Агов: Русия работи срещу ЕС и интереса на България

Отношенията не са поставени на карта, смята Валери Тодоров
6 дек 2019 10:53, Анисия Иванова
89

Русия работи за разбиване на ЕС, което е срещу интереса на България. Това заяви журналистът Асен Агов в студиото на "България сутрин", коментирайки покачващото се напрежение между София и Москва.

Кремъл изгони български представител в Руската федерация и го обяви за персона нон грата. Ден по-рано раздразненият президент Владимир Путин обяви, че България съзнателно бави реализацията на проекта "Турски поток" на своя територия.

"Путин напоследък е доста раздразнителен и реагира доста неразумно. Причините за това трябва да се търсят в Русия. Има недоволство в Русия, спада му рейтингът. Съответно и той е тревожен. Реакцията на Москва, която логично изгони български дипломат, е непремерена.

Още по темата

Тук действа офицер от Главното разузнавателно управление на Русия. Ще дойде тук офицер от ГРУ в България, за разлика от българския дипломат, който ще отиде в Москва", обясни Агов.

И подчерта, че напоследък излизат много сериозни данни, че Русия активно работи през България в целия регион и то срещу интересите на страната ни.

"Цинизмът управлява руската политика, няма морални граници. С Русия се преговаря от позиция на силата. Силата на България е в НАТО и ЕС", посочи журналистът.

Колегата му Валери Тодоров не смята, че отношенията ни с Русия са поставени на карта. На мнение е обаче, че руската реакция с отстраняването на дипломата ни е закъсняла.

"Ако говорим за реципрочност, българският дипломат се оказа с по-висок ранг. Реакцията от руска страна е с една степен по-висока. Вероятно това е опит да се даде знак България да не се въвлича в ескалацията на шпионските афери. Другият момент е нервността около енергийните проекти и забавянето от наша страна", коментира Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че България попада в коридор от интереси. А изявлението на руския президент можело да се изтълкува като опит да се окаже натиск и знак към България да разпознае Русия като друг вид партньор.

Асен Агов пък не очаква промяна на руската политика, която по думите му е една и съща от времето на Екатерина Велика. Според него отношенията ни с Русия ще се влошават все повече и ще има по-голям натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилството е мерна единица за Предателство.
38
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От империята на злото - само Зло !
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слабохарактерен "журналист".Заработи добър хонорар. Когато се продадеш изглеждаш жалък.
36
2
 
3
 
! Отговори
До Мекер..о 22 преди 4 години
Аллаху АКБАР
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този дърт вампир кой го измъкна от уютния му ковчег и то по бял ден?
34
7
 
4
 
! Отговори
До Мекер..о 22 преди 4 години
Турция както е завзела Югоизточна Европа , така и я губи лека-полека - Румъния,Унгария,Сърбия,Гърция,Албания как са се освободили ? Ония защитници на православието ли са им дали свободата ?
33
2
 
8
 
! Отговори
Асан Агов преди 4 години
Много мразим Русия и съм голем журналист.
32
10
 
5
 
! Отговори
До Мекер..о 22 преди 4 години
Държите се като руски парцали , а не като БЪЛГАРИ. 4/ запомнете - ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ на никой не дължим , още по-малко на руснаците дето минали преди 140 год. в поредната (12-та или 13-та ) война с Турция и са ни "освободили" . Само 7 год. по-късно поддържат Сърбия срещу Съединението , а в ПСВ и ВСВ ни бомбардират и атакуват през Добруджа. ОТДАВНА СА СИ ИЗЧЕРПИЛИ КРЕДИТА НА БЛАГОДАРНОСТ , особенно и след като 45 год. след ВСВ сме им колония и потънахме с тях в блатото на светлият комунизъм. 5/ и не ми пробутвайте глупостите как ако не са били те , още щяхме да сме турска територия. Турция какт
31
0
 
11
 
! Отговори
ДЯДО ТОШО преди 4 години
На тоя стар Фрол и на оня с Тръбанта кога ли ще им сипят да ядът парчета от 7 и 9-тата Планета.Може и да ядът боб, фасул или леща като оня на Албиона..
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само по черноморието 400 000 руснаци имат жилища.Някой от тях с нещо да ви е заплашвал?
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновен русофоб фашизоид.Този никога не е критикувал Хитлер или Мусолини. Сега критикува Екатерина Велика, както Путин, Ленин. Какво критикува? Какво е общото в критиката му? Не е комунизма. Общото е русофобията му и фашизоидията му.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено е да мрази руснаците. Нали все пак е потомък на турци, както и Плевнелиев, а руснаците са махали фесовете на дедите им, но заедно с главите им.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ЕС и БЪлгария за интересите на Русия ли работят,бе Агов?Стига с твоите празни приказки.Тъкмо те забравим и пак изпълзиш.
26
1
 
14
 
! Отговори
Есперти преди 4 години
Агов, Агов ! Като какъв експерт се изявявал след като някога преди да падне СДС от власт за имаше 0 гласували на изборите. Все Русия ви е виновна за вашата крадлива некадърност.
25
2
 
10
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 4 години
Ох на дядо ястребчето.Пак изпълзя от нафталина.
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В последните 80 години поне,Русия само се защитава и отбранява от нападките на разни наши и чужди пишман анализатори.Изглежда много се страхуват от военната мощ на тази страна,която спечели 2-та св.война с 20 милиона жертви.Затова никой не трябва да я упреква ,че модернизира въоръженията си и се грижи за сигурността си.Русия не е клекнала пред никого.За разлика от нас.
23
4
 
14
 
! Отговори
стар чвор преди 4 години
навремето дядо му взриви църквата в София да се дакаже верен на СССР ,бяха първи комунисти-ядоха и пиха-аговцикаквото и да пишете , ние Българите обичаме Русия
22
3
 
15
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Абе,"умнико",кога Русия е завладявала Турция?Ако не беше руско-турската освободителна война сега щеше да ходиш с п.о.т.у.ри и нямаше и да помиришешЕС,в случай,че бяхме оцелели.
21
2
 
7
 
! Отговори
do victimized преди 4 години
с тая разлика,че ВСИЧКО, което говореха за запада СЕ ОКАЗА ВЯРНО!
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Русия не е агресирала в нито една държава.Не е провокирала воини и кръвопролития в нито една държаваПитай: Финландия, Украйна, Полша, Япония, Естония, Литва, Латвия, Чехия, Словакия, Унгария, България, Турция, Афганистан и още една сурия дали Русия не ги е агресирала. Толкова си си наврял главата в ..., че си станал на абстрактна фигура.