Деница Сачева - министър с мнозинство, но на ръба

Защо бе освободен Бисер Петков...
3 дек 2019 22:55, Петя Славова
7

Парламентът освободи Бисер Петков като министър на труда и социалната политика от кабинета "Борисов 3" и избра Деница Сачева за социален министър. "За" рокадата в Министерския съвет гласуваха 114 народни представители, "против" бяха 106 и "въздържали се"  - 3. Дебатът по смяната предизвика остри спорове в парламента.

"Смущава ме, че се избира по-труднодиалогичен човек като Сачева, че не могат да се комуникират проблеми, които не се решават. Неприятното е, че тя  бе избрана с мнозинство на ръба", каза в студиото на "Денят ON AIR" политологът Мария Пиргова.

По думите ѝ конкретната причина за рокадата не станала ясна. Каквато и да е причината министър-председателят не бивало да си позволява промяна точно сега.

"Опозицията на стои като опозиция, а като алтернатива. В здравеопазването няма да видим къде отиват парите, гласувани за бюджет на Касата", каза още Пиргова.

Според нея не било изключено парламентарните избори да са предсрочни.

"Това, което наблюдаваме, е характерен стил на Бойко Борисов. Когато се вдигне общественото напрежението се стига до оставки. Никой на оспорва професионалните качества на Бисер Петков, но когато си министър си основно политическо лице и след това експерт", посочи от своя страна политологът Димитър Ганев от "Тренд".

По думите му сме станали свидетели на комуникационни дефицити. Стигнало се дори до това, че Борисов обяснил, че деца няма да бъдат взимани от родителите им.

"Валери Симеонов ще бъде по-твърд, отколкото когато беше вицепремиер, по отношение на исканията на майките за оставката му сега", допълни още той за Bulgaria ON AIR.

Според него и НФСБ, "Атака" и "Воля" нямали интерес от предсрочни избори.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
И в Германия има недостиг дори на скъпи лекарства, защото концерните са отдали производството на такива в трети страни като Индия, Китай и др., за да увеличат печалбите си. Време е в България да се поднови и утвърди родно производство на лекарства от всякакъв тип. Тогава ще има достъп до тях и цените ще са достъпни. Все още в България има дрстатъчно суровини за лекарства. Не изнасяйте всичко навън.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антон Тодоров , Тома Биков , Сачева , Валери Симеонов , Кунева , Сидеров ......край няма списъкът с противниците на Б.Б. от Банкя купени с огромни пари и постове ! С вашите пари !
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избраха я с клизма, защото била ченгеджийска щерка.
3
0
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Сачева или Цачева все тая - последни напъни на омразния ГЕРП .
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди няколко месеца ББ върна Бисер Петков като министър - значи тогава е искал той, да остане на поста си. Няколко месеца по-късно го отстранява от правителството, защото никой от министрите, сред които, разбира се е и ББ (като пръв между равни) не го бил искал. Значи само заняколко месеца ББ си променя мнението на 180% по важен въпрос. Сега ББ бил обяснил, че деца нямало да бъдат вземани от родителите им. Какво обаче ще обяснява след няколко месеца, дали няма да е обратното? Иначе защо Сачева?
1
0
 
9
 
! Отговори
чичо Пей преди 4 години
ББ - не мислете сериозно за този човек.*** в случая,че неговото управление просто губи времето на народа за по добър път на развитие.Решението на въпроса е да се намери начин за спиране покупката на ромските гласове по време на националните избори.Ако това стане ГЕРБ е история!