Вотът на недоверие няма да разклати кабинета

Политолози: Оставките не решават проблемите
Обновена: 7 яну 2020 09:58 | 7 яну 2020 09:58, Красимир Ангелов
12

Политическата година започна напрегнато, а опозицията иска вот на недоверие заради водния режим в Перник и няколко други населени места в страната. Серия от разкрития за мистериозно депониране на чужд отпадък на наша територия допълнително нажежи страстите.

Още по темата
"Политиците живеят сложен живот", обобщи политологът Антоанета Христова в студиото на "България сутрин". По повод поискания вот на недоверие към правителството тя допълни, че няма силата да разклати управлението. Според нея това е тип присъствена заявка на БСП, нормален акт на една опозиция, но се бие с убеждението, че все още БСП няма възможност да вземе властта.

"Към кого да имат доверие хората? Този вот на недоверие е най-логичнотто нещо, което може да следва в подобна ситуация", категоричен бе политологът Борис Попиванов пред Bulgaria ON AIR.

Относно ситуацията с водната криза и напрежението около нея, Попиванов посочи, че ситуацията на местно ниво е тревожна в случая, а не толкова националната.

"Цялостната политика в този сектор е отдавна пробита и това спокойно може да бъде поставено в рамката "видима ситуация", отбеляза Борис Попиванов.

"Проблемът е, че има основни политики, към които е трябвало отдавна да има стратегическо планиране за взетите мерки и това планиране включва политически консенсус. Проблемът със стратегическото планиране от тук нататък ще излиза много сериозно", заяви Антоанета Христова.

Според Попиванов оставките успокояват нещата за кратко, но не решават трайно проблемите, ако не се промени цялостната политика. "Гърменето на бушони не решава никакъв проблем", каза той.

"Оставки няма да решат проблема. В момента, тук и сега, в пика на кризата, допускам, че няма да има персонална смяна", допълни Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
" ГЕРБ ---ТОП НЕ ГИ КЛАТИ , ДУГАРИИИИИИИ...СКОРО , НЕМА ДА ДОЙДЕТЕ НА ВЛАСТ , КОЛКОТО И ДА ИСКАТЕ ДА РАЗКЛАТИТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО !НАЙ-МНОГО , БОКО И НОВИЯ ГЛ. ПРОКУРОР , ДА ИЗКЛАТЯТ НЕКОЙ САМОЗАБРАВИЛ СЕ ПОЗИТАНЕЦ , ОТ СЕЛО...БАВНО , НО СИГУРНО , ЩЕ ИЗЧИСТИМ ТАЯ РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКА КИР И КАЛ ОТ ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ!НЕМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ !
11
0
 
2
 
! Отговори
Демагог преди 4 години
Дори и празноглавците не могат да накарат да им вярват .Опозиционери дайте решения на проблемите!!!???!!! Не обяснявайте на простият беден народ кой е виновен за несгодите му.Че хората съвсем изгубили надежда всякаква знаят ,че Вие сте по некадърни и неадекватни от сегашните силни на деня.Тумора на българското общество се крие в това ,че никой не иска да носи отговорност от чистачката до директора обаче все някъде нещо се прави във вреда на народа ,все някой го краде,лъже... те пък му и е длъжн
10
3
 
0
 
! Отговори
Justice Defense преди 4 години
Това правителство не само заслужава вот на недоверие, но и незабавни оставки уволнения и присъди от Конституционния и международен съд преди всичко за социалната противозаконна анти-християнска политика - анти-българска, про-ислямска,нечовешка измамна и дори геноцидна, каквато само неморални, корумпирани и продажни на чужди интереси -турски, руски, европейски политици могат да вършат! Дори и законите на нечестиwите управници са противозаконни ограбващи бг народ в полза на свързана с тях мафия
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А "групата английски учени"казаха ли нещо по въпроса?
8
2
 
5
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Ама разбира се че вота на недоверие няма да разклати "кабинета на наглите"
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА КАБИНЕТА ЗАЩОТО АКО ПАДНАТ И ИМА НОВИ ИЗБОРИ ПОЛОВИНАТА ОТ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ СА АУТ- НАВЪН БЕЗ ГЮВЕЧ И ТЕ СИ ЗНАЯТ.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От вотът незнам, но нека напече и се вдигнат температурите, тогава от винкело ще се разклати. Еле, пък, ако тръгнат и зарази, тогава съвсем ще я втасат.
5
2
 
7
 
! Отговори
fact преди 4 години
АНИТО, АСТЯВКЯТЯ СЛЕД ГАФ ВИНАГИ РЕШАВА ЕДИН ПРОБЛЕМ!Наследникяа на поста ше се стреми да не греши фатално, щото си заминава с подаване на оставка и той. Ако, както нено димов, докараш хора да гняв и отчаяние от некадърнос, а ОСТАВКА НЕМА: КОЙТО И ДА ДОЙДЕ ПАК ШЕ НАГЛЕЕ И ШЕ СЕ ЧУСТВА БЕЗНАКАЗАН!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е втора новина само за днеска, където видни философи и политолози обясняват, че кабинетът е стабилен. Ама то нямаше нужда да го обясняват, зад бронирани автомобили и апартаменти с телени мрежи няма как да не е стабилен кабинетът.
3
3
 
11
 
! Отговори
fact преди 4 години
НАГЛА ЛЪЖА!Политиците в България живеят изключително луксозен, изключително лесен и безметежен живот.Какъвто и гаф да направят - понеже са от наште - не им се търси сметка, не ги уволняват и не ги налагат с цепеници по главите.СЛОЖНИЯ ЖИВОТ Е ЗА ВЛАСТНЯМАЩИТЕ ТУКА! СТИГА С ТЕЗ ЛЪЖИ И ПР! ОТВРАЩАВАМСЕБЕ.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб +ДПС и разединените патреоте = лапане от баницата до край , а бг народът нали са мазохисти или поне 80 % та пак ще си ги изберат същите
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставки задължително трябва да има даже начело с Винету проблема е, че и от червените нищо не става за това и гербавите са толкова дълго на власт.