БСП иска главата на здравния министър заради Педиатрията

Ананиев пък зове темата с болните деца да не се политизира
Обновена: 29 ное 2019 16:29 | 29 ное 2019 12:46, Камелия Цветанова
20
БСП иска главата на здравния министър заради Педиатрията
Архив: Булфото

Депутатите от БСП поискаха оставката на здравния министър Кирил Ананиев, след като в сряда специализираната болница по детски болести "Проф. Иван Митев" спря спешния прием на пациенти заради липса на достатъчно специалисти, които да поддържат графика на интензивното ѝ отделение.

През това време три други болници ще поемат спешите детски случаи - "Пирогов", Националната кардиологична болница и "Александровска", като от МЗ увериха, че е създадена нужната организация "нито едно дете да не остане без необходимата помощ".

Според левицата обаче е недопустимо педиатричната болница да няма интензивно отделение, защото болните деца не могат да чакат.

Още по темата

Ананиев увери, че нито едно дете няма да остане без лекарска помощ. Той призова въпросът с лечението на децата да не се политизира.

"Този така наречен спешен център е интензивно отделение има четири легла и три медицински специалисти. Нима една държава като нашата не може да се справи с един такъв проблем с един такъв критичен период. Разбира се, че може. Създадена е пълна организация. Създаден е алгоритъм на действие, комуникация между лечебните заведения", подчерта министърът.

Левите депутати обаче не се съгласиха с него и се изказаха доста остро към работата му и заради това поискаха да освободи поста на министър.

Червеният Георги Йорданов попита Ананиев може ли болница да съществува без интензивно отделение и отсече: "Това не е пътят, г-н министър".

Министърът обяви, че още през май месец е била направена среща с премиера и представители на Педиатрията и са били гласувани допълнително 1 млн. 700 хил. лева, за да се осигури необходимия ресурс за болницата.

"Какви политики имаме, когато интензивно отделение в София има 4 легла? Министърът говори не за политики, а за раздаване на пари. Това са политиките на сегашния Министерски съвет. Но раздаването на пари и наливането им в кофи без дъно не разрешава нищо. Министърът трябва да каже как чрез политики да се решат проблемите и българските деца да не се разкарват нагоре-надолу, защото не си е свършил той работата. И ако не може да отговори на този въпрос, да си подава оставката на излизане от тази зала", скочи соцдепутатът Стоян Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко я свърши този път като кучето на нивата с изказването си по повод трагедията в Педиатрията, защото за него е невъзможно да си представи,че лекарят страда с болката на пациента, преживява страданията му и частица от него умира с всяка отлетяла душа.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то си е в реда на нещата министърът да подаде оставка при случай както този с починалото дете, включително при закриването на Педиатрията в разгара на зимния сезон и предстоящите епидемии.Откъде накъде ще подпише договор с НЗОК за лимити,пък ще размахва пръст на лекарите ,като му изпълняват недомислените заповедиИ защо като отстранил временно директорите, не се е оттеглил и той от поста??Във Франция ли беше навремето при една голяма жп катастрофа министърът на транспорта веднага се оттегли
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възхитен cъм, че току що цензурaтa премaхнa "умcтвено изоcтaнaли" кaто непдходящ термин и cъщевременно допуcкa вcякaкви проcтотии. Cпрaвкa другите пиcaния. Между впрочем обучението по медицинa и cледвaщaтa прaктикa ca cред нaй-риcковите фaктори зa нaрушения в cемейния живот, злоупотребa c aлкохол и нaркотици, депреcии и caмоубииcтвa. Е.Г.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не cъм фен нa миниcтър Aнaниев, но той е прaв, че трябвa дa cе отрaботят aлгоритмите и критериите зa лечение. Лекaри не доcтигaт в цял cвят, вкл. и в брaтcкa Aмерикa. Нaмaлявaт "***", които иcкaт дa cе зaнимaвaт c тaзи рaботa. Зa педиaтри пък дa не говорим. Децa между другото cъщо умирaт. Педиaтрите и в Aмерикa ca нa поcледните меcтa по доходи. Кaто видиш и, че нaродът в Бългaрия е оcновно от "гевреци" нещaтa cтaвaт яcни. Бъдете здрaви!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам кой и какво иска,но знам че лобиста Ананиев определено няма място в Българското здравеопазване!
12
2
 
6
 
! Отговори
дреме им преди 4 години
БСП демонстрират активност и загриженост!И пет пари не дават ни за министър,ни за хората!И Герб,и БСП вдигат врява до небесата колко са загрижени!В България ври и кипи от политика!А Запада само се подсмива и възползва!Ако почнем да ги кичим *** по черниците,Запада пръв ще скочи да ги защити,щото си губи послушните лакеи!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По всичко изглежда, че нещата едва ли ще се променят с оставки проблемите в здравеопазването и обществото са огромни и през по- близкото и по- далечното бъдеще няма да има оправия,които са следствие, резултат от 20 години бездействие т.e само материалните им придобивки от негативни фактори и механизми от търговската дейност остават
10
0
 
8
 
! Отговори
реалист преди 4 години
ХОРА УМИШЛЕНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО СЕ УНИЩОЖАВА ДЪРЖАВНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. В МНОГО ГОЛЕНИ ГРАДОВЕ НЯМА СПЕЦИАЛИСТИ, КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА МАЛКИТЕ. А ТАМ КЪДЕТО ГИ ИМА СА ПЕНСИОНЕРИ ОТ 60-80 Г ВЪЗРАСТ. ВЧЕРА ТОВА МИ ГО ПОТВЪРДИ ДЕТСКИ СПЕЦИАЛИСТ ОТ НАШИЯ, КОЙТО РАБОТИ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ПЕНСИОНЕРКА. ТОВА Е УМИШЛЕН ГЕНОЦИД ЗА ДА МОЖЕ 5 МРД БЮДЖЕТ ДА СЕ УСВОИ ОТ ЧАСТНИ ЛЕКАРИ И БОЛНИЦИ. ОСТАВКА НЕ САМО НА МИНИСТЪРА, НО ЦЯЛОТО ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО, СЕГА И ВЕДНАГА !!!
9
1
 
6
 
! Отговори
ххх преди 4 години
ВОЛЯ - Взимай Още Лекарства, Янко! СДС - Съюз на Държавна Сигурност;
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И днес и утре и всякога депутати си служат с противоречиви бележки и становища .Стоян Мирчев да отговори защо детско отделение в избирателния му район е пред закриване поради липса на педиатри и тогава да се напъва за оставка на здравния министър.
7
2
 
8
 
! Отговори
Еколог преди 4 години
И защо ще му искат главата? Не е ли по-добре крак, ръка, нещо друго да му искат? Тия верно ни направиха африканска държава, вече и канибали се навъдиха в парламента.
6
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
В разстояние на 1 година сътвориха сума ти скандали и все натякват" да не се политизира"Смешни станаха.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ананиев пък зове темата с болните деца да не се политизира"Кое да не се политизира? Ти министър на какво си? За кой сектор отговаряш в тази държава?
4
3
 
10
 
! Отговори
ххх преди 4 години
БСП - болни и стари пенсионери; ГЕРБ - гамени за експресно разграбване на България; ДПС - де.билни и прости селяни; ОП - обединени простаци;
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При фашисткият режим е така - лекарите дори и децата оставят да умрат -видима е само корупцията!
2
2
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Този номер не се ли изтърка всеки път когато гербавите се оакат го пробутват.
1
12
 
10
 
! Отговори
Човек преди 4 години
БСП-ПОБЕДА! Нинова за премиер!