Визия за столетницата: Млад лидер с алтернатива

Антон Кутев разкритикува ръководството на БСП
24 ное 2019 11:11,
67
Визия за столетницата: Млад лидер с алтернатива
Снимка: БТА

БСП има нужда от млад лидер, каза Антон Кутев. Той разкритикува ръководството на партията, че се е затворило в тесен кръг и това, по думите му, се отрази върху резултатите на последните избори.

„На нас ни трябва млад човек с друга визия, с друга алтернатива, който наистина да върне отново надеждите на широк кръг хора. БСП сега се е затворила в твърдото си ядро, числата го показват”, посочи Кутев.

Още по темата

Според него е необходимо при избора на нов председател да има приемственост.

Доскоро Кутев беше зам.-председател на парламентарната група на БСП, но през лятото беше освободен от ръководния пост.

„Когато назначения и уволнения или освобождавания в парламентарната група от публични длъжности стават не заради някакви заслуги, заради свършена или несвършена работа, това вече е проблем, защото нито в моралните кодекси, нито в устава на БСП пише, че това е основание за освобождаване или назначаване. Ако аз бях сложен като председател на парламентарна комисия или като зам.-председател на парламентарната група с уговорката че ще съм се врекъл във вечна вярност на Корнелия Нинова, аз просто нямаше да приема”, каза Кутев пред bTV.

Той е и сред хората, които се подписаха под анализа на вътрешната опозиция, завършващ с искане на оставката на Нинова. Кутев обаче подчерта, че не е част от вътрешна група и определи обвиненията и реториката в тази посока като сталинистки.

„Аз лично бих препоръчал на ръководството на партията да влага повече хигиена във вътрешнопартийната борба, защото това е наистина опасно за демокрацията. Не знам на кой какво му е взела демокрацията, но може изведнъж да се окаже, че ние ще вземем много на демокрацията, ако продължим по същия начин”.

Кутев заяви, че няма намерение да напуска партията, защото за него БСП е кауза, а проблемите, за които говори не са лични, а засягат доверието на избирателите в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Визия за столетницата -Стара алтернатива,за млад лидер!
48
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Я-я, Бесните Страшни Пенсии мислели как да се прикрият зад млади лица! Червеният маскарад край няма! То не бяха лъжи, то не бяха "независими" кандидати, то не бе изплуване на червени подводници, скрити дълбоко в дясно. А истината е - БКП/БСП е изпята песен и то тъжна за България песен. Одъртели комунистически интриганти...
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че, то Нинова си е млада алтернатива за за 70 годишния електорат на БСП. Колко по млада да им дадем - да не искат жена в цикъл. Тази поне е пресъхнала отвсякъде, особено от откъм оставки и срам.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, а затова ли вече няма от онези коментари на перверзно сексуална тема от платените блог35210эри на БСП. Аз си мислех че просто Ленчето се е уредило в Брюксел.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес видях в Еврофутбол отбор от Сегунда В ||| на Испания който се казваше Корнела???Мачът им беше отменен,също като обещаната оставка на съименничката им!
44
3
 
9
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Визията им към бъдещето трябва до е насочена единствено към закриване.заличаване..изчезване на престъпната им партия
43
3
 
15
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Истината,ХАХАХАХАХАХА,от сърце се смях,БРАВО за духовития коментар!Лошото обаче е,че една за съжаление голяма част от българите имат мозък колкото орех и то червив и затова не им правят впечатление разобличителните и казващи истината за Корнела и ПАРТИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ВЕЛИЧИЯ а.к.а БКП-широки соц милионери и техните разклонения по всички други партии и особено т.н автетнтично десни.
41
5
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
ДО 43: Колко прозорлив ум. Възхитена съм от остроумието ви. Най-видната приватизаторка и единствен зам.министър, уволнен за корупция. Няма съмнение, че главата ти е декоративно приложение към зад***ника. Няма друга държава, в която да веят руски знамена, но да искат швейцарски и германски пенсии и заплати. Никоя нормална държава, не обича комунистите. Ако те бяха на власт, отдавна Б-Я да я няма. Партията на К. ИМПЕКСОВА гледа към Евразия, не към Европа. Но *** са късопаметни за миналото.
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако найстина тръгнем да ги трепем Гаранрирам ти че комунистите първо тук Ще изчезнат ...Вярващите още 1943 ги изтребиха ..Другите са крадци и бояджий
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко точно млад пенсионер им трябва???
38
2
 
2
 
! Отговори
сто лайна преди 4 години
Азис и Софка яко чяллга на пленума да си покажат циганиятаа губеците пред посланичкатс чалгарка на сащщщ и просия и и пуйката , ромите падат от небето , а трийй *** ромска .........
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бла-бла!! Втори Виденов? Втори Станишев? Че тя тази партия все от млади лидери си пати.
36
14
 
9
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
ТОЗИ КУТЕВ НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА МАСТО В ПАРЛАМЕНТА НЯМА ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ГЛЕДАМЕ НЕГО К.ЯНКОВ И РАЗНИ ТАМ - ИМА ТОЛКОВА В ПАРЛАМЕНТА МЛАДИ И МНОГО ПО УМНИ ОТ НЕГО И ДРУГИТЕ КАТО НЕГО А ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА КОРНЕЛИЯ НИНОВА ДО СЕГА СМЕ НЯМАЛИ ТАКЪВ ДОБЪР И УМЕН ПОЛИТИК И ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ МНОГО ХОРА ГЛАСУВХА НЕ ЗАРАДИ БСП А ЗАРАДИ НИНОВА И ПАК ЗА НЕЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ КОЛКОТО И ДА СЕ МЪЧИТЕ ДА Я ОПЛЮВАТЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ КЪДЕ Е НЯМА ДРУГА ИЛИ ДРУГ КАТО НЕЯ - БРАВО КОРНЕЛИЯ НИЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ СМЕ С ВАС
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е дано да е млад и дано да е някой нов, а не на някой малкото падре.
34
11
 
14
 
! Отговори
БСП СИ ОТИВА... преди 4 години
СЕЛЯНКАТА ОТ с.КРУШОВИЦА , ПАК СЕ ОПИТА ДА СЕ НАПРАВИ НА "ВЕЛИКА"!ЯВНО НЕ СХВАЩА , ЧЕ ИСТОРИЯТА , БАВНО, НО СИГУРНО Я ВОДИ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ!В БКП/БСП--НЯМА КАПКА ПОЛИТИЧЕСКА "ИДЕОЛОГИЯ", ИЛИ "СОЦИАЛЕН ЕЛЕМЕНТ", ОСВЕН ВЛАСТТА И ПАРИТЕ НА НАРОДА!БКП/БСП Е ПАРТИЯ НА "РУСОФИЛСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО" СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ!В ЦЯЛА ЕВРОПА --НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дивият български антисоциализъм е смешен и пещерен. Българите по подразбиране все са нещо изостанали, все нещо догонват. Трябва добре да се помни - докато има несправедливост и неравенства в извънчовешки размери, все ще се води битка за човешко съществуване. Пукнал бил социализмът - но семенцата му са живи, мечтата за достойно живеене е вечна! Кутевци се опитват да си присвоят партията за лична употреба. За дъщери и синове - просто добър бизнес...
32
6
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
А като умрат пенсионерите ко ши прайми ??? Ромовете вече не се лъжат със социали. герб им дава да гледат ромчета за пари . да вземат по 1000 лв без да бачкат . Работа на общинска служба не при частник ;) Цялата държава работи за тях и ченгетата .А бсп то иска субсидии . Ади стига толкоз с герб и бсп .
31
2
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Ами ако леше живял по-дълго чедо невръстно ,щеше да видиш разликата.Как на някой който съзнателният му живот е почнал преди 7-8 години да обясниш що е то ,,зрял социализъм".Това е разликата в каузите дете -милениумче!
30
6
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До Бсп е в будна кома..Мечти;))) Зависи как БСП ще постъпи спрямо мен. Дали ще ме остави сам в битката с Доган Пеевски или ще ме подкрепи;))) Ако ме подкрепи със сините *** е свършено;)))