Агов: Русия работи срещу ЕС и интереса на България

Отношенията не са поставени на карта, смята Валери Тодоров
6 дек 2019 10:53, Анисия Иванова
89

Русия работи за разбиване на ЕС, което е срещу интереса на България. Това заяви журналистът Асен Агов в студиото на "България сутрин", коментирайки покачващото се напрежение между София и Москва.

Кремъл изгони български представител в Руската федерация и го обяви за персона нон грата. Ден по-рано раздразненият президент Владимир Путин обяви, че България съзнателно бави реализацията на проекта "Турски поток" на своя територия.

"Путин напоследък е доста раздразнителен и реагира доста неразумно. Причините за това трябва да се търсят в Русия. Има недоволство в Русия, спада му рейтингът. Съответно и той е тревожен. Реакцията на Москва, която логично изгони български дипломат, е непремерена.

Още по темата

Тук действа офицер от Главното разузнавателно управление на Русия. Ще дойде тук офицер от ГРУ в България, за разлика от българския дипломат, който ще отиде в Москва", обясни Агов.

И подчерта, че напоследък излизат много сериозни данни, че Русия активно работи през България в целия регион и то срещу интересите на страната ни.

"Цинизмът управлява руската политика, няма морални граници. С Русия се преговаря от позиция на силата. Силата на България е в НАТО и ЕС", посочи журналистът.

Колегата му Валери Тодоров не смята, че отношенията ни с Русия са поставени на карта. На мнение е обаче, че руската реакция с отстраняването на дипломата ни е закъсняла.

"Ако говорим за реципрочност, българският дипломат се оказа с по-висок ранг. Реакцията от руска страна е с една степен по-висока. Вероятно това е опит да се даде знак България да не се въвлича в ескалацията на шпионските афери. Другият момент е нервността около енергийните проекти и забавянето от наша страна", коментира Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че България попада в коридор от интереси. А изявлението на руския президент можело да се изтълкува като опит да се окаже натиск и знак към България да разпознае Русия като друг вид партньор.

Асен Агов пък не очаква промяна на руската политика, която по думите му е една и съща от времето на Екатерина Велика. Според него отношенията ни с Русия ще се влошават все повече и ще има по-голям натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С руснаците се разбираме чудесно.Два славянски народа със сходни езици и култура.А какво ни е общото с краварите?С държава образувана от авантюристи и избягали затворници?В която всеки ден стават убийства,която разрушава цели държави заради личните си интереси.Която изнудва други уж "приятелски" такива да им купува бракмите/Ф16/предварително и на завишени цени?
58
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилството е ин витро заченато отроче на "вечната дружба" !Русофилството е синоним на *** - нито българин, нито руснак.
57
5
 
15
 
! Отговори
Мара преди 4 години
Агов е ясно на чии интереси служи.След време,когато нещата ще се обърнат,а това време неминуемо ще дойде,ще съжалява,но ще бъде късно!
56
1
 
12
 
! Отговори
До 52 преди 4 години
Някои комшии вече почти са ни изкупили.Един от тях преди време дори каза,че той разпределя порциите.Сещаш ли се КОЙ беше?
55
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е агресор !
54
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
някои хора са пълни отк,ачалки
53
3
 
8
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
Русофилството има аналог и още как!Примери много,ще изредя няколко:Агов,Плевнелиев,Цветанов,Г.Марков,Б.Борисов.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИЗКУПИМ ЦЯЛАТАИначе с нищо друго не са ни заплашвали.
51
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агов е един сексуално неудовлетворен мъж.Това замъглява съзнанието му и го прави агресивен.Ако някой може,нека му помогне.
50
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Американофилство няма. Русофилството няма аналог, защото русофила е готов да се отрече от майчиното си мляко за Русия, което е доказано от много предатели на България.Русофила си ляга с портрета на Путин и спи с руското знаме.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
49
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Путин - най-влиятелната личност в Света.А Русия:140Е МРЗ9.2/100000 убийства31/100000 самоубийства1 милион спинозниНа 3-то място хероинозависими.Пък ти продължавай да възхваляваш путин щом си нямаш други удоволствия
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Да си русофил и да си пратиш децата в САЩ е мерна единица за лицемерие и продажност.
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За миналата година Путин беше най-влиятелната личност в света.А вие продължавайте да си чешете езиците,щом ви доставя удоволствие.И си нямате други(удоволствия).
46
3
 
9
 
! Отговори
44, преди 4 години
*** на лекар.Може и да ти помогне.
45
4
 
15
 
! Отговори
До 39 преди 4 години
А американофилството за какво е мерна единица?
44
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живееме във времето в което всички илюзии за "братушката" паднаха."Братушката" е един коварен, лукав, подмолен, безцеремонен и брутален агресор, който се опитва с всички сили да ни унижава, рекетира, шпионира, шантажира, заплашва, само и само да ни покаже, че сме Задунайская губерния.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито Русия ,нито Америка са ни виновни,че сме д*у*п*е*давци.Че винаги се подлагаме на силните на деня.Че нямаме достойнство да гоним интересите си и да защитаваме правата си.Затова да не търсим виновници от вън,а да се вгледаме в себе си.Особено ти,Агов.
42
1
 
24
 
! Отговори
Z преди 4 години
Асене, не си доволен от Русия,а аз не съм доволен от политиката на правителството! Защо трябва да обслужваме интереса на една фашистка Украйна? Изгориха живи българи в Одеса и всички мълчат? Пак ли интереси? Америка какво и влиза работа откъде минава турски поток? България да не и е бащиния?
41
2
 
19
 
! Отговори
ни са знай преди 4 години
Това, което говори Агов, не трябва да се помества в рубриката новини..........
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднаж русофил, винаги предател, веднаж предател, винаги българофоб !