Борисов освободи областния управител на Перник

Премиерът поиска ясна стратегия за справяне с безводието
Обновена: 4 дек 2019 11:12 | 4 дек 2019 11:12, Веселина Йорданова
47
Борисов освободи областния управител на Перник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска ясна стратегия за справяне с безводието. Преди имахме проблеми с наводненията, сега с безводието, коментира той в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата
Министри от кабинета информираха за ситуацията в Перник, където проверки във връзка с водната криза установиха, че има нарушения.

Регионалният министър Петя Аврамова каза, че притокът в язовир "Студена" силно се влияе от атмосферните условия и се търсят допълнителни алтернативни източници на вода. Аврамова посочи и друг проблем – заради водния режим са се увеличи авариите по водопроводната мрежа. Тя сигурно 50-60 г. не е пипана, коментира Борисов. Аврамова информира още, че няма криза и проблеми по пътищата заради снеговалежа, започнал вчера.

Правителството гласува днес освобождаването на областния управител на Перник Ирена Соколова и назначи на нейно място Емил Костадинов. Когато направим грешка, си я понасяме по един начин, посочи министър-председателят.

Премиерът информира, че кредитният рейтинг на София е повишен от кредитната агенция Стандарт енд Пуърс. София от днес има най-високия рейтинг от всички столици на Балканите. Това им го подаряваме на нашите критици, заяви Борисов.

На заседанието министрите отпуснаха 16 млн. лева за ремонт на двигатели на 8 самолета, докато дойдат поръчаните от САЩ изтребители F-16.

В началото на заседанието стана ясно още, че от 418 язовира, определени от МС като нуждаещи се от спешен ремонт, 182 са възложени. Към момента вече се ремонтират 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
ахахха преди 4 години
До северозападСилно се надявам да е СЛЕД ТЕБ!
38
1
 
3
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
А кога най после ще ни освободиш от себе си?
37
1
 
4
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
Въобще има ли в България на държавно ниво някаква стратегия, не само за безводието. Това е проблем Nr.1! Ами кога ще има стратегия за здравеопазването, стратегия за образованието (дуална система?), енергийна стратегия, за селското стопанство. дигитализацията, за административна реформа и т.н.до безкрайност. Обърне ли се каруцата, спасителят на нацията се намесва и нарежда ! А това е работа на парче Ако той не ходеше толкова често из чужбина, бих му разказал как работят другите в в Европа ..
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С всеки изминал ден главният Овчар на овчето стадо печели все повече ***'лоумни поддръжници със свалянето или принудителното подаване на оставки от измамници и мазници обикалящи из стадата /разбирай партии/ *** ! Така се прави когато се докаже, че не предвождаш хомосапиенс, а овче стадо !
35
1
 
6
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
Пада един гербоух, на негово място - двама нови никнат!? Е, как става тая работа, а кой ще работи в тази държава? Не може всички - гербаджии, патреоте, цоциалисте, телевизионере, пенционере, мангелере и ченгелере....
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ НА БКП - СЛАВА ! НА ВСЕКИ СВАЛЕН ИЛИ ПОДАЛ ОСТАВКА ПОЛИТИК ДА МУ СЕ "ИЗПИШАТ" ВЕЖДИТЕ, ТАКА НАРЕДИ ЛЕНИН ОЩЕ В ЗАРОДИШЪТ НА КОМУНИЗМЪТ ! БРАВО ЧЕРВЕНДАЛЕСТ БОЙКО НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИШ КАК СЕ СТРОИ РАЗВИТ СОЦИАЛИЗЪМ ВЪРХУ КОЙТО СЕ "ИЗГРАЖДА" КОМУНИЗМЪТ ! "ВЕЛИКИЯТ" ТИ БАЩИЦА БАЙ ТОШЕ НЕ НАПРАЗНО СЕ Е МЪЧИЛ ВЪРХУ ИЗГРАЖДАНЕТО ТИ НА "ВОЖД" ЗА ОВЦЕ !
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички кметове в страната си обновиха мрежата за вода, само бесепарката Росица Янакиева, после абеварката вместо да ползва евросредства да намали поголовните загуби на вода, направи бутафорията Кракра. Сега ривете! Кой ни с........ в гащите. А недоразумението Соколова няма да коментирам. Тя просто се е скатала с по-ранното въвеждане на водния режим. Щото толкова й е капацитета.
32
5
 
6
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 4 години
Слава на най-великия,мъдрия,справедливия,щедрия,красивия,мислещия ПРЕМИЕР на света !!!
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившия вече областен управител калинката Ирена Соколова ще я преместят на някоя друга сладка служба например консул в Париж.
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
единствения минстърпредседател дето и кнефа като го види повръщажив и здрав да ви е
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Koleden vesel novogodishen pozdrav za bg trudolubiv premier i co, za bg mnogo trudolubivi deputati, no savsem ili pochti bezdetni deputati, koito si uvelichiha trudolubivo zaplatite X broi pati po X broi leva v tosi vesel politicheski mandat, no ....zapaziha geroiski razmera XXXXXLLLLL na bg darjavni levove za bg marzelivi kralski deca ot 1 do 18 godishna vazrast na sastoto olimpiiski visoko nivo! :-)
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига сте ревали бреискахте банани има бананиможете да ходите където си искате да слугувате по целия свят - ако не ви харесва да слугувате на банкянското комунистчеайде пътя- като не ви аресва ще си внесем всякакви слуги
27
2
 
10
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Ми понеси си своите грешки бе м*азник! До сега трябваше да си подал оставка пет пъти по пет!
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе докога тия ще се.рет и после ще се правят на великани че си изчистили ла.***.та
25
2
 
10
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 4 години
Много лоши тези комунисти направили много калпава водопроводна мрежа коята издържа само 70 години.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те преди години източиха яз.Искър и оставиха цяла София без вода та няма да източат Студена.Дреме му на някой че хората ще бъдат на режим ! - важно е лапаница да има.Обаче не мислят че накрая дупката е еднаква за всички и никой не пита милионер ли си или милиардер.
23
1
 
10
 
! Отговори
ташаклиев преди 4 години
уволни всичките, че да се освободим от повечко ***!
22
2
 
8
 
! Отговори
fan преди 4 години
Всички знаем, че министрите назначени от Доган не могат да ги пипнат, така че нормално да изгори някои малък.
21
5
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Политици в България - с лопата да ги ринеш... - Държавник - само един...
20
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.борисов,а грешките към народа,ще поправите,като си подадете оставката,така народа ще ви благодари,за жеста,сега каво правите,сменяте министрите си по схемата стани да седна,народа си остава със страданието,което търпи вече 30години,откакто се отърва от социализъма на червените,все комунисти управлявате, и нищо не се е променило.