Ананиев за пожара в "Пирогов": Реакцията беше адекватна!

С навременната реакция е предотвратена трагедия
27 ное 2019 13:08,
26
Ананиев за пожара в "Пирогов": Реакцията беше адекватна!
Снимка: БТА

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази благодарност към екипа на "Пирогов", МВР и екипите на пожарната, които са предотвратили още по-голяма трагедия след като тази нощ в болницата избухна пожар.

Ананиев допълни, че реакцията на всички е била адекватна и така са спасени животите на останалите пациенти в здравното заведение.

Още по темата

Министърът добави и че към момента болницата функционира нормално, като известни затруднения има само в противошоковата зала.

"Пожарът възниква в една от стаите на Второ вътрешно отделение, където са били и двамата мъже. Единият е бил с много сериозна кислородна недостатъчност, било е необходимо да бъде лекуван с по-голям обем кислород. Другият е бил доведен вечерта, не искам да коментирам какво му е било състоянието. Не само двамата мъже, които са починали, са били под заплаха, а и още 80 души. Ако не е била адекватната реакция на персонала, щеше да е много по-голяма белята", посочи  Кирил Ананиев, цитиран от "Дарик нюз".

Той подчерта, че причината за случилото се едва ли е кислородната системата, тъй като апаратите не са стари и работят нормално.

"Тези апарати работят нормално, не са никак стари, причината не е в тях, това е мое мнение. Но има процесуално следствени действия, които да го докажат", добави здравният министър.

Той успокои, че в момента болницата работи в нормален ритъм, не се връщат пациенти.

"Ще бъдат върнати хората в стаите, в които са си били, нормален е ритъмът на работа, създадена е пълна организация, не се връщат пациенти. Има малки затруднения в противошокавата зала, но и те ще бъдат преодолени", обеща Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реакцията може да е била адекватна,но неадекватен-пардон Лобист като елемента Ананиев няма място в здравеопазването! ОСТАВКА!!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Химическата реакция беше адекватна.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кислородът убива. Откажете се сега.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновни няма. Мнение на лекари от Пирогов с 30 години стаж:"Не системата уби болните, а химическата реакция."
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос с повишена трудност: При условие, че пациентите са били на командно дишане, кой от тях е станал, разкачил се е от апарата и е запалил един фас, щото много така му се е пушило? Въпрос с още по-повишена трудност: Измислилият обяснението с фаса има ли връзка с главния мозък, или кара само с периферна нервна система?
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не мога да разбера,в Пирогов няма ли кислородно отделение,където са бутилките и по търби се доставя кислород до болничните стаи!Така беше през комунизма ,явно сега е нов строй ,нови закони ,но с нищо по-добро от предишните!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пациентите са изведени от отделението и се очаква да бъдат умъртвени по хуманен начин
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли длъжностно лице което получава само заплата а няма задължения за отговаря за здравословни и безопасни условия на труд?
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С 2-*** загинали няма как да е адекватна ???????!!!!!!!!!
14
0
 
8
 
! Отговори
парапростак професор преди 4 години
Адекватния Ананиев Киро го чекаме у противошоковата зала на Пирогов има резервиран креват и кислороден апарат , можеме даже и мозък да му трансплантираме.
13
0
 
3
 
! Отговори
Добре преди 4 години
Изпечена болница.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение колко е стара апаратурата, покрай кислородни апарати не се пуши, дори да са от най-новите. Точно защото стават ей такива неща - гърмят. Кислород, какво да го правиш, запалим е. Така че най-вероятно става въпрос за цигара, въпросът е кой я е запалил. Не вярвам да е някой от служителите, не би трябвало да са толкова ***. Въпросът е дали е пациент или посетител. Или все пак е служител. Но да, лоша работа. Съжалявам за починалите.
11
0
 
8
 
! Отговори
Фото Граф преди 4 години
То самият надпис на снимката на Пирогов е като пламнал огън.
10
0
 
6
 
! Отговори
Ганчо преди 4 години
Ако не били пожарникарите щеше да има Крематориум Пирогов.
9
0
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Хайде на бас, че виновен ще изкарат някои от починалите мъже! Така хем ръцете на персонала измите, хем държавата няма да носи отговорност за това, че апаратурата и сградата са от балканската война, хем всички институции са изрядни! Същата работа като с ПТП-тата, на КАТ им е забранено да пишат, че причина за ПТП-тата е в пътя или, че АПИ не са си свършили работата, винаги виновен е водача на едното МПС, за предпочитане починалия, че да не отрича и съди, че ще вземе да спечели!
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко кльощава ми се вижда кравичката!Руснаците ,трябва да знаят ,че първо трябва хубаво да нахранят кравата,ако искат ,да им дава мляко!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОК. А КЪДЕ е персонала, че да се случи това - ама нали нощно дежурство - да си поспим малко. Никой не ги гледа през нощта. А в това отделение се настаняват тежко болни. Къде е ключа от бараката, а ? Влизал съм и в събота - същата история, няма кой да ги погледне
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и това във витрината на бг медицина...да та... у минисеро...
5
0
 
7
 
! Отговори
Д-р Дулитъл преди 4 години
Странична реакция на новата експериментална безплатна ваксина против грип.
4
0
 
13
 
! Отговори
V преди 4 години
Ако реакцията беше адекватна нямаше сега да има два трупа .Или пожарните инспекции не са били адекватни или болничните служители не са спазили нещо . Сега въпроса е как ще се избяга от отговорност за да няма виновни. Другия вариант е някой да бъде уволнен за да го назначат после посланик някъде около Испания ;)