Симеонов реши: Протестите срещу мен са намеса в работата на НС

Майките на деца с увреждания подготвят втори протест днес
40
Симеонов реши: Протестите срещу мен са намеса в работата на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Намеса в правилата и реда в Народното събрание видя лидерът на НФСБ Валери Симеонов в организираните протести срещу избора му за зам.-председател на парламента.

Майките на деца с увреждания за втори път искат оставката му от ръководен пост. В четвъртък те показаха недоволството си като се събраха пред НС, а за днес също са подготвили протест.

Още по темата

Миналата година в разгара на протестите с искане за промяна в политиката за хората с увреждания на майките  Валери Симеонов, който тогава беше вицепремиер, ги нарече "група кресливи жени", които спекулират с "уж болни деца".

Последваха протести с искания за оставката му, като премиерът Бойко Борисов се извини от името на заместника си, но самият Симеонов заяви, че не се отказва от думите си. Въпреки това в крайна сметка напусна вицепремиерския пост и се върна на депутатската банка.

В сряда парламентът го избра за зам-председател на НС от квотата на Обединени патриоти и реакцията на майките не закъсня.

Според Симеонов решението той да заеме поста е взето единодушно от групата на ОП не се е предложил сам за него.

"Става въпрос за намеса в парламентарната демокрация, право на парламентарната група на Обединени патриоти е да има зам.- председател, то е неоспоримо и е съгласуван с всички останали групи“, каза Симеонов за протестите сега.

"За мен това не е било някаква самоцел, този пост 4 месеца стоя незает, а с решение на групата аз съм определен да заема този пост, нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито пък имам нужда от повишаване на рейтинг, това че някой протестира си е негово право“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По гаден и от турците във филма Козият рог.
29
4
 
5
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Дано цялото ти семейство до девето коляно погине! Амин.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм виждал по-алчен за власт човек.Срина рейтинга на партията си до дъното.Спокойно можеше да сложи за зам.предс.на НС някой от партията си ,но не,пак той се натиска при положение ,че вече е най-мразения политик заедно с Пеевски.Но простотията ходи по хората ,а не по горите.Много нагъл.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя набеден"патриот"е бита карта,да те Няма!
26
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 4 години
По - алчно и нагло същество няма! Хората не те искат - махай се!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-"прозрачният "политик"".Властолюбив и много му се иска туризма. "Патриотично".Българите, като мъдри хора, защото са търпеливи, казват - "На бодлива крава, Господ рога не дава."Какво Народно събрание, какви пет лева?Колко е имиджа на Народното събрание, където всеки *** и Пульо може да се нахендри за депутатИН - той знае как и да стане председател и заместник председател.Ако не беше нагло, щеше да е смешно.Не са ни опростачили толкова, че да нямаме представа за властта.
24
4
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Излезте и вие и защитете децата си.Защо се страхувате?
23
6
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Крайно време е другарят Путин да дойде с танковет
22
4
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Че кой те е избрал ,бе ? Народит избира,народът сваля ! Време е да си ходите !!! В крадения ,,Кози рог,, !!!86658
21
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
пародията продължава
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей Валери, ти се само забрави, народа има правото да се меси в НС, защото ви е избрал и защото народа ви плаща заплатите, *** такъв.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАГЛОСТ.
18
1
 
17
 
! Отговори
Бачкатор в обедна преди 4 години
Като си представя, че на доста работници от кабеларката и хотелите тоя им е шеф и ми идва да прегърна моя шеф.....
17
7
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Така се случва, като не можеш след толкова години да опознаеш себе си и враговете ти.Ти не разбра ли, че СЪЮЗ С ПЧЕЛИЧКИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА? ШПИОНИН НА ЕРДОГАН.ТИКВАТА Е СЪЩИЯ!!!ВМЕСТО ДА СЕ ОБЕДИНИ С БЪЛГАРИ. ОБЕДИНИ СЕ С БСП И АТАКА. ОСЪЗНАЙ СЕ! ТОВА ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧЕ ТОЛКОВА ВРЕМЕ СРЕЩУ ТЕБ. НЕ ВИЖДАШ ЛИ, ЧЕ Е МНОГО ДОБРА КООРДИНИРАНА АТАКА И ИМ ПЛАЩАТ СОЛИДНО ЗА ТОВА?СИМЕОНОВ, ЧАК ТЕ СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ПРАВИШ СЪЮЗ С ВЪЛЦИ И ПОДЛЕЦИ.
16
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези майки ги мрази цяла България. Майките на здрави деца цял ден работят за мижава чиста заплата, по-малка от техните 930 лв. Източват НОИ, освен пенсия 159 лв., след 18г. възраст дават на децата им 198 лв. от социални грижи. Като съберете става 360 лв., почти като заплата на работник .И все алчни за още, без труд искат да лапат. Докога ще получават, без да работят?
15
4
 
14
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
този пък не можа да загрее толкова време, че всичко се прави от тиквата и патриот-кебап.
14
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-12,не обиждай татарския етнос,балевски е чистокръвен,със сини устни,ще рече ром.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лобист на олигархията от бизнес картелите.
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистически татарин-ПОЗОР ЗА ПАРЛАМЕНТА!
11
4
 
16
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Случващото се с Валери,е дело на Каракачанов.Той иска партньорът му да не се двоуми прие вземане на решения свързани с оцеляването на грабителското ни правителство и да "натрие" носа на Волен,който не може да диша тези подмазвачи на най високо ниво.След 18-ет месеца,ако не по рано,тези докарали държавата до просешка тояга, трябва да бъдат изметени и хвърлени в най близкия контейнер за политически отпадъци.