Оставка на Димов нямало да доведе до трус във властта

Антоанета Христова: Ситуацията е силен имиджов удар срещу ВМРО
21

След акциите на службите в Перник и Министерството на околната среда и водите, екоминистърът Нено Димов бе задържан за 24 часа. Той влезе в третото правителство на ГЕРБ от квотата на ВМРО.

Още по темата
"Напълно разбирам реакцията на премиера, който също поиска отлагане на всички реакции, интервюта, тъй като няма достатъчно информация. Лидерът на ВМРО е доста притеснен от стеклото се обстоятелство, тъй като в момента коалиционният формат е доста стабилен. В същото време ВМРО стана основният фактор в устойчивостта", коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова в "Денят ON AIR".

Тя допълни, че това е направило ВМРО с доста добро самочувствие и може понякога да поставя условия и да изисква определени политики.

"Ако ВМРО не успее да защити министъра си и обвиненията са тежки, това ще ги направи слаби в позициите им на искане и на поставяне на условия", посочи Христова. По думите ѝ ситуацията с Нено Димов е силен имиджов удар срещу ВМРО и това може да повлияе на постигната роля на партията - да бъде достатъчно силен фактор във формулата на управление.

Политическият психолог е на мнение, че оставката на Димов е въпрос на решение на коалицията, но не би довел до трус във властта. Тя обясни, че нищо не би се направило против волята на ВМРО, за да мине гладко вотът на недоверие срещу правителството.

"Предвид проблемите, които БСП трябва да реши тази година и това, че образът им е на постоянно агресивно изискващи, но неефикасно, не ги прави алтернатива. Когато искаш вот на недоверие, ти изглеждаш като партия, която е готова да се яви утре на избори. Видимо е, че те не са готови", коментира Христова пред Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че за да се успокоят хората, те искат действия и решения, и то такива, които да им докарат годна вода до чешмите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
Какъв "трус " бе ? , един разбойник по- малко !
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов пак ли ще каже,както аферата с паспортите.Неправелния човека.язовири на неправилното място или ще подаде оставка.
18
0
 
10
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Няма да има трус ,защото всички в правителството са пълни пердета , и ако прокуратурата е независима ,няма министър ,който да не е за затвора !!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана ясно още след изборите, когато се отказаха от всичко, дето говореха до предишния ден и като пиявици се впиха във властта и прегърнаха яко ГЕРБ. Тях ги интересуваше само да се крепят в управлението заради някаква далаверка и нищо друго - никакви принципи, никакви идеи, никакви обещания, с които получиха гласовете на наивни хора.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО - то не бяха апартаменти, тераси, паспорти, водни далавери, сделки с оръжие за комисионни, пияно шофиране. И тези още имат избиратели - странна държава.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставката показва, че властта е корумпирана, но това в България не може да доведе до трусове.
14
0
 
10
 
! Отговори
оо преди 4 години
префесор....хохохохо.....лелка от пазара, нищо повече...
13
3
 
8
 
! Отговори
Изложиха се преди 4 години
Н.Димов е виновен- не се е съобразил с действителното състояние на язовира. Но данните за "Студена" са му подавани от някой от "Напоителни системи" (НС) Перник. Вината и на двамата е голяма, но по-голяма е на този, заблудил министъра. Ако не се лъжа, зам.министър Кр.Живков от Правец отговаря за басейните. А е завършил история на международното младежко движение в институт, който вече не съществува.
12
0
 
17
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Антоанета Христова,георги харизанов и врачката алена предсказват по един и същ начин! Виденията им идват от едно и също място под формата на дребни суми! Господи,колко е неумна тази професорка която по скоро прилича на жрица готова да обслужи веднага всеки който си плати! Професорка! Представя те ли си!?
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО излезе едно ***......кафяво......знаете какво.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Своите ги пращат по черноморски банки и консули в чужбина. Но местата са заети. Има свободни места сега само в ареста.
9
0
 
10
 
! Отговори
№8 съм преди 4 години
Става дума за вазовата "Грамада". Някои са я чели!
8
0
 
14
 
! Отговори
Помните ли "Гра преди 4 години
И сега се вижда до пътя от Берковица за Монтана грамадата. Всеки камък е хвърлен с клетвата "Проклет да е Нено!".
7
1
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Баце май ще сменя патерицата...Да се готви С.Трифонов.
6
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 4 години
Че то власт има ли?Един си обикаля с джипката и еднолично решава всички проблеми,назначава ,уволнява...
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ще падне,друг ще го смени и толкоз!Какво тук значи някаква си личност!Пореден епизод на тлагедията ГЕРБ!Колко некадърни калинки досега ги преназначиха от един стол на друг а положението вече е отчайващо трагично за народа и държавата!
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли поканиха бездарната професорка
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Власта трябва да се разтърси от по силен трус. Водите и горите и няма , има *** на Европа който се гори и замърсява природата ни, а ние овцете плащаме по високи данъци за колите . Цените тръгнаха устремно нагоре още преди месец и докога така.Пенсии и заплати / без тези на МВР / ниски, но ще се купува нов правителствен самолет, дронове и ще се теглил нов заем. Излишъка от два милиарда пред коледно се раздаде без народа да почуства дори повече от стотинка в джоба.
2
1
 
17
 
! Отговори
HRISTOVA преди 4 години
TAJA SAMO AAAA AAAAA AAAA! NIchto smisleno
1
1
 
27
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Тиквата падна !!