Патриотите искат отряди от доброволци за справяне с ромската престъпност

Младен Маринов призна: Работи се по такива текстове в закона
119
Патриотите искат отряди от доброволци за справяне с ромската престъпност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обединени патриоти искат да се създадат отряди от доброволци като една от сериозните мерки за справянето с ромската битова престъпност.

Предложенията си те ще направят между първо и второ четене на промени в Закона за МВР.

Съпредседяталят на ПГ на ОП Искрен Веселинов припомни, че това е предвидено в управленската програма на коалицията.

Още по темата

Идеята на патриотите е доброволците да са почтени граждани, хора с нужния образователен ценз, чисто съдебно минало и да имат желание да подпомогнат МВР в опазването на обществения ред.

"Те трябва да преминат обучение, да извършват основно охранителна патрулна и постова дейност, да имат право да предупреждават хора, които подозират в извършването на престъпление, както и да имат право да извършват граждански арест, докато пристигнат полицаите", обясни той.

Според него доброволческите отряди трябва да са помощно звено към МВР и ще са изцяло под контрола на министерството.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призна, че се работи по такива тестове в закона.

Според него обаче те трябва да са много прецизни, за да се избегнат рискове за живота на доброволците или пък за евентуална саморазправа от тяхна страна

МВР шефът се обяви категорично против идеята на ОП доброволците да могат да извършват граждански арест.

"Въпросите, които произтичат са на кого да се делегират такива правомощия, дали са подготвени, какви да са им правомощията, тези въпроси трябва да се изпипат, за да не се стигне до допълнително напрежение в обществото и да не се поставят те в опасност, изпълнявайте тази доброволческа дейност, трябва да е максимално изключена възможността те да пострадат", каза Маринов.

"Полицейските служители минават през обучение, имат статут, който им дава законът, обучени са да владеят ситуацията при възникване на напрежение, а всичко това няма да го има при доброволците и заради това трябва се обмисли докъде да са им функциите", каза още той.

Маринов обясни, че и сега в някои случаи доброволци помагат на МВР.

"Практика е ловните дружинки при издирване на изгубили се в гората, в планина, помагат", посочи като пример той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помислете кой ще кандидатства за такъв отрядник няма да е лекар адвокат или някой компютарен специалист но ще бъде фена на агитките някое друго рокерче патриотче и накрая какво ГРАЖДАНСКА ВОЙНА това целят тези партии които се опитват да вкарват какви ли не концепции дружинки и какво ли не за мен тези хора са предатели страхливци самозванци и хора които не мислят за благото на Българският народ целта им е да събират дивиденти на гърба на ромите за да могат да съществуват
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва да има гетаХората трябва да се образоватТрябва да се спират детските надбавки на майките,чиито непълнолетни деца са родили
97
2
 
2
 
! Отговори
Против съм категорич преди 4 години
Какви са тия шпицкоманди?Насилието ражда насилие
96
1
 
3
 
! Отговори
Мевляна Руми преди 4 години
Узунов и кюрди ще формираме за такива като теб
95
5
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
А не можем ли да направим отряди от поомаци и роми вечер да ходят и бият българето
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България има доста частни военни формирования с оръжие да наемат тях.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Т-34Наистина ли не забелязваш, че по много неща днешното време започва да прилича на 30-те години?Някой отдавна е започнал да държи речи по бирариите. Дотам ни докараха.
92
0
 
5
 
! Отговори
Т-34 преди 4 години
В кой век живеем , трябва ли да се връщаме 30-те на миналия !!!
91
0
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
В момента държавата смята, че един затворник е в пъти по ценен от един пенсионер и харчи в пъти повече пари за издръжка на затворник отколкото за пенсионер! Държавата гарантира 3 яденета, топло и покрив над главата за затворника, а е оставила пенсионерите на произвола на съдбата! Затова затворите трябва да са на самоиздръжка! Защото за масата от хората в затвора труда е в пъти по голямо наказание отколкото което и да е друго и така за тях затвора ще е отвратително място!
90
0
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Масата от ромите които правят глупости се оказват с по 50 условни присъди или до ония ден били в затвора и все известни на МВР субекти! Там е проблема! Махнете закона за условни присъди!Или ефективна или е невинен! Също така променете затворите и затворниците от държавна издръжка да минат на тяхна си издръжка! Всеки ден да работят и 50% от заработката им да отива за издръжката им и останалите 50% за издръжка на затвора!Каква е тази почивна база наречена затвор с телефони, дрога и какво ли не още
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и шише долнопробна ракия
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отрядите трябва да са съставени от роми на които да им бъдат раздадени брадви и колове за изравняване на силите.
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност в 90% от полицейските управления има недостиг и незаети места за патрулни полицаи. Бюрата са заети естествено.
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно! Ромите ще ги натупат тези "отрядници" , ще се вдигне олелия и така до следващото пляскане!
85
5
 
7
 
! Отговори
твърдо за отрядите преди 4 години
Да питам-как ще забраните и малцинствата да си създадат такива мирни отряди, в рамките на закона, ако законът позволи тези отряди и отрядчици? Кой ще забрани да се направят мирни отряди от роми-щом ще го уреждате в закона, които да патрулират например в центъра на София-и да се борят с престъпността, в рамките на закона. Отряди от роми явно са нужни-българска обра милион от банката, българи направиха заменките, българи обраха КТБ, явно са нужни оитряди от роми за да се борят с престъпността?
84
6
 
4
 
! Отговори
твърдо за отрядите преди 4 години
Ако в закона се позволи да се създадат отряди за борба с престъпността, това значи и,че малцинствата могат да си направят отряди за борба с престъпността , в рамките на закона. И затова е редно във Факултета, след като закона го позволи да се създаде отряд, който да патрулира, и се бори с българската престъпност. Убиецът-изнасилвач-*** в борисовата градина беше българин, дрлугият убиец в борисоват градина беше българин. Редно е в борисовата градина да патрулират роми-отрядчици!
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искаме паравоенни банди,искаме полицията. Полицията е официалната защита за бг народ.
82
3
 
1
 
! Отговори
до вийафийен йес йес преди 4 години
Да, има ДС. ДПС са крепостта на ДС. Атака пък, е личен проект на Доган. Патреотите до един работят за ДС срещу народа си, окървавявайки протести и защитавайки ДС прокурора. Патреотите са едни национални предатели и продажници, работещи за ДС мафията. Както ДПС, така и патреотите работят едни за други, като всеки ползва другия за повод за съществуването си. Точно както джендърите и патреотите използват другия лагер като оправдание за глупостите си.
81
2
 
14
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не отряди, а дейна полиция им трябва, енергото и вик да им потърсят дължимото. И прилагането на законите е важно, а също така да им се ограничат помощите там, където може, например за малолетните маминки и техните маминки.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патреотите, работещи като шпиц бригади за ДС мафията, щели да се справят с престъпността... ха-ха...