Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп

Заедно с премиера заминават четирима министри
24 ное 2019 10:20,
414
Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Съединените американски щати, където утре ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон. Срещата между двамата ще започне в 14 часа. Най-напред Борисов и Тръмп ще разговарят на четири очи, а след това е предвидена разширена среща между двете официални делегации.

Очаква се премиерът Борисов и президентът Тръмп да обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество. Акцент  в разговора  ще бъде поставен върху общите за двете страни интереси в областта на  сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

По време на визитата си в САЩ Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

В ръководената от министър-председателя Бойко Борисов официална делегация във Вашингтон ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В качеството си на министър-председател Бойко Борисов три пъти е бил на посещение в САЩ. Два пъти за участие в сесии на Общото събрание на ООН – от 18 до 24 септември 2010 г. за участие в 65-ата и сесия на Общото събрание на ООН и от 23 до 29 септември 2018 г. за участие в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. Един път е бил на официално работно посещение в САЩ по покана на президента на САЩ Барак Обама от 1 до 5 декември 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
0
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Мъдър политик ще лази по нервите на истеричните русофили - браво Бойко, ....
309
1
 
0
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 1. Абе майтап ни се струва, бъзикаме се ние тука, ама нещата са сериозни и миришат на мнооого голяма излагация. Отново!!
308
1
 
0
 
! Отговори
не разбирам преди 4 години
Тоя защо се мъкне чак там!?Американския посланик си е тук,по всяко време може да го изкомандва какво да прави!?И не стига това,ами и 4-*** министри влачи със себе си!?
307
1
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Че той каде ли не ходи все глупости направи излагация бате сега в Америка на каубой ли ще се прави пред Тръмп и ще язди кон и ще стреля с Уинчестър да го вземат там в Холивуд най ще му отива.
306
0
 
2
 
! Отговори
селЯнин преди 4 години
На който не му харесва тука да си ходи.Никой не го спира.Кеф ти Щатите,кеф ти Русия,кеф ти Монголия...
305
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не сао ..., а сЪответно, извинявам се.
304
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страна - членка на Европейския съюз.Управлява под диктовката на САЩ, саответно НАТО.Снабдява страната от страни извън ЕС - Турция, Македония между буклука от ЕвропаСгъстен газ от 40 хил. километра. "Вода гази, жаден ходи"Ще направи бази на НАТО.Народ, над 80 % е настроен братски към руснаците евтините им енергийни ресурси.Зависимостта от САЩ е лична и това не е в интерес на българите.Икономически проекти ...Това ще са базите. Безплатни.Кой плаща егоизма на самодържеца?
303
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божи дали си е взел едно килимче като коленичи пред Тръмп да не го заболят коленете ?
302
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не сънувайте визи защото Бг ще види последната си вълна от мигранти после нищо няма да остане.
301
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що така бе на летището го посрещнаха няколко души просто на мене ми стана неудобно за него като го гледах ако беше някои друг президент щеше да има цяла плеяда от хора
300
2
 
10
 
! Отговори
antibg преди 4 години
васалът на среща със сюзерена
299
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ну,что сказал прайдовшчик Путин?
298
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще скрояват шапката на Путин
297
3
 
6
 
! Отговори
мани преди 4 години
Да не насили сърдечната помпа и налягането да го удари през коленете. Полетът не е кратък. Да го подготват ветеринарите с добри медикаменти и всичко да мине по катран и цимент.
296
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембе Воевода и той ли ще ходи там.Да си направи селфи.После да се хваличе е пил и ял с Тръмп и тръмповица.Отиват на инструктаж със Суджука.Иначе за какво са му на Трмп тия бай ***.
295
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Тръмп ще е чест ,да се срещне с най-великият бг държавник в последните 80години.
294
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-333, твоя любим,Симитлийския кмет ли си води в америката.
293
2
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Ще има любов!Ще купим авансово оръжия за 2-3 милиарда!Ще подпише договор за доставка на скъпа втечнена газ!Ще предостави безплатно военна база?Ще дадем още едно златно находище безплатно?Патриоти страхотни, той нали и шкембе продажник е там!
292
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Shark,лъжеш се агент иван има забрана и не може да посещава САЩ,той останал в Исландия,при приятеля на слънцето Василчо,на връщане ще го вземат от там.
291
4
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Нищо добро няма да излезе за България от това посещение!