна на удара той.

Иначе премиерът призна, че Нинова има право да му иска оставката, но й напомни, че тя е подвела симпатизантите на левицата, че ще подаде нейната като лидер на БСП и не го е направила.

„Аз за разлика от вас два пъти съм си я подавал, има една хубава приказка, че в къщата на обесения въжето не трябва много да се размята, сещайте се за това, когато говорите за оставки“, обърна се към червената шефка премиерът.

А по въпроса за Шенген той отново заяви, че властите са направили всичко, което е било необходимо за членството ни в зоната.

„Всички институции в ЕС са казали, че България трябва да бъде в Шенген, и ЕК, и ЕП са се произнесли по тази тема, бях специален гост в Бундестага, задаваха ни въпроси как пазим границата като добър пример и накрая казаха- ние много ви подкрепяме за Шенген, което много ме ядоса, защото ние сме изпълнили всички критерии, ние пазим границата на Шенгенското пространство“, каза той.

Според него България е единствената държава, която се справя добре с миграционния поток и заради това е модел.

Корупцията е емблема на това управление, ГЕРБ е некомпетентна да управлява, а премиерът Бойко Борисов прехвърля вината на слънцето, дъжда и лошата опозиция. Уволнявал, за да заглуши скандали, но рибата се вмирисвала от главата и отговорността на първия се носи с оставка. Това отсече в декларация от името на БСП червената шефка Корнелия Нинова.
 
„Господин премиер, Вие министър-председател ли сте или управител на лагер за почивки на калинки в администрацията?“, скочи още тя.

Според нея в последните седмици страната е залята от скандали - с водния режим в няколко града, проблемите в здравната система, напрежението около решението за болничните, проблемът с къщите за гости, които масово се оказаха неизрядни, вторият пенсионен стълб.

В същото време управлението на държавата било на принципа една криза да се потулва с друга, а не да се решава.

„Здравната система е в колапс, показаха го смъртните случаи в последните дни, докато не се промени системата резултатът ще е този, некомпетентността и нежеланието да промените системата са причината за това“, обвини Нинова.

„Оказва се, че хората които са се осигурявали за втора пенсия, ще поучат по -малко и от една, всички тези пари изтекоха в нечий джобове. Сутрин е едно вечер е друго, така не се управлява държава, уволнявате светкавично, докато не стихне проблемът, но новата калинка е същата като старата, така от 10 години има разпад в държавата“, продължи с критиките тя.
 
Според нея Борисов е наложил принципа на самодържието и се е самозабравил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнел е назначено потомство от висшата комунист номенклатура тя няма и един реален ден трудо стаж По времето на Костов тя взе редица предприятия за 1ст с години крадеше от бюджета през схеми и продължава да краде с пръстени и какви ли не комунистически схеми.Синът и работи в Ню-Йорк банка Голдман Сакс тя трябва да е затворник а Гешев трябва моментално да я арестува заедно с покровителите Герфговци Решетников и другите БКП убийци като БГ .РОвчаров той и Корнела измислиха Вторият стълб пенсии.
128
1
 
2
 
! Отговори
везни преди 4 години
Да си мерят по-добре шкембетата,за да се види кой колко л,,апа.
127
3
 
5
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Много ми е противна тази. Направо не мога да я гледам.
126
6
 
12
 
! Отговори
МАЙ НЕ РАЗБИРАТЕ. преди 4 години
СЕЛЯНКАТА ОТ с.КРУШОВИЦА ,НИТО ЩЕ ВЪЗКРЕСИ Т.ЖИВКОВ , НИТО ЩЕ ВЪРНЕ СОЦИАЛИЗМА В БЪЛГАРИЯ!СЕЛЯНКАТА ОТ КРУШОВИЦА , САМО ИСКА ДА ПОВТОРИ СХЕМАТА НА ПРИВАТИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ , КАТО ВИЗИРА ДЕФАКТО СОБСТВЕНАТА СИ СХЕМА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ЗАКЪСАЛИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ , С ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ОТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА И РАЗДАВАНЕТО ИМ НА СВОИ ХОРА ОТ ПАРТИЯТА И ПАРТИЙНИЯ ЕЛИТ НА БКП/БСП.ТОВА Е ВСЪЩНОСТ" ВИЗИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ"!ИМА ОБАЧЕ ЕДНА "МАЛКА ПОДРОБНОСТ"--ТОВА ВРЕМЕ ОТМИНА , БЕЗВЪЗВРАТНО!
125
4
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Не знаех,че който много работи дебелее неуморно и пуска шкембе...Нямам обяснение.
124
13
 
4
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Голям шегаджия е Боко! Сигурно знае много вицове.Тая история с въжето не я знаех.представям си какъв купон е имало в Загреб.дрън-дрън политика. И аз изскам по такива купони. С *** от по 10 000 евро и кой знае още какви ли не изненади. Наздраве!
123
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бсп е в будна кома..В едно интервю Цветанов казва,че ако не бил се намесил,ГЕРБ са щяли да загубят изборите.Само констатирам.
122
4
 
14
 
! Отговори
шпионите на прехода преди 4 години
КН беше СДС, пък после стана председател на БСП.Болен беше главен редактор на в Демокрация, сега председател на Атака развява руски знамена.
121
9
 
17
 
! Отговори
ПътничкаВъвВремето преди 4 години
Тая женъ не е у ред. Пребиха я за пореден път на изборите - нямат кмет дори на малка община в 7 области, в още 7 области имат по 1 община, практически не съществуват като партийно присъствие в най-големите градове, а реве Бойко да си ходел, а тя да управлявала.Комунистическста наглост е всеизвестна, но Курлеля яко гребе с големия черпак и плиска ли плиска в ТВ-ефира комунистическа наглост.Тая женъ да не съ е убъркала, че сме 1954 г. и Партията й е спечелила с 98% в гр.Сталин(старо име Варна)!
120
9
 
21
 
! Отговори
ЦВЕТАНОВА преди 4 години
До Анонимен: Колко пенсии и заплати отне разграбването, фалитът на 16 банки, пенсионният фонд и приватизацията с над 100 млрд. 2. Колко заплати и пенсии е най-скъпоплатеният екскурзиант Радев, семейно и за тоалети? Посещение от личен интерес, но не и в интерес на Б-Я!Какво е свършил до днес в интерес на Б-Я за 2г.? Какви инвестиции е договорил и привлякъл? Клиширани, наизустени речи, а дъщеря му показва среден пръст. ТОВА Е ПРЕЗИДЕНТСКОТО ВЪЗПИТАНИЕ!
119
13
 
18
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
ББ е най-успешният бг премиер. Благодарение на него, започнаха промените в Б-Я. Единственият, който работи за просперитета на Б-Я. 30г.соц.комунистическата партия паразитира на ваш гръб, ***. Откраднатият пенсионен фонд търсете *** "Позитано" 20. Интересно, когато ББ се откаже от политиката и вашата соц.комунистическа партия е на влас, когато отново разграбят хазната и няма да има пари за заплати и пенсии, какво ще правите. Винаги някой ви е виновен, жалки мързеливи ***.
118
7
 
16
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Корнела обвинява ББ ,че заговорничал с бизнесмени да я свали от лидерския пост в БСП .ЧЕ КОЙ ИСКА ДА СЕ МАХА ПРОТИВНИК ,КОЙТО ГО БИЕ ТРИ ПЪТИ НА ИЗБОРИ ,КАТО МЕЧЕ О ДИРЕК .Не знам ,кой вдига акциите на бабички като Корнела (изключвам Крум-той ги измъчва или тия дето държат плакатите с надпис ПОБЕДА ) ама много насериозно се взема ,горката
117
7
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
До 123 и др.: Нали самият текст от вас доказват категорично, че използвате главата си за декоративно приложение към зад***ника. 1. ББ е висока летва за К. ИМПЕКСОВА, видната приватизаторка и единственият зам.министър, уволнен за корупция. 2. ББ НЯМА причина да се страхува от лоената топка, за разлика от нея, той е толерантен, бих казала много. Ако той си отвори устата за фалитът, разграбването и приватизацията, ще и се стъжни на ***. За съжаление и тя като вас е късопаметна. Вие сте срам за Б-Я!
116
5
 
11
 
! Отговори
А докато... преди 4 години
...герб, Корнела и Радев се хвалят кой до къде е летял, хората в България измират от елементарни неща - липса на здравеопазване, безработица, които в 21ви век въобще ни би трябвало да са проблем. Всеки народ си заслужава политиците!!!
115
18
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не прочетох статията..Просто не ме интересува.Но мога едно да препоръчам на г-жа Нинова:-НЕ кореспондирайте с въпросния "мин.придсидатиль" !!Просто за всичко го канете на ДИСПУТ "ОЧИ В ОЧИ"!!!..и то не само защото от край време е известно,че "В спора се ражда истината",но и това е единствения начин да смачкате Де Била,който освен мърляви ЛОЗУНГИ,запомнени от времето,когато беше пазвантин на Живков,друго не може да измисли.ПОСТАВЕТЕ ГО НА МЯСТОТО МУ!!
114
8
 
16
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
СЕЛЯНКАТА ОТ с.КРУШОВИЦА , ПАК СЕ ОПИТА ДА СЕ НАПРАВИ НА "ВЕЛИКА"!ЯВНО НЕ СХВАЩА , ЧЕ ИСТОРИЯТА , БАВНО, НО СИГУРНО Я ВОДИ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ!В БКП/БСП--НЯМА КАПКА ПОЛИТИЧЕСКА "ИДЕОЛОГИЯ", ИЛИ "СОЦИАЛЕН ЕЛЕМЕНТ", ОСВЕН ВЛАСТТА И ПАРИТЕ НА НАРОДА!БКП/БСП--Е ПАРТИЯ НА "РУСОФИЛСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО" СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ!В ЦЯЛА ЕВРОПА --НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ !
113
7
 
18
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След предстоящата оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след тежката загуба на общинските избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
112
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата е огромна! Радев пътува като държавен глава на посещение. Борисов пътува за партийно събитие и няма право да харчи държавни пари.
111
9
 
26
 
! Отговори
Кеф преди 4 години
И аз харесвам квичащи гнусни бесепари.
110
9
 
24
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милионера Георги Гергов, Дъбов,Кутев,Гуцанов,Жаблянов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Р.Петков,Кр.***,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...