Защо НСО охранява нечии съпруги на екскурзии и в бутици?

ДПС иска промени в работата на службата
Обновена: 22 дек 2019 09:42 | 22 дек 2019 09:40, Камелия Цветанова
115
Защо НСО охранява нечии съпруги на екскурзии и в бутици?
Снимка: Булфото, архив

След Нова година ДПС ще поиска промени в работата на НСО. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в интервю за предаването „Годината“ на Дарик радио. Повод за думите му бяха интервю по-рано в същото предаване на президента Румен Радев.

Още по темата

В него държавният глава обяви, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски не бива да ползват държавна охрана, но не защото няма заплаха за сигурността им, а защото могат да си позволят сами да си я плащат.

"Ние коли и техника сами си предоставяме на НСО от ДПС - и за господин Доган, и за господин Пеевски. Можете да проверите - колите са наши. Единственото, което се осигурява са заплатите, защото ние като партия няма как да плащаме заплати на НСО”, посочи в отговор Карадайъ, като подчерта, че от движението ще внесат промени в закона, с които ще бъде предложено трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, "но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки, защото виждаме екскурзии и бутици с НСО да се организират”.

Другата промяна ще бъде свързана с осигуряването на закрила на застрашени лица. Тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО.

"Избор“ е думата на 2019 г., коментира още председателят на ДПС, като допълни, че за 2020 г. тя ще е „рестарт“.
а въпрос дали ще подкрепи БСП по темата с отпадъците - Карадайъ заяви, че ще види какво ще предложат от левицата. Той припомни, че от ДПС искат всички да седнат да масата и да се избистрят приоритетите. „Чисти храни, чист въздух, чиста храна и енергия и включването на свободни, чисти граждани в управлението - това са приоритетите на ДПС“, заяви Карадайъ.

Той призова БСП и ГЕРБ всички заедно да седнат на масата и, „ако на тях им допадат нашите приоритети - да ги направим национални приоритети“.

„През 2019 г. имаше два пъти избори - веднъж за ЕП и веднъж за местна власт. В тази връзка можем да кажем няколко неща. Първо за ДПС - на евроизборите ДПС е единствената партия ,която увеличи абсолютния си дял гласове. По същия начин на местните избори - задържахме абсолютния си дял гласове“, каза Карадайъ.
Той подчерта, че предсрочните избори не са цел или самоцел на ДПС. Те са инструмент за постигане на цели, отбеляза председателят на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
НСО - домашни прислужници на големите г ---ве!
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма пари за пенсии и заплати защото политиците ги пръскат за свое удоволствие.
83
0
 
7
 
! Отговори
iii преди 4 години
И при Живков, и сега УБО, Правителствена болница и Евксиноград сме недосегаеми структури. Вие, плебеите, нямате право на мнение и действия по въпроса.
82
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници. Това е жената на Президента и е съвсев нормално да я охраняват. Доган е никой, а онзи измисления Пеевски е срам за всички, той е олицетворение на корупцията и безумието в тази страна. Какъв депутат е той, като не ходи въобще на работа, кому е нужен.
81
3
 
12
 
! Отговори
Макето преди 4 години
Оти е съпруга на президентино! А за Доган и Пеевски не знам оти ги запазува
80
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Гнусна мутренска държава пропита от корупция и схеми на нагли гладни ***
79
1
 
15
 
! Отговори
умен преди 4 години
"Защо НСО охранява нечии съпруги на екскурзии и в бутици?'' Защото така правят политиците в Русия.Държавната пара трябва да се харчи,нали за това е боят за кокала.Те съпругите не само са охранявани,но и се водят на работа към някоя държавна служба за да могат един ден и тлъста пенсийка да вземат.БА СИ МАМАТА КОЛКО СЪМ УМЕЕН!!
78
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богатите държави се управляват от високо образовани, интелигентни и богати хора. Част от тях са с благородно потекло. Те не са комплексирани, не крадат, нямат нужда от държавни коли, охрани, имат висок морал, Кога България ще се управлява от подходящи хора, не е ясно. По тази причина още дълго ще слушаме глупави слова по повод и без повод ош глупави хора. Ще си повтаряме поговорката: Пази боже, сляпо да прогледа. Жалко, нали?
77
1
 
20
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Страх ги е от народната любов. Правят си каквото искат защото са безнаказани.
76
3
 
22
 
! Отговори
Бургас преди 4 години
С изказвания по форумите... Няма да закрием нищоНо.. С протест има шансФранция излиза за какво ли не България кротува във форумите
75
3
 
30
 
! Отговори
Закривай преди 4 години
НСО е измислена от политиците, за да им слугува. Има ДАНС, МВР, жандармерия, армия, но тези структури са военизирани и няма да слугуват на държанките на политиците, затова със голямо настървение ще се стремят да си запазят привилегията.
74
1
 
21
 
! Отговори
Az sx преди 4 години
Амми и аз искам безплатна охрана от НСО . Имам проблеми ,със бащата на приятелката ми ..
73
2
 
51
 
! Отговори
Мда преди 4 години
НСО трябва да бъде закрита!В тая държава трябва да бъдат охранявани единствено няколко души,а за това е достатъчно едно звено в МВР с десетина автомобила и 20-30 души персонал.
72
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяка една държава има служба която се грижи за сигурността на президента, министър председателя ... -------Добре.Да кажем, че имаме 20 човека в държавата, които трябва да се охраняват. Не двама - двайсет! По трима охранители и по две коли с двама шофьори - 100 човека.И 50 човека резерв - 150.И 50 човека администрация, подръжка и прочие - 200.200 човека и да кажем 50 автомобила, хайде 60 автомобила. А до 1200 човека какво са?
71
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е прав Карайдъ. Какво ще правим ако се измачка на Деса роклята
70
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почвам да се чудя дали "покушението"срещу Доган не е планирано от самия Доган за реклама де и да продължават да го пазят НСО.
69
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Защо НСО охранява нечии съпруги на екскурзии и в бутици?'' Защото така правят политиците в Русия.Държавната пара трябва да се харчи,нали за това е боят за кокала.Те съпругите не само са охранявани,но и се водят на работа към някоя държавна служба за да могат един ден и тлъста пенсийка да вземат.
68
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бее бее, овцете тихоооо тихо... Трайте си още и спете
67
1
 
35
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Даже пращат охранители да им правят покупки и после забравят да платят сметката.Охранителя носи сметката на началника и УБО плаща на охранителя по разходи други.Та такива ми ти работи.
66
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой може ли да изброи кои институции ползват сини лампи и катаджийски палки? Виждал съм на прокуроските коли сини лампи, на съдийски също, НСО също, КАТ също, полицията пак, пожарната, спешната помощ . Не станаха ли много? А споп палките на МВР вече ги нямат за нищо. На лични автомобили на полицаи, една инспекция КТИ които проверявали тракторите, ДАИ и още и още.