Повече приходи от туризъм, театрите пълни - добрата година на властта

Борисов се разпореди: Строителите по пътищата да почиват само на 1 януари!
Обновена: 27 дек 2019 12:10 | 27 дек 2019 11:21, Веселина Йорданова
212
Повече приходи от туризъм, театрите пълни - добрата година на властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Два часа продължи отчетът на министрите пред премиера Бойко Борисов на последното заседание на правителството за 2019 г.

Напредък по всички стратегически проекти – магистралите "Хемус", "Струма", "Европа" и строителство на пътища, въвеждане на тол системата, отчете регионалният министър Петя Аврамова.

"Зимата е мека, не спирайте строителството, максимално да се правят дейностите, само на 1-ви ще почиват", нареди премиерът Бойко Борисов и допълни: "Това ми е като психотерапия".

Над 8.4 млн. чуждестранни туристи са посетили България в първите 10 месеца, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че се отчита ръст и на посещенията, и в приходите, независимо от трудната ситуация с фалита на туроператора Томас Кук.

Още по темата
Искам да вложите много усилия да рекламирате и показвате археологията, настоя премиерът Бойко Борисов.

Правосъдният министър Данаил Кирилов напомни положителния мониторингов доклад на ЕК, който препоръча отпадане на механизма за сътрудничество и проверка. Той посочи, че е критичен въпросът с множеството завършващи юристи и ведомството му е готово да предложи промени за изпита, за да повиши качеството.

Енергийният министър Теменужка Петкова изтъкна работата по проекта "Балкански поток", от който първите 11 км, свързващи България и Турция, вече са в експлоатация, а в момента се работи по трасе от 150 км. За първи път имаме реална диверсификация в областта на доставките на природен газ - 403 млн. куб. м втечнен природен газ, включително от САЩ.

ОП "Околна среда" има всички шансове да бъде изпълнена изцяло, заяви екоминистърът Нено Димов.

Земеделският министър Десислава Танева каза, че са изплатени близо 70 млн. лв. за мерки и компенсации, свързани с африканската чума по свинете – най-голямото предизвикателство за годината.

Министърът на културата Боил Банов каза, че са дадени над 4 млн. лв. за археология и теренни проучвания за стотици обекти. Според него това е много голямо предизвикателство.

"Щом хората имат повече пари, за да ходят на театър, означава, че държавата върви напред", каза Банов, който отчете 30% ръст в посещаемостта на културните институции.

Здравният министър Кирил Ананиев се похвали с модернизация на базата на лечебните заведения. Започна и дългоочакваното изграждане на детска болница.

Премиерът каза, че икономическият министър Емил Караниколов, зам.-регионалният Николай Нанков и др. са в Перник, до решаване на кризата там.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
4
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Колко много манипулация и неверни данни на едно място!!!!!Коментарите са излишни!!!!
170
1
 
3
 
! Отговори
Чичето преди 4 години
И как Тиквата разбра, че театрите са пълни - като той (по неговите признания) през живота си не е стъпвал в театър?
169
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Не е точно така. И тогава лъжеха, но не и в такива мащаби като банкянския комунист!
168
1
 
3
 
! Отговори
Просто статистика преди 4 години
Ангелкова - През 2019 спадът на чуждите туристи е 27%, на българските - над 30%.Борисов - Успешна година за туризма.Хайде сега познайте кой от двамата лъже!?
167
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кратко резюме за описаното събитие - Цирк!Дебели лъжи, плоски скечове и майтапи, будалкане на публиката, срещу заплащане.
166
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас все едно чета докладите от времето на комунизма . Липсва само изпълнението на петилетката за 4 години . :) Ученикът на Тодор Живков в действие .
165
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До HeinrichHimmlerДругарите с хотелите от Позитано са доволни бе. Какво се оплакваш!
164
1
 
21
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Какви повече приходи от туризъм, като туризмът удари дъното тази година и резултатите са плачевни? За България ои говорим или за мутроландия?
163
0
 
7
 
! Отговори
Иван Д. преди 4 години
Не знам, но гледайки няколко пъти репортаж от заседанието на МС по разни телевизии, окото ми грабна една дама, стояща до министър Ананиев.Чудех се кой ресор управлява, аджеба? След дълго лутане в нета я открих - Карина Ангелиева(зам. министър на образованието и науката).
162
2
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Кметът на Перник от БСП е кмет от 1 месец насам.Източването на язовира е станало при предишния кмет.Сегашният няма никаква вина човекът, но ГЕРБ му завещаха такива проблеми, че скоро ще му се ще да не беше ставал кмет.Всъщност ГЕРБ нарочно загубиха изборите в Перник като не ги фалшифицираха, знаейки какви *** са насрaли там. ***, които ще миришат с години !Язовирът е източен при кмет от ГЕРБ, областен управител от ГЕРБ и министър на околната среда и ВОДИТЕ от ГЕРБ.Това е мафията ГЕРБ !
161
1
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Ой тигреее тигрееее... кви пари сънувате кви пет лева, след като сте ме избрали няма да ривете как си харча парите. моите пари. Вашите са квот ви остане след данъците. Аре шът!
160
3
 
14
 
! Отговори
Русенец преди 4 години
До До 183"КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЕРБЕРАСКИ ИЗВЕРГ" Е това е точно!
159
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистическа простащина.
158
1
 
13
 
! Отговори
та като съм ЗАПОЧНАЛ преди 4 години
да попитам томи'ТО ДОНЧЕВ за ПРОСЛОВУТОТО "електронно ПРАВИТЕЛСТВО" имали ШАНС,надежда нЕкаква да се "ПОЯВИ" нЕкога В тази "ПУСТОШ" наречена бУлгария,НАС НИ ИЗПРЕВАРИХА ДОРИ И В москвА,наскоро ЧЕТОХ,ЧЕ ПУТИН НАРЕДИЛ ДА ИМ СМЕНЯТ "ЧИПА",слагат им по голяма памет в ЛИЧНИТЕ КАРТИ,а ние сме още У ПЕЩЕРИТЕ,ТОЕСТ в л-ТЕ.КАРТИ и "ЧИПОВЕ" нямаме а за "ПАМЕТи" да не говоримЕ - затова сме и на ТОЗИ "ХАЛ" де никой не ни е виновен,виновни са "ХОРАТА",не правителствотО,а камо ли министЕр ПРЕЦЕДАТЕЛЯ!!!!
157
11
 
5
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
Държавна пара се харчи, не народна.
156
15
 
4
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
Парите са на правителството!
155
4
 
5
 
! Отговори
да продължа... преди 4 години
..."СЪЩЕСТВЕНО",то и в "СРЕДНОТО училище" беше същото ДЕЦАТА на "ПАРТИЙЦИТЕ"(САМО ТЕ) учеха "АНГЛИЙСКИ"и когато ставаше "ГОРЕЩО" в КЛАС(Я КОНТРОЛНО,Я нЕкоя иНзВънредна БРИГАДА) ТЕ ОТСЪСТВувАХА ОПРАВДАТЕЛНО(ХОДЕХА НА ЧАС по "английски" извън УЧИЛИЩЕТО(ТОГАВА УЧИТЕЛИТЕ ПО "английски бЕха "ЧАСТНИЦИ" - тЕ "правеха" КОНТРОЛНОТО или КЛАСНОТО ПОСЛЕ И "САМОСТОЯТЕЛНО,а на БРИГАДИТЕ "НИЦ" - бяха "ОСВОБОДЕНИ",защото "УЧЕХА"(САМО тЕ) - "английски"- ТАКА бешЕ,ТАКА Е И СЕГА - "ДЕЦАТА" са КОРУПЦИОНЕРИТЕ СЕГА!!
154
1
 
7
 
! Отговори
тука в тоз'сайт преди 4 години
в самата "новина" ЦАРСТ'вА езикъТ на омразата,и според мЕн както ВИНАГИ виновни са САМО "ХОРАТА"!!!!ТРябва да се ПРЕИМЕНУВА герБ в БКП(БЪЛГАРСКА КОРУПЦИОННА ПАРТИЯ).НОВА,защОтото СТАРАТА бкп беше на баЙ тошУ,ЕХ ТОГАВА КАКВА КОРУПЦИЯ СЕ "ВИХРЕШЕ",ВСИЧКО БЕШЕ "ПОД МАСАТА",а терминаТ "МОЙ(СВОЙ) ЧОВЕК беше ПАРОЛАТА ЗА "УСПЕХ"!!!В заводите НЕКАДЪРНИТЕ ги ПРАВЕХА "КОМСОМОЛСКИ секретари" и ГОВОРИТЕЛИ(НЕЩО КАТО СЕГАШНИЯ томи ДОНЧЕВ - ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО),те ти говорят 1001 нощ'и без накрая НИЩО но
153
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 187Те и милиардите за КТБ бяха на данъкоплатеца. На всеки откраднат милиард от джоба на всеки данъкоплатец излизат по 1000 лв. Амо ходи обяснявай ... народа е пpocт та дрънка.
152
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има такива идЕоти като 183, които си мислят, че нашите пари, които правителството ни прибира са на правителството ще е така и по-зле ще става.