Заплатата на евродепутата над ?6 000, пътуването им до Страсбург - 1 милиард

Контролът за присъствията бил като на учениците - записвали се за всичко
Обновена: 22 дек 2019 09:32 | 22 дек 2019 09:25, Камелия Цветанова
63
Заплатата на евродепутата над ?6 000, пътуването им до Страсбург - 1 милиард
Снимка: Facebook

Малко над 6 000 евро е заплатата на един евродепутат, заяви Андрей Слабаков, евродепутат от ВМРО в Страсбург пред Нова тв.

Още по темата

"Малко над 6 000 е за депутат. Другите пари са за сътрудници. Защото то има един бюджет, но това са заплатите на хора, които работят в България и Брюксел. Така че в крайна сметка тия пари ги харчим тука”, обясни той и допълни, че вече е открил и местата за пушене в сградата на ЕП.

120 млн. евро на година струва директната поддръжка на сградата на Европарламента в Страсбург.

Един милиард годишно струва пътуването до там на членовете на Европарламента за заседания.

Слабаков открои и един от проблемите на Европейския парламент - че се правят много малко конкретни предложения.

"Това много ме уморява. В смисъл ходят просто да говорят. Говори, говори, говори и накрая нищо не казва. Въобще тия двуминутните изказвания са много гадни, защото  има едни, които са, айде да не ги нарека новобранци, някакъв вид тарикати, смятат, че като говорят адски бързо, ще могат да кажат повече неща. Това е изключително грешно, защото има превод на 24 езика. Някои минават през два превода, докато стигнат до нормален превод”, казва още режисьорът.

Той коментира и съвременния „превод” на романа "Под игото”. 

"Това е абсурдно. Това, което е написал авторът, е нещо свещено според моите разбирания. Той така е решил, така го е написал. И това е положението, и никой не може да го пита. Не знам как някой може да е толкова нагъл. Сега очаквам да започнат да превеждат и Ботев. И накрая Балкана ще пее престъпна песен. Недей, това е просто идиотско. Дай да преведем всички. Е, на Милен Русков „Чамкория”, да го дадем и него да го преведат. Той е от по-новите, ама и той използва думи, които са много често срещани”, каза Андрей Слабаков.

На въпрос за колегата му Ангел Джамбазки, който наскоро бе хванат да шофира пиян, евродепутатът заяви: "Депутатите не са светци - Джамбазки ще си понесе санкцията за това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недостойните депутати,като този от снимката,не са виновни,просто са се възползвали от създадената възможност,да припечелят на гърба на европейските данъкоплетци.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политическото джудже-Европейски съюз,с гигантски разходи?!
48
0
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Като се има на предвид с колк нощожен процент избирателна активност са избрани евродепутатите на България, няма какво да ги коментираме повече.
47
1
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Значи от нашите политици само президента взема колкото евродепутат.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената полза на България от това, че тоя е в Брюксел е, че не опушва България. Иначе той замърсява въздуха колкото 2 *** печки.
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе най-важното е че тоя "интелектуалец" е открил местата за пушене.Егати срама за България е тоя.
44
5
 
19
 
! Отговори
Валери Балевски преди 4 години
Ако не му беше братовчедка жената на Краси Каракачанов,тоя оше шеше да рекламира матраци по телевизиите .
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А програмистите колко ли пари отделят за илачи против хемороиди,от седене по цял ден..
42
2
 
16
 
! Отговори
men преди 4 години
програмистите на евро комисията взимат по над 10 000 евро заплати, този кого баламоства. и гладните форумни мишки тука 6к евра са върха на сладоледа. глупости. минимум по 20 25 хилки в евро на месец в джобовете. допълнително наеми, пътни, щабове, секретарки, командировъчни, застрховки, медицинско обслужване от до. а гаргамелчето ако взима по малко от половин милион на гоидна и на горе ще си прережа гърлото пред пикаещото момченце. бонусите в офшорни сметки от фирмите и адвокатите които им пишат законите нема да ги почвам. всичките български евро дупетати са евромилионери.
41
7
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
До Анонименкакъв интелект у тоя,нви5пе лева
40
1
 
19
 
! Отговори
Край преди 4 години
Защо въобще трябва да ходят до там и да получават такива заплати - спокойно може да слуша тия преводи и от тук и да си гласува от тук и да си пуши под найлоните Витошка.Там е достатъчна да е оня капацитет мария габриел.ЕС е най-голямата бюрокрация в човешката история.
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЛАБАКОВ, НАПУСКАЙ, ЕВРОПАРЛАМЕНТА Е ПОЗОР ЗА ТВОЯ ВИСОКО ОРГАНИЗИРАН И ПРОДУКТИВЕН ИНТЕЛЕКТ.
38
1
 
29
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Сатаната плаща високи заплати на слугите си, за да се продават без да се замислят! Това не е нито ново, нито изненадващо. И тези 6.000 евра не са никак всичко, като се сложат пътни, представителни и подобни се получават над 120.000 евро на година за най-обикновените депутати. Ония, другите, със статут на специални слуги на Злото (като Марчето Гаргамел, *** Шмайзер и т.н.) взимат бая отгоре -от порядъка на 250.000 евро годишно, за да разтягат локуми за евроатлантически ценности и цифровизация
37
4
 
27
 
! Отговори
Патриотите преди 4 години
са представени от двама депутати. Голата ракия Джамбазки и Андрей ТЕЦ Слабаков. Единия пие, другия пуши. Какво друго направиха за България?
36
1
 
42
 
! Отговори
ined преди 4 години
Пари хвърлени на вятъра. Една от причините за Брекзита е безобразните харчове на Европарламента, които никой нормален човек не би искал да плаща.
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и като си представя, че има българи, които гласуват за този човек. Всъщност 99% от нашите бг евросде!%@%@% са във Брюксел за нищоправене.Мързел, ленност? Само, че в техния случей нещата са по-сериозни. Има Бог. Надявам се за ВСИЧКИ ТЯХ-СПЕЦИАЛИСТИ ПО-ПРАВЕНЕ НА НИЩО ВЪВ БРЮКСЕЛ, ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС ЛИЧНО ДА ИМ ВЪЗДАДЕ ВЕЧНИ МЪКИ В АДА.Те са хората, които имат шанс да се борят за обикновените хора, за народа. Те не правят това. Напротив!!! Чакат си ЗАПЛАТКИТЕ и кротуват.АНАТЕМА!!!
34
0
 
23
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До Крис .*** си ти! И неграмотен! Първо се информирай за какво иде реч, после пиши глупости! Става въпрос за превод на оригиналния текст на Вазов, в който са използвани остарели думи които младото поколение не разбирало, т.е. от български на български. Сигурно не ги разбират защото са неграмотни като теб! РАЗБРА ЛИ МАЛуууМНИКО, ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС! ЗА ПРЕИНАЧАВАНЕ НА ВАЗОВ! КОЕТО Е НАГЛОСТ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха! "Под игото" преди години го преведоха и на маймуница/шльокавица. Като гледам днес никой не си спомня за този "превод". Така ще бъде и с превода от български на български...
32
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма дейност е развила Слабаков в Брюксел. Има няма половин година и открил къде се пуши
31
2
 
22
 
! Отговори
баба Дена преди 4 години
...ОлоУооо....човечеството!?Спрете да плачете за тия ПАРИ, ческоро няма да има качественаХРАНАВОДАВЪЗДУХ.....а самоП А Р И....ужас!Духовност НЯМА!