ОП ще работят за безплатни детски градини за децата

Бюджет 2020 е по-добър от настоящия, смята депутат
29 ное 2019 01:15, Анисия Иванова
6

Комисията по бюджет и финанси разгледа на второ четене парите за Здравната каса, държавното обществено осигуряване и държавния бюджет за 2020 година. Депутатът от "Обединени патриоти" Мария Цветкова коментира темата в студиото на "Денят ON AIR".

Бюджет 2020 е по-добър в сравнение с настоящия, според Цветкова. Тя смята, че това се забелязва най-вече в сферата на образованието, което е приоритет на сегашното управление и в социалната сфера.

Цветкова определи проблема с детските градини като много голям.

"Трябва да се строят повече детски градини. Това е много сериозен и труден въпрос, тъй като и разходите за строеж са огромни. По предложение на "Обединени патриоти" ще бъде прието да бъдат безплатни детските градини за 5-6-годишните. Това ще покрие около 2/3 от всички деца, които ходят на детска градина. Идеята е в един момент да постигнем бюджет, в който всички деца да ходят безплатно на детска градина", твърди депутатът.

Минималната пенсия се увеличава от 234 на 250 лв. Това е увеличение от около 14-15%.

"В момента, благодарение на "Обединени патриоти", ще бъде прието 250 лв. да бъде минималната пенсия", каза депутатът от "Обединени патриоти" пред Bulgaria ON AIR.

За да достигнем прага на бедността, трябва отново да търсим диалог с нашите партньори от ГЕРБ и това предстои да се случи до края на мандата. Това е оновната ни цел", отбеляза Цветкова.

Относно предложението за незаплащане на първия ден от боличните тя коментира, че разумът е надделял в решението да бъде отхвърлено, но трябва да се въведе контрол и механизъм за такъв.

"Минималната работна заплата беше 560 лв., а сега става 610 лева. Вижда се, че бюджетът върви към увеличаване на доходите", каза още Цветкова.

Според нея заплатите в администрацията трябва да бъдат увеличавани според свършената работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като ромките не работят, но получават готови пари и 22 вида помощи, на какво отгоре част от местата в яслите и в детските градини са запазени за техните деца и откъде накъде за техните деца и яслата, и детската градина са безплатни?!СТИГА ВЕЧЕ ДИСКРИМИНАЦИЯ по всякакви начини на хората, които работят и плащат данъци!Дискриминират не само нас, но и децата ни!
5
0
 
6
 
! Отговори
Чудесно предложение преди 4 години
правят Обединените патриоти, но аз ще добавя нещо:1. Преди да успеят да постигнат това, което предлагат и което днес изглежда като далечен мираж, нека да предприемат друго, което може да се реализира веднага - децата на хора, които не работят, да бъдат приемани в детски ясли и градини само СЛЕД като бъдат настанени там децата на ВСИЧКИ работещи граждани, които са изявили желание децата им да ходят на ясла или на детска градина.2. Да се премахне привилегията за децата на ромите!
4
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Моментално спиране на всичко безплатно - още сме дааааалеч от супертехнологиите, които ще обезпечат безметежно съществувание и всеки ще прави каквото си поиска, затова всички тези напълно погрешни похвати ще ни затрият първо нас, нормалните, ,защото кой може да отгледа повече от едно - две деца, блъскайки до 70 и то за не кой знае какво съществуване, освен това липсата на естествен подбор е пагубна!
3
0
 
7
 
! Отговори
Брашнен чувал преди 4 години
Като чуя безплатно и косата ми настръхва!!! Знам, че ще го ПЛАЩАМ аз!Айде стига дърдорене без мисъл, а.От къде ще вземат пари ОП за издръжката на детските градини - сгради, режийни разходи, оборудване, заплати на учители, храна за децата...?Ще ги вземат от майките и татковците, под формата на данъци, акцизи, такси и всякакъв вид финансови врътки.Пак ще има реверанс към едни там, зе които знаем че никога нищо не са работили
2
0
 
3
 
! Отговори
Безплатни преди 4 години
ДЕТСКИ градини за ДЕЦАТА... пък аз си помислих, че имало и ДЕТСКИ градини за старци. Пък по зоомагазините няма да е зле да се уточнява, че КУЧЕШКАТА храна е за КУЧЕТА, че току-виж някой си е помислил, че е за мачоци...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви е***а майката